Haberler

İshakçılar İçmesuyu ve Kanalizasyon İnşaatı Projesi

Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) Genel Müdürlüğü, Derince ilçesinin tarım ve hayvancılık merkezi İshakçılar bölgesindeki içme suyu ve kanalizasyon altyapısını yenileme ve atık suların arıtma tesisine bağlama projesini sürdürüyor.

Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) Genel Müdürlüğü, Derince ilçesinin tarım ve hayvancılık merkezi İshakçılar bölgesindeki içme suyu ve kanalizasyon altyapısını yenileme ve atık suların arıtma tesisine bağlama projesini sürdürüyor.

İshakçılar'da düzenlenen bilgilendirme toplantısında konuşan Planlama, Yatırım ve İnşaat Daire Başkanı Celal Doğan, altyapı çalışmasının yüzde 90'ının tamamlandığı belirtildi.

Nisan ayında başladıkları İshakçılar İçmesuyu ve Kanalizasyon İnşaatı Projesi'nin 1 yıl süreceğini vurgulayan Doğan, 17 kilometre kanalizasyon ve 4 kilometre içme suyu olmak üzere toplam 21 kilometre altyapı çalışması yapılacağını söyledi.

Doğan, toplam 2,5 milyon liraya mal olacak çalışmaların, kısa bir süre içinde tamamlanacağını sözlerine ekledi.

İSU Genel Müdür Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi Aziz Temiz ise kırsal bölgelerde yaşayan insanların yaşam kalitesini artırmak için çalıştıklarını kaydetti.

"Türkiye'nin en kaliteli sularından birisini Kocaelililere sağlıyoruz" diyen Temiz, şöyle konuştu:

"Suyun kalitesini korumak için her ay 700 üzerinde numune alarak tahlil ve analiz yapıyoruz. Yüzde 99,9 oranında arıtma ile İzmit Körfezi ve Karadeniz sahillerini kirlenmesinin önüne geçtik. Kırsal kesimlerdeki yerleşim alanları için atık su arıtma tesisleri yaparak çevreyi koruyoruz. İshakçılar bölgesinde yürüttüğümüz projeyle hem yerleşim alanları altyapıya kavuşturuyoruz hem de atık suları Çavuşlu Modüler Atıksu Arıtma Tesisi'ne bağlayacağız."

İSU Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Ark da örnek mahalle olarak seçilen bölgenin, altyapısının tamamen yenileneceğini ve uzun yıllar altyapı problemleri yaşanmayacağını söyledi.

Kaynak: AA / Yerel

Celal Doğan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title