Haberler

Ülke Genelinde Ölü Sayısı 30'a Yükseldi

Güncelleme:

Gaziantep'te düzenlenen gösterilerde ölenlerin sayısı 4'e yükseldi Hayatını kaybeden Sevgi Balcı'nın evinde televizyon izlerken vücuduna kurşun isabet ettiği öğrenildi Ülke genelinde ölü sayısı 30'a çıktı.

Gaziantep'te IŞİD bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösterilerde rastgele ateş açılması sonucu ölenlerin sayısı 4'e yükseldi.

Akşam saatlerinde bazı mahallelerde toplanan grupların yaptığı izinsiz gösteri sırasında rastgele ateş açılması sonucu hayatını kaybeden 3 kişinin kimlikleri belirlendi. Hayatını kaybedenlerden 10 aylık bebeği bulunan Sevgi Balcı'nın (20) olay sırasında evinde televizyon seyrettiği öğrenildi. Olayda ayrıca Süleyman Balcı (15) ve Ömer Üçeker de (27) hayatın kaybetti.

Cenazelerin getirildiği Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi önünde yoğunluk yaşanırken, hayatını kaybedenlerin yakınları sinir krizi geçirdi.

Olaylar sırasında gösterilerin düzenlendiği bir mahallede yaralanan Şahan Dağhan'ın da hayatını kaybettiği belirtildi. Gösteriler sırasında ölenlerin sayısı da 4'e çıktı. Cenazeler, otopsi için Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

Bu arada Vatan, Periliya, Cinderesi, Beydili, Baybahçe ve Akdere mahallerinde gösteriler sürüyor. Gruplar arasında bazı kişilerin, polise ve karşıt görüşlü gruba pompalı tüfekle, bazı kişilerin ise kaleşnikof marka uzun namlulu silahlarla zaman zaman ateş ettiği gözlendi. Çevredeki bazı evlerin çatılarından da ateş edildiği görüldü.

Çevrede güvenlik önlemi polis ekipleri ise plastik mermi, gaz bombası, tazyikli su ile gruba müdahale etti.

Öte yandan Şoför Ali Caddesi'ndeki BDP Şehitkamil İlçe binasının da bazı gruplar tarafından ateşe verildiği, itfaiye ekiplerince söndürülen binada hasar oluştuğu ifade edildi.

Gaziantep Valisi Erdal Ata, IŞİD bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösterilerde rastgele ateş açılması sonucu 3 kişinin hayatını kaybettiğini, ayrıca 3'ü polis 11 kişinin de yaralandığını belirtmişti.

Ölü sayısı 30'a yükseldi

IŞİD'e tepki bahanesiyle ülke genelinde yaşanan olaylarda şimdiye kadar Diyarbakır'da 10, Mardin'de 6, Siirt'te 5, Gaziantep 4, Batman, Muş, Van, Adana ve İstanbul'da da birer olmak üzere 30 kişi yaşamını yitirdi. - Gaziantep

Kaynak: AA / Güncel

süleyman balcı gaziantep Politika Güncel Haberler

title