Haberler

IŞİD, 251 Askeri Öldürdüğü Baskının Görüntülerini Yayınladı

Güncelleme:

IŞİD, Felluce yakınlarında görev yapan Irak Ordusunun 6'ncı bando 30'uncu Tugay Karargahı'na düzenlediği kanlı baskının fotoğraf ve görüntülerini yayınladı.

Terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD), Felluce ilçesi yakınlarında görev yapan Irak Ordusu'nun 6'ncı bando 30'uncu Tugay Karargahı'na düzenlediği kanlı baskının fotoğraf ve görüntülerini yayınladı. 251 Iraklı askerin öldüğü baskında, bazı askerlerin klor gazı yüklü tankerlerle düzenlenen saldırılarda gazdan zehirlenerek öldükleri öne sürülmüştü.

Irak'ın batısındaki Felluce İlçesi yakınında bulunan El-Secir ile El-Saklaviye bölgelerinde görevli Irak Ordusu'nun 6'ncı Bando 30'uncu Tugay Karargahı'na, 21 Eylül tarihinde terör örgütü IŞİD tarafından klor gazı içeren bomba yüklü tanklarla 2 intihar saldırısı düzenlendiği iddia edilmişti. Yerel kaynaklara göre, saldırıda 251 asker ölmüş, 118 asker de yaralanmıştı.

Saldırı ardından ölen askerlerin bazılarının klor gazından zehirlenerek öldükleri öne sürüldü. Karargahta ölen diğer askerlerin iki patlama ile otomatik silahlarla taranmaları sonucu öldükleri belirtildi.

Baskın ardından Şiiler'in oluşturduğu Ulusal İttifak Üyesi Milletvekili Ali el-Budeyri, IŞİD'in saldırıda klor gazı kullandığını iddia etmişti.

IŞİD, kanlı baskın ile sonrası karargahtaki gelişmelerin fotoğraflarını yayınladı. Foğraflarda saldırı ardından ölen askerler ile IŞİD'in çok sayıda tank ve silaha el koyduğu görülüyor. Fotoğraflarda ayrıca saldırı sonucu yanan çok sayıda tank ve askeri araç yer alıyor. - Bağdat

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Irak Işid Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title