Haberler

"IŞİD Ayn İssa'yı Yeniden Ele Geçirdi" İddiası

Güncelleme:

IŞİD, PYD'nin kontrolündeki Rakka'nın kuzeyindeki Ayn İssa beldesini tekrar ele geçirdi.

Terör örgütü IŞİD'in Rakka vilayetinin kuzeyindeki Ayn İssa beldesinin denetimini tekrar ele geçirdiği iddia edildi. Bölgedeki aktivistlerden Ahmed Ebu Faruk, AA'ya açıklamada, IŞİD güçlerinin PKK'nın Suriye kolu Demokratik Birlik Partisi (PYD) ve diğer muhalif güçlerin kontrolünde olan Rakka'nın kuzeyindeki 93. Tugayı yakınlarında yer alan Ayn İssa beldesinin kontrolünü tekrar sağladığını söyledi.

PYD'NİN ELİNDEN ALDILAR

Belde çevresinde bölgedeki Suriye'de muhaliflerin çatı yapılanması Burkan el-Fırat destekli PYD güçleri ile IŞİD arasında yoğun çatışmaların yaşandığını söyleyen Faruk, "IŞİD yoğun çatışmalar sonrasında Ayn İssa beldesinin denetimini PYD ve diğer muhalif Arap güçlerin elinden aldı" dedi.

IŞİD'in belde çevresinde bazı köylerin kontrolünü tekrar sağladığını aktaran Faruk, bölgede IŞİD ile PYD güçleri arasındaki çatışmaların devam ettiğini ifade etti.

IŞİD TWITTER'DAN DUYURDU

Bu arada IŞİD de resmi Twitter hesabında Ayn İssa beldesinin denetimini tekrar ele geçirdiğini iddia etti.


YPG: BELDEYİ GERİ ALMAYA ÇALIŞIYORUZ

Öte yandan YPG basın sözcüsü Redur Halil, AA'ya yaptığı açıklamada IŞİD'in Ayn İssa'da ilerleme kaydettiğini doğrulayarak, beldeyi geri almaya yönelik çabalarının devam devam ettiğini söyledi. Halil, YPG'nin Kobani (Ayn El Arab) ilçesinin güneyinde yer alan Sirrin beldesi ve çevresinde IŞİD'e karşı büyük ilerleme kaydettiğini savundu.

Burkan el-Fırat'a bağlı birliklerle YPG, 23 Haziran'da IŞİD'in kontrolündeki Ayn İssa'yı ele geçirmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Demokratik Birlik Partisi Suriye Rakka Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (230)

ali:

fistanlılar şuan conilerle iş birliği yapıyor . coniler bu eteklileri görünce tahrik olmuşlar 10 kere çakmak istiyorlarmış sonra bombalayacaklarmış işidi fistanlılarında başka çaresi yok hemen çakın bize demişler sonra bombalayında az kahramncılık oynayalım demişler son gelen haberlere göre şuan sıçan deliklerinde etek dikerken biji obama diye anırıyorlarmış

64
15
yanıtYanıtla
s:

asıl sen neyin kafasını yaşıyon bijimisin nesin aptala bak :D kobanide insan kalmadı hepsi türkiyeye kaçtı kürtlerin namusunu türkler korudu canınızıda amerikanın kucağına oturarak kurtardınız ama namusunuzu amerikaya çoktan sattınız korkak etekliler bir kere muhtaç kalmayın birilerine aciz zavallılar

47
15
yanıtYanıtla
Urfalı:

Bütün dünya işid ile savaşıyor, ve Türkiye ses etmiyor bu işid vahşetine, Türkmen ordusu adı altında Türk askerlerinden birlikler yollayacak ve kürtlerin aldığı Bölgeleri kendileri alacak? Yani sanki dünya ülkeleri bunu yermi? Kürtlerin hakkıdır ülke

13
48
yanıtYanıtla
ıdrıs:

Isıd pyd yı yok et acık destek sana

22
24
yanıtYanıtla
Türkbeyi:

TÜRKÜM DEMEKTEN UTANIYORUM KURBAN OLURUM PYD BİTİRİN BUNLARI

25
19
yanıtYanıtla
edirne:

isidi sevmem ama 5 paralik kürtleride sevmem.

11
31
yanıtYanıtla
ŞOREŞŞ1071:

siz öyle zannedinn orasi yine ypg nin eline geçti. . . su anda ypg orada hakim işit rakka ya dogru kaçiyorr

12
28
yanıtYanıtla
s:

takmışsınız çuval çuval , daha saddamdan bile kaçıp türkiyeye sığınan aciz korkaklar , o askerler oradaki insanların canı namusu için vardı süper güç dedikleri Amerika bile kalleşçe korkakça operasyon yapıp askere çuval geçirdi ama o askerler kürtler gibi etek giyip kıvırıp , kaçıp conilerin kucağına oturup cinsiyetini inkar etmedi merak etme onların yaptığı kalleşlik aklımızda

34
3
yanıtYanıtla
adolf:

Devlet iş imkanı sağlar iş makineleri yakarlar okul yaptırır molotof atarlar özgürlük yok derler özgürce gezerler ne verirsen ver 10 katını isterler, sürekli magduru oynarlar işte siz busunuz yalanmi?

27
7
yanıtYanıtla
Efe:

Tabi tabi kendinizi avutun öyle tırtlar sizi:)))))))

yanıt4
yanıt0
Tüm 230 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title