Haberler

IŞİD'e Tepki Amaçlı İzinsiz Gösteriler

Güncelleme:

Terör örgütü IŞİD'e tepki bahanesiyle Van, Hakkari, Muş, Karabük, Adana ve Erzurum'da yasa dışı gösteriler devam etti.

Terör örgütü IŞİD'e tepki bahanesiyle Van, Hakkari, Muş, Karabük, Adana ve Erzurum'da yasa dışı gösteriler devam etti .

Cumhuriyet Caddesi'nde toplanarak izinsiz gösteri yapmak isteyen ve uyarılara karşı güvenlik güçlerine taş, molotofkokteyli ve havai fişeklerle saldıran gruptakilere, İl Jandarma Komutanlığı ile polis ekiplerince müdahale edildi.

Biber gazı, tazyikli su kullanarak grubun dağılmasını sağlayan güvenlik güçleri, eylemcileri kısa sürede çarşı merkezinden çıkardı. Ara sokaklara dağılan göstericilere devam ederken, barikatlarla kapatılan yollar da yeniden ulaşıma açıldı.

Terör örgütü IŞİD bahanesiyle dün yapılan izinsiz gösterilerde çok sayıda iş yerinin yakılması ve yağmalanması nedeniyle kentte esnaf iki gündür iş yerlerini kapalı tutuyor.

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Twitter hesabından yaptığı duyuruda kentte yaşanan olaylar nedeniyle üniversitede eğitime bugün itibarıyla ara verildiğini duyurdu.

Erciş'te devam eden sokağa çıkma yasağı nedeniyle ilçe sessizliğe büründü.

Polis ekipleri, araç ve cami hoparlörlerinden anonslar yaparak sokağa çıkılmaması uyarısında bulundu.

Buna rağmen bazı vatandaşlar, zarar gören iş yerlerini kontrol etti. İlçe esnafı duruma tepki gösterirken, yakılan iş yerlerinden halen dumanlar yükseliyor.

Hakkari

Yüksekova'da, terör örgütü IŞİD'in Kobani kentine yaptığı saldırıyı bahane eden yüzleri maskeli gruplar, sabah saatlerinde ilçenin farklı noktalarında bir araya gelerek izinsiz gösteri düzenledi.

Güvenliği sağlayan polis araçları ile kamu binalarına saldıran gruplara polis, biber gazı ve basınçlı su ile müdahale etti.

Ara sokaklara dağılan gruplar bir müddet sonra ilçenin Eski Cezaevi Kavşağı, Yenimahalle ve Esenyurt mahallelerinde tekrar bir araya geldi.

Yollara barikat kurarak trafiğe kapatan gruplara polis müdahale etti.

Evlerine taş isabet eden bazı vatandaşların ise korunma amacıyla pencerelerine demir sac taktığı görüldü.

Muş

Muş Belediyesi önünde toplanan ve aralarında HDP Muş Milletvekili Demir Çelik ve Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık'ın da bulunduğu bir grup, IŞİD'e tepki bahanesiyle İstasyon Caddesi'nden Karayolları Kavşağı'na kadar yürüdü.

Polis ekiplerinin yürüyüş sırasında müdahale etmediği gruptakiler, Valilik binası ile Vali Konağına taş attı.

Daha sonra Karayolları Kavşağı'nda bulunan Dede Parkı önünde toplanan gruptakilere Milletvekilleri Çelik ve Sakık tarafından sağduyu çağrısında bulunuldu.

Sakık ve Çelik'in konuşmalarının ardından İstasyon Caddesi'nden Valilik binasına doğru yürümek isteyen ve kavşaktaki Alparslan heykeli ile parktaki banklara ve çevreye zarar veren gruptakilere, Duvarbaşı Kavşağı'nda polis ekiplerince müdahale edildi.

Polise taş atan gruptakiler, müdahaleden sonra ara sokaklara kaçarak dağıldı. Daha sonra Meteoroloji Müdürlüğü önünde bir araya gelen eylemciler, yolu kapattıkları lastikleri bir süre sonra yaktı.

Güvenlik güçleri, gruptakilere biber gazı ve tazyikli suyla müdahalede bulundu.

Olaylarda Milletvekili Çelik ve bazı göstericiler çevredeki bir markete sığındı.

Karabük

Safranbolu ilçesinde IŞİD'in Kobani'ye (Ayn el Arap) saldırması bahanesiyle mahalle sakinlerini izinsiz gösteriye çağırdıkları ileri sürülen 9 öğrenci, gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, üniversite öğrencilerinden oluşan grup, İsmetpaşa Mahallesi'nde toplanarak, mahalle sakinlerini yapacakları izinsiz gösteriye çağırdı. İhbar üzerine harekete geçen polis ekipleri, mahallede önlem aldı.

Mahalle sakinlerinin öğrencilere tepki göstermesi üzerine polis ekipleri, devreye girerek gerginliği önledi.

Polis ekipleri, izinsiz gösteri ve yürüyüş yapmak isteyen T.A, K.E.A, M.Ç, R.B, M.K, H.A, B.D, E.E,K ve N.D'yi gözaltına aldı.

Öğrenciler, emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

Adana

İnönü Parkı'nda bir araya gelen HDP üyesi bir grup, sloganlarla yürüyüş yaptı. Grup, yürüyüş sırasında araç yolunda bir kaç kez oturma eylemi yaptı.

Atatürk Caddesi'nde devam eden yürüyüş sırasında bir binada bulunan Ülkücü İşçiler Derneği'nden bazı kişiler "bozkurt" işareti yaparak karşılık verdi. Grup ile bu kişiler arasında sözlü tartışma yaşandı.

Atatürk Parkı'na gelen grup, AK Parti il başkanlığına kadar yürüyüşe devam etmek istedi. Polisin izin vermediği grup, yaklaşık yarım saat yolda oturma eylemi yaptı. Eylem sırasında çevredeki bazı vatandaşlar gruba tepki göstermesi üzerine sözlü tartışmalar yaşandı.

Polisin sık sık uyardığı grup, yapılan görüşmelerin ardından bir süre daha  yürüdü. Yaklaşık 200 metre daha yürüyen grup adına açıklama yapıldı.

Açıklamanın ardından yoldan geri dönen gruptakiler ile yolun trafiğe kapatılmasına tepki gösteren bir halk otobüsü şoför ve muavini arasında tartışma çıktı. Gruptakilerin araca vurmaları üzerine polis araya girerek ortamı sakinleştirdi.

Partililer daha sonra dağıldı.

Erzurum

Erzurum'un Karaçoban, Hınıs, Karayazı ve Tekman ilçelerinde terör örgütü IŞİD'e tepki bahanesiyle, protesto gösterisi düzenlendi.

Karaçoban'da toplanan yaklaşık 150 kişilik grup sloganlar atarak Cumhuriyet Caddesi'nde yürüyüş yaptı.

Yürüyüş sırasında emniyet güçleri geniş güvenlik önlemleri aldı.

Polisin "dağılın" uyarılarına rağmen protestolarını sürdüren gruba biber gazıyla müdahale edildi. Polisin uyarısına rağmen dağılmayan gruba biber gazı ile müdahale edildi. Göstericilerin attığı taşlardan bazı kamu binaları zarar gördü.

Tekman ilçesinde Tekman Lisesi ve PTT binasına molotofkokteyli atılması üzerine polis göstericileri dağıtmak için biber gazı kullandı.

Hınıs ve Karayazı ilçelerinde de gösteri düzenleyen gruba polis müdahale etti.

Erzurum'dan çok sayıda polisin ilçelere takviye gönderildiği öğrenildi. - Van

Kaynak: AA / Yerel

Karabük Erzurum Muş Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title