Haberler

Milas'ta İşçiler Özelleştirmeye Karşı Direniyor

Güncelleme:

Muğla'daki Kemerköy ve Yeniköy Termik Santralleri'nin özelleştirilmesine karşı direnişlerini sürdüren işçiler, işyerleri önünde barikatlar kurarak basın açıklaması yaptı.

Muğla'nın Milas İlçesi'nde bulunan Kemerköy ve Yeniköy Termik Santralleri'nin özelleştirilmesine karşı direnişlerini sürdüren işçiler, işyerleri önünde barikatlar kurarak basın açıklaması yaptı. İşyeri önünde nöbetleşe bekleyen işçiler, firma yetkililerini içeriye almayacaklarını açıkladı.

Milas'ta bulunan ve özelleştirme kararı geçen ay Resmi Gazete'de yayımlanan Kemerköy ve Yeniköy Termik Santralleri'nin işçileri bu sabah saat 08.00'da Milas - Ören Karayolu'nun 22'inci kilometresinde bulunan Yeniköy Linyit İşletmeleri önünde toplandı. İşçiler açıklama öncesinde İstanbul'daki asansör faciasında yaşamını yitiren 10 işçi için saygı duruşunda bulundu.

İşyeri girişinde bir araya gelen çalışanlara Tes - İş ve Maden-İş Sendikaları adına konuşan T. Maden İş Sendikası Yatağan ve Havalisi Başkanı Süleyman Girgin, "Sizin kararlılığınız karşısında işyerlerimize giremeyen alıcı firmanın yetkilileri, çareyi işyerleri dışında görüşme yapmakta buldu. Alıcı firma yetkililerinin Milas'a gelerek bir otelde görüşmeler yapmaya başladığını öğrendik. Nerede kaldıklarını, kimlerle görüştüklerini biliyoruz. Anlaşılan o ki bizim vermek istediğimiz mesajı tam olarak algılayamamışlar. Türkiye'de her gün işçiler ölüyor. Güvencesiz, kuralsız çalışmak zorunda bırakılan işçiler maden ocaklarında, tersanelerde, inşaatlarda, şantiyelerde ölürken, birileri zenginleşmeye devam edip servetlerine servet katıyor. Türkiye bir yandan sermaye için cennet haline getirilirken diğer yandan, emekçiler için cehennem haline dönüştürülüyor. Direnişimiz daha önce olduğu gibi şimdi de devam edecek. Emeğe ve emekçiye saygısı olan herkesin, bu kavgaya omuz vermesi emeğin yarınları açısından hayati öneme sahiptir" diye konuştu.

Girgin'in açıklaması sırasında alanda bulunan işçiler, 'Direne direne kazanacağız', 'IMF'nin itleri sattırmayız KİT'leri', 'Ekmek yoksa barış da yok', 'İşçilerin birliği sermayeyi yenecek', 'Yaşasın onurlu mücadelemiz' ve 'Zafer direnen emekçinin olacak' sloganları attı. - Muğla

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title