Haberler

IŞİD, Bağdadi'nin Öldüğünü Doğruladı

Güncelleme:

IŞİD komutanları, düzenlenen son saldırıda Bağdadi'nin yaşamını yitirdiğini doğrularken, örgütün yeni liderinin Ebu Ala Al-Afri olduğunu duyurdu.

Birkaç gün önce ABD'nin hava saldırısında yaralanan Ebubekir el-Bağdadi'nin ölümünü doğrulayan IŞİD komutanları, yeni "Halife" Ebu Ala Al-Afri'ye biat etti.

DOKTORUN KUCAĞINDA ÖLDÜ

Irak haber ajansı Waradana'ya konuşan Musul'dan bir kaynak, "Örgüt komutanları, birkaç gün önce ABD'nin hava saldırısında yaralanan Bağdadi'nin ölümünü doğruladı. Bağdadi, yaralandıktan sonra götürüldüğü Suriye'nin Rakka kentinde özel doktorun kucağında öldü" diye bildirdi. IŞİD komutanlarının Musul yakınlarındaki Telafer kentinde Saddam Camisi'nde yeni "Halife"ye biat ettiği belirtildi.

IŞİD'İN YENİ LİDERİ AFRİ

Irak medyası, benzeri görülmemiş vahşet sergileyen IŞİD militanlarının yeni liderinin Ebu Ala Al-Afri lakabını alan Abdurrahman Mustafa al-Şeyhlar olduğunu duyurdu. Telafer doğumlu Afri, fizik öğretmenliği ve ilahiyat eğitimini almasına rağmen dolmuş şoförlüğü yaparak para kazanıyordu. 1990'lı yıllarda, Telafer'in ilk tekfirci ve cihat ideolojisinin öğreticisi oldu. Afri'nin çoğu zaman gizli bazen de açık şekilde Büyük Pazar Camisi'nde vaaz verdiği ifade ediliyor.

2004'TE MEMLEKETİNDEN KAÇTI

ABD işgal ordusunun baskıları yüzünden 2004'te memleketinden kaçan Afri, El-Kaide'ye katıldı. Uluslararası terör örgütünün Irak'taki danışma kurulunun başkanı olan Afri, selefi gibi Amerikalılar tarafından göz altına alınmıştı ancak belli bir süre sonra serbest bırakılmıştı.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Telafer Musul Irak Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (167)

SEMINERmobilWeb@haberler.com:

Kafir bagdadi.ypg pkk hepinizin sonunu getirecek

161
52
yanıtYanıtla
kahraman BağdadimobilWeb@haberler.com:

O kadar ite köpege karşı savasti basta pkk pyd gibi köpeklerle abd gibi katilllerle zamnda ırak halkınına zulum eden abd ve pkkli pydli şerefsizlere karşı

184
18
yanıtYanıtla
Serhat Mobil-IOS:

Allah seninde seninle Savaşan itlerininde bin belasını versin. Satılmış köpek soyu, emperyalist güçler Tarafından sadece Müslümanlığı kötülemek için kurulmuş kafir bir örgütsünüz

114
6
yanıtYanıtla
mardinliiimobilWeb@haberler.com:

VALLA HACI KIM KIMI SATIYORSA BEN ONA HER ZAMAN KARŞI OLDUM. KÜRT ARAP TÜRK FARKETMEZ. ONA BAKARSAN BIR SÜRÜ KÜRT ISTANBUL DA ADANA DA ANKARA PAVYONLARINDA GIT BAK KAÇ TANE KÜRT VAR. ONU GEÇ BI KERE DAHA ÇIKAN KADINLARIN HANGILERI TEMIZ GECECEN BANA O AYAKLARI YOK KÜRT ASİLDİR HERRO DUR MERRO DUR

99
2
yanıtYanıtla
ŞANLImobilWeb@haberler.com:

Amerikan Çocukları pesmerge ve pkk ve PYD hello

7
86
yanıtYanıtla
IŞİD Pkaka düşmanıdır.mobilWeb@haberler.com:

Bizim yıllarca öldüremediğimiz pkaka lıyı ışid bir seferde kesip kesip attı. Işid zalim evet ama bu pkaka ypg gibi ıvır zıvır çapulcu örgütleri meşru kılmaz. IŞİD in kafasını kestiği Pkaka lı sayısı binleri buldu.

6
81
yanıtYanıtla
ŞANLImobilWeb@haberler.com:

ALLAH RAHMET EYLESİN MEKANI CENNET OLSUN GÜZEL İNSAN

4
80
yanıtYanıtla
herree:

kökünüz kurusun inşallah

74
3
yanıtYanıtla
faruk haydarMobil-ANDROID:

helin darisi aponun basina geri......li

3
55
yanıtYanıtla
Eda72:

haydii ypg kurşununa sağlık yeni lideride cenennme gönder guzel haberlerı beklıyrz inş

42
13
yanıtYanıtla
Tüm 167 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title