Haberler

IŞİD, 3 ÖSO Üyesini Kobani'ye Varamadan Vurdu

Güncelleme:

Önceki gün gizlice Kobani'ye geçen Özgür Suriye Ordusu mensupları, henüz gümrük kapısı bölgesindeyken IŞİD'in saldırısına uğradı.

Önceki gün büyük bir gizlilik içinde Kobani'ye geçen Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) mensupları, henüz gümrük kapısı bölgesindeyken IŞİD saldırısına uğradı. Saldırıda yaralanan üç ÖSO mensubu, Türkiye'ye getirildi. Büyük şok ve güvenlik riski yaratan bu saldırı nedeniyle 150'si muharip, 15'i de sağlık ve lojistik ekipte görevli peşmergenin Kobani'ye önceki gece planlanan geçişi, gümrük kapısına yönelik çok ağır IŞİD saldırısı nedeniyle ertelendi.

GEÇİŞLE İLGİLİ PLANLAMA DEĞİŞTİRİLDİ

Geçişle ilgili planlama güvenlik riski nedeniyle değiştirildi. Edinilen bilgiye göre, önceki gün Sabah saatlerinde Mürşitpınar'daki Jandarma 2. Hudut Komutanlığı'ndan yaya olarak çıkan ve Kobani'ye giden ÖSO mensupları, IŞİD'in keskin nişancılarına hedef oldu. Saldırıda üç ÖSO mensubu, henüz gümrük sahası içindeyken vuruldu. ÖSO mensupları ambulanslarla Türkiye'ye getirildi. Bu saldırı, peşmergenin Kobani'ye gidişiyle ilgili planları değiştirdi.

Mürşitpınar yolu üzerindeki Çukobirlik tesislerinde bekleyen peşmergelere komuta eden 10 kişilik heyet, dün sabah Kobani'ye geçerek YPG yönetimiyle görüştü. Görüşmede, peşmergelerin ve getirdikleri silahların geçişine yönelik planlama yapıldığı kaydedildi.

IŞİD'in peşmergenin geçeceği yol güzergahına öğleden sonra havan toplarıyla saldırı düzenlemesi sonrasında koalisyon uçakları IŞİD hedeflerine bomba yağdırdı. Bu arada Kobani'de yönetimi elinde bulunduran PYD Eşbaşkanı Asya Abdullah, Kobani'ye gelen peşmerge ve ÖSO gruplarının YPG komutası altında olacağını söyledi. Irak Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, gerekirse takviye peşmerge gücü gönderilebileceğini belirtti. Dün akşamüstü ise IŞİD YPG mevzilerine araçla intihar saldırısı düzenledi.

Kobani'ye geçen OSÖ ise IŞİD'in havan topu ve uçaksavar saldırısına Katyuşa roketleriyle karşılık verdi.

KOBANİ'YE GEÇEN ÖSO KOMUTANI: DURUM BEKLEDİĞİMİZDEN KÖTÜ

Türkiye'den Kobani'ye geçen Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) üyeleri arasında, bir zamanlar Halep'teki savaşın önde gelen isimlerinden olan komutan Abdülcabbar el-Okaidi de bulunuyor. İngiliz Daily Telegraph gazetesine konuşan komutan, Kobani için hala umut olduğunu ancak durumun beklediklerinden de kötü olduğunu söyledi. Kentin yarısından fazlasının IŞİD'in elinde olduğunu kaydeden komutan, hava operasyonlarının sanıldığı kadar etkili olmadığını öne sürdü. Kobani'deki Kürt kuvvetleri YPG ile ÖSO'nun işbirliğini vurgulayan gazete, bunun Suriye'deki müttefik ilişkilerinde önemli bir değişikliğe işaret ettiğini belirtti.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Mürşitpınar Türkiye Suriye Kobani Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (85)

karadenizli:

işid helal sana barzaninin itleri geldi öso geldi hala çarpışıyorsun. durmak yok yola devam benim kardeşlerim

45
38
yanıtYanıtla
uğur yalçın:

bu peşmerge korkudan kobani ye girmemez. . türkiyede biz bunlara ömür boyu bakar besleriz, , sonrada gözümüzü oyarlar. . ??

67
11
yanıtYanıtla
urfalı arap:

vur ula, ışid Kapıdan kim kafasını uzatırsa acıma, vur. . . kürdistan hayali kuranlara kobaninin Arap toprağı olduğunu göster. . .

52
23
yanıtYanıtla
Hayri Matkap:

Peşmerge artist artist arabalarla geldi, rambo havalarında. Üstelik IŞİD ile ön safta çarpışmayıp geriden topçu desteği vereceklerdi. Buna rağmen IŞİD iki mermiyle sürüsünü korkuttu. Sağda solda kürt gerillasından, savaşçılıktan bahseden PKKlı ibişlerin rezaleti boyunlarını aştı. Ama bu yüreksizler arkadan adam vurmayı bilir, sonra kahramanlık taslar.

54
9
yanıtYanıtla
kurdooo:

elleriniz kırılsın. inşlh. siz öso ya ypg ye kurban olun. allah belanızı versin işid.

14
48
yanıtYanıtla
isim yaz:

Kekliği düz ovada avlarlar amaaan.

53
8
yanıtYanıtla
TÜRK:

zafer İSLAMIN olacak. . . tekbir. . . ya ALLAH BİSMİLLAH ALLAHI EKBER. . . pkk kendi döktüğü kendi kanında boğulacak. . .

23
27
yanıtYanıtla
sinoplu faşist:

Ben bir türk faşistiyim bütün kürtlerden özür diliyorum ne yapayım kanımda faşistlik var

30
19
yanıtYanıtla
Türkben:

Türkün Türkten başka dostu yoktur tarih bunu böyle yazdı. Irkımdan başkası beni ilgilendirmezdiğerlerinin canları cehenneme yarın yine arkadan vururlar. .

36
12
yanıtYanıtla
fark var:

birisi şehit olma düşüncesiyle savaşıyor, diğeri yaşayabilmek için fistan giyiyor:)))

37
10
yanıtYanıtla
Tüm 85 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title