Haberler

Isıcam 40. Yılını Kutladı

Türkiye'nin ilk çift cam üreticisi olan Isıcam 40. yılını dün kutladı.

Türkiye'nin ilk çift cam üreticisi olan Şişecam Topluluğu şirketlerinden Trakya Cam Sanayii A.Ş.'nin 'Isıcam' markası 40. yılını Çırağan Sarayı'nda kutladı. Kutlamada konuşan Şişecam Topluluğu Düzcam Grubu Başkanı Dr. Reha Akçakaya, çalışmaların sürdürürken, küresel ısınma gerçeğini de kenara bırakmayıp enerji tasarrufu ve çevre bilincini odaklarına aldıklarını belirtti ve Türkiye'deki enerji kaynaklarının yeterli olmamasından dolayı enerjinin yaklaşık yüzde 70'inin ithal edildiğini söyledi.

Düzcam pazarında faaliyet gösteren Trakya Cam'ın Türkiye'nin lider, Avrupa'nın 3'üncü ve dünyanın 6'ncı büyük firması konumunda olduğuna vurgu yapan Akçakaya, "Faaliyet alanımızı mimari, otomotiv, enerji ve beyaz eşya camları olmak üzere dört ana ürün grubu oluşturuyor. Yüksek kaliteli ürünlerimizle inşaat, otomotiv, enerji, beyaz eşya, mobilya ve tarım gibi birçok sektöre girdi sağlıyoruz. Yapılar için güvenlik, dekorasyon ve gürültü kontrolünün yanı sıra yalıtıma yönelik enerji tasarrufu sağlayan cam çözümleri sunuyoruz" dedi.

Çalışmalarını sürdürürken, küresel ısınma gerçeğini de kenara bırakmayıp enerji tasarrufu ve çevre bilincini odaklarına aldıklarını belirten Akçakaya, Türkiye'deki enerji kaynaklarının yeterli olmamasından dolayı enerjinin yaklaşık yüzde 70'inin ithal edildiğini söyledi. Akçakaya, sözlerine şöyle devam etti: " Türkiye'deki enerji tüketiminin yaklaşık yüzde 30'u binalarda gerçekleşiyor. Binalarda ise ısı kayıplarının yaklaşık yüzde 30'u yalıtımsız pencerelerden kaynaklanıyor. Pencerelerdeki cam alanlarının, pencerenin yüzde 80-85'ini oluşturduğu düşünüldüğünde, camla yalıtımın önemi bir kez daha ortaya çıkıyor. Biz de bu alanları göz önüne alarak 1974 yılında tek cama göre yüzde 50 ısı yalıtımı sağlayan çift camları Isıcam markası ile pazara sunduk. 40 yıl önce Isıcam sayesinde Türkiye çift camla tanıştı."

Isıcam markasının 40 yıl içinde pazarda büyük bir ivme kazanarak jenerik bir markaya dönüştüğüne dikkat çeken Dr. Reha Akçakaya, "Aradan geçen 40 yılda 10 milyon hane ve işyerinde Isıcam ürünleri kullanıldı. Türk halkının benimsediği ve sektöre adını veren Isıcam gibi bir markaya sahip olmanın haklı gururunu yaşıyoruz" dedi.

Dünyada çift cam sektöründe jenerik marka olan tek markanın da Isıcam olduğunun altını çizen Akçakaya, şöyle konuştu: "Isıcam, 40 yıllık dostluğu ile yaşam kalitemizi yükseltiyor. İlk yıllarda sadece Trakya Cam'ın Çayırova Tesisi'nde üretimini yaptığımız Isıcam, bugün Trakya Cam güvencesinde 56 ilde 163 Isıcam Yetkili Üreticisi tarafından üretiliyor. Son 40 yılda 130 milyon metrekare Isıcam üretimi gerçekleştirdik. Artan taleple birlikte son 10 yılda üretim potansiyelimizi de 3 kat artırdık. Kuruluşundan itibaren enerji tasarrufu ve enerjinin verimli kullanılmasını ilke edinen bir şirket olarak, Isıcam markamızla çevre dostu, yeşil, sürdürülebilir, enerji tasarrufu sağlayan ürünler sunmaya devam ediyoruz. Bugün artık standart çift camlara göre yaklaşık 4 kat daha iyi ısı yalıtımı sağlayan ürünler pazara sunmaktayız."

Sürdürülebilir bir gelecek için Isıcam'ın çevreci ve son teknoloji ürünlerinin önemli bir katkı sağladığını belirten Akçakaya, sözlerini şöyle sürdürdü: "Daha az enerji tüketerek temiz bir çevrede yaşamak artık hepimiz için vazgeçilmez bir hedeftir. Ülkemizde 1974'ten beri Isıcam'ın kullanımı ve 1995 yılında pazara sunduğumuz Isıcam Sinerji ve Isıcam Konfor'un sağladığı daha iyi yalıtım sayesinde ısıtma ve soğutmadan oluşan enerji giderlerinde bugüne kadar toplamda 9 milyar dolarlık tasarruf sağlandı. Maalesef Türkiye'de halen mevcut konutların yaklaşık yarısında tek cam kullanıldığını biliyoruz. Elimizde sihirli bir değnek olsa ve tüm konutların camlarını Isıcam Sinerji veya Isıcam Konfor ile değiştirsek, elde edilecek enerji tasarrufu her yıl için 2,5 milyar dolara ulaşacaktır. Bir başka deyişle tek cam veya standart çift cam kullanımı nedeni ile meydana gelen enerji kaybının bu parasal büyüklüğüyle her yıl 900 okul, 300 hastane, 550 yurt veya 75 bin konut yapılabilir. Ayrıca söz konusu enerji kaybı nedeniyle oluşan karbondioksit salınımını filtrelemek için 27,5 milyon ağaca ihtiyaç duyulmaktadır. Bireysel olarak baktığımızda ise tek camlı konutunu Isıcam Sinerji veya Isıcam Konfor ile değiştiren her bir birey 2 meşe ağacı, standart çift camlarını değiştiren her bir birey ise 1 meşe ağacı kadar çevreye katkı sağlıyor." - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Çırağan Sarayı Reha Akçakaya Trakya Cam Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title