Haberler

Işid Bahanesiyle İzinsiz Gösteriler

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, IŞİD'in Kobani'ye saldırısı bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösterilerde Atatürk büstünün tahrip edilmesi ve Türk bayrağının yakılmasını kınadı.

Tekin, yazılı açıklamasında, Suriye'de mezhep ve etnik sebeplerle çıkan iç savaşın binlerce cana mal olduğunu, milyonlarca kişinin evinden, barkından göç etmek zorunda kaldığını anımsattı.

"Türkiye'de ise gerek mezhep gerekse etnik kavgaya karşı tek sigortamız Atatürk'ün mirası laik cumhuriyettir" ifadesini kullanan Tekin, şunları kaydetti:

"Laiklik ve eşit yurttaşlık ilkesi bizi bugünlere getirdi, gelecekte de Orta Çağ'dan kalma kimlik siyasetine karşı en etkili panzehir olacaktır. Hal böyle iken, Atatürk'e, mirası cumhuriyetin ortak simgesi bayrağa saldırıyı anlamamız mümkün değildir. Tam tersine gün Atatürk ve laik cumhuriyete sahip çıkma zamanıdır. Bu saldırıların Kobani eylemlerine karışan yerli veya yabancı tahrikçilerin eseri olması ihtimalini gözardı etmiyoruz. Tekrar ediyoruz, provokasyon kokan ve IŞİD barbarlığını hatırlatan bu eylemler Kobani ruhuna da ihanettir." - Ankara

Kaynak: AA / Politika

Mustafa Kemal Atatürk Gürsel Tekin Kobani Işid Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title