Haberler

İşçilerden Zincirli Eylem

İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketi İZELMAN'da Nisan ayı sonunda işten çıkartılma tehlikesiyle karşı karşıya olan 650 işçi, protesto gösterisi yaptı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketi İZELMAN'da Nisan ayı sonunda işten çıkartılma tehlikesiyle karşı karşıya olan 650 işçi, protesto gösterisi yaptı. Bir grup işçi belediye binası kapısında birbirlerini zincirlerken, diğer işçiler de kolkola belediye çevresinde zincir oluşturdu.

Büyükşehir Belediyesi'nin hizmet alımı ihalesini kaybeden belediye şirketi İZELMAN kadrolu 650 kişinin işinden olmaması için yaptığı eylemler devam etti. Genel-İş Sendikası'nın organize ettiği eylemlere bin işçi katıldı. İşçiler belediyenin 'Halk Girişi' kapısı önünde birbirlerini zincirledi. Diğer işçiler ise kolkola girerek belediye çevresinde zincir oluşturdu. İşçiler, 'Taşerona geçit vermeyeceğiz', 'İşçiyiz- haklıyız- kazanacağız' sloganları attı.

DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, "Bu süreçte bizi yolumuzdan çevirmek isteyen taşeronun taşeronu müdürler, daire başkanları ya da çalışanlar olabilir. Bunlara kulak asmayacağız. Bazı yardım sandığı başkanları da taşeron firmaya geçmemiz için dedikodular yayıyor. ya adam gibi durun ya da biz size haddinizi bildiririz" dedi.

Sarı, Bolu'da da taşerona karşı benzer bir mücadele sergilediklerini ve kazandıklarını dile getirerek, "İnat ettik, İzmir'de de belediyeye taşeronu sokmayacağız. Taşeron firma buraya işçi getirmek için uğraşmasın. Burada kan akabilir. Nisan'ın 18'inde 650 İzelman çalışanı, 20 bin sendika üyemiz, ailelerimiz ve diğer sendika ile sivil toplum örgütlerinin de desteği ile 60 bin kişilik eylem yapacağız. Dedikodulara kulak asmayın. 10 gün içinde Bölge İdare Mahkemesi'nden de olumlu sonuç alacağımızı umuyoruz" dedi. İşçiler, Başkanlık girişi önünde oturma eylemi yaptıktan sonra dağıldı.

Öte yandan DİSK ve bağlı sendika Genel-İş TBMM önünde eylem yaptı. DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, TBMM'de grubu bulunan CHP, BDP ve MHP Grup Başkan Vekilleri'yle görüşerek, İzmir'deki taşeron sorunu ve İZELMAN'la ilgili dosyayı verdi. AK Parti Grup Başkan Vekilleri Meclis'te olmadıkları için görüşme gerçekleşmedi.

DİSK Genel Başkanı Beko, Bakan Çelik'e taşeron sisteminin önünü açan yasanın ortadan kaldırılmasını istediklerini açıkladı. Beko, "İzmir özelinde ise İZELMAN dosyasını verdik. İZENERJİ, İZELMAN gibi belediyeye personel sağlayan şirketlerin ihalelerden muaf tutulmasını istedik. Kamuda çalışan tüm işçilerin kadroya alınmasını talep ettik. Hem Bakan hem de siyasi parti yetkilileri gerekli çalışmaları yapacaklarını söyledi" dedi. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Faruk Çelik Kani Beko Ege Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title