Haberler

İşgörmezlik Ödeneklerinin Tanıtımı ve Mevzuat Eğitimi' Programı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Kısa Vadeli Sigortalar Daire Başkanlığı’nca ‘İşgörmezlik Ödeneklerinin Tanıtımı ve Mevzuat Eğitimi’ programı düzenlendi.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Kısa Vadeli Sigortalar Daire Başkanlığı'nca 'İşgörmezlik Ödeneklerinin Tanıtımı ve Mevzuat Eğitimi' programı düzenlendi.

SGK Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Kısa Vadeli Sigortalar Daire Başkanlığı'nca düzenlenen işgörmezlik ödeneklerinin işveren prim borçlarından mahsup edilmesine ilişkin programın tanıtım ve mevzuat eğitiminin açılışı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim Merkezi'nde (ÇASGEM) gerçekleşti. Programın açılışında bir konuşma yapan SGK Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürü Gökay Akcan, 2008 yılında 5510 sayılı kanunun yürürlüğe girmesinden sonra 9 tane ek madde, 60 tane geçici madde ve madde metinlerine yapılan ilavelerle yeni bir kanun metni daha oluşturulduğunu belirterek, "Bu proje ve programların hayata geçirilmesi vatandaş odaklı hizmet anlayışıyla birlikte bürokrasi ve kırtasiyecilikten mümkün olduğunca uzaklaşmak, iş ve işlemleri daha kısa sonuçlandırmak amacı yatmaktadır" diye konuştu.

"BUGÜN BURADA TANITIMI YAPILACAK OLAN MAHSUPLAŞMA PROGRAMI"

"E-ödenek, E-bildirim, Medula, Spas, Mosib gibi projelerin kurumun hem ulusal hem uluslararası düzeyde takdir edilmiş, örnek alınmış ve ödül almış projeleri olduğunu ifade eden Akcan, şunları kaydetti:

"Bu projelerden birisi de bugün burada tanıtımı yapılacak olan mahsuplaşma programı. Mahsuplaşma programının temel amacı vatandaş odaklı hizmet anlayışı çerçevesinde bürokrasiyi ve kırtasiyeciliği mümkün olduğunca azaltmak, iş ve işlemleri en kısa sürede ve sigortalı lehine sonuçlandırmak. Bu arada işverenlerin kuruma olan borçlarının tahsilinde de kolaylık sağlamak amacı hedeflenmiştir. Bu konuyla ilgili yasal düzenleme 5510 sayılı Kanun'un 18. maddesi 6. fıkrasında düzenlenmiş fakat şunu rakamsal verilerden de anlamaktayız ki bugüne kadar bu programın tanıtımını biz yeteri kadar yapamadık. Kapsama giren işyerleri ve işverenlerin 48 tanesiyle protokol imzalandı. Bu imzalanan protokol kapsamındaki sigortalı sayısı 16. Aslında bu yüzde birlik orana bile tekabül etmemektedir. İl müdürlüklerimiz ve merkez müdürlüklerimiz ile bölgelerindeki işverenler özellikle belediye işverenlerine bu projenin, programın tanıtımını yapmak suretiyle daha geniş bir uygulama alanı bulacağını değerlendirmekteyiz. Tanıtım ve eğitim programı ile karşılıklı görüş alışverişi yapmak suretiyle bu eğitimin daha verimli geçeceği düşüncesindeyim."

"2013 YILININ 8. AYINDA VE BURADA İLK ETAPTA HAZIRLADIĞIMIZ BİR PROTOKOL METNİ OLUŞTURDUK"

SGK Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Kısa Vadeli Sigortalar Daire Başkanlığı'ndan Şube Müdürü Ender Başbozkurt ise yaptığı sunumda, "5510 sayılı Kanun'un 18. maddesinin 6. fıkrasında toplu iş sözleşmesi yapılan işyerleriyle kamu idarelerinin işverenlerin istirahatlı olan sigortalılarına ait geçici iş görmezlik ödeneklerinin kurumumuz adına sigortalılara ödenerek, daha sonra mahsuplaşmak suretiyle tahsil edileceği hüküm altına alındığını söylediler buradaki genel müdürümüz ve başkanımız. Bu kapsamda bizde bu programı yürürlüğe soktuk 2013 yılının 8. ayında ve burada ilk etapta hazırladığımız bir protokol metni oluşturduk. Bu protokol metni tüm işverenlerimiz aynı protokol metnini kullanmak suretiyle şuanda 48 işverenimizle bu protokolü imzalamış bulunuyoruz. Protokol taşra teşkilatımız içerisinde il müdürlüklerimiz ve işveren yetkilileri tarafından imzalanması gereken bir protokol. Bu protokol metni il müdürlüklerimizde 3 nüsha düzenliyoruz. Eğer merkez müdürlüklerimiz bu işe katkı sağladıkları takdirde 4 nüsha olarak düzenlenmiş oluyor" şeklinde konuştu.

Başbozkurt, mahsuplaşma alanlarının 3 bölümden oluştuğunu bildirerek, bu 3 bölümden oluşan alanları anlattı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Sosyal Güvenlik Kurumu Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title