Haberler

İşçi ve İşveren Silivri Expo'da Buluştu

İstanbul Silivri Belediyesi tarafından iş arayanla işvereni buluşturmak amacıyla düzenlenen Silivri EXPO'nun açılışı yapıldı.

Silivri'de hizmet sektörlerini tanıtmak, iş arayanla işvereni buluşturmak amacıyla düzenlenen Silivri EXPO'nun açılışı yapıldı. 26-27-28 Mayıs tarihlerinde Maxi Market etkinlik alanında gerçekleştirilecek olan fuarda ilçede faaliyet gösteren, farklı sektörlerden oluşan firmalar, iş arayan vatandaşlarla buluşuyor. Hem firmalar arası ticari ve sosyal iletişim, hem de işçi- işveren buluşmasını sağlayan Silivri EXPO'da bu yıl 100 ayrı firma stant açtı.

YENİ FUAR ALANI MÜJDESİ

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, kariyer günleri olarak başlayan bu projenin aslında Silivri'nin üretim gücü bakımından önemini vurgulamak açısından çok önemli olduğunun altını çizdi. Silivri'nin Türkiye'nin Gayri Safi Milli Hasılası'nın 2.8'ini üreten, İstanbul'un ise yüzde 10 ila 15'ini tek başına karşılayan bir ilçe olduğunu vurgulayan Işıklar, Silivri'deki üretim alanlarını kamuoyuyla paylaşmak istediklerini belirtti. Gelecek yıllarda yepyeni bir fuar alanı kuracaklarının da müjdesini veren Işıklar fuarın önemini şu sözlerle açıkladı: "Üreterek zenginleşebileceğimizi, üreterek özgürleşeceğimizi, üreterek mutlu ve huzurlu olacağımızı; barışı, insani gelişmeyi ancak üreterek, refah içinde paylaşabileceğimizi ve büyütebileceğimizi göstermek açısından bu fuar çok önemli. Silivri bu açıdan İstanbul'un gelişme alanı, İstanbul'un geleceği diyebiliriz. Dünya çapında sıralamaya girebilen, Türkiye'nin ilk yüzünde, ilk beş yüzünde firmalar barındıran bir ilçe. Alan yetersizliği yüzünden bu yıl 100'e yakın firma sergileme yapabildi. Gelecek yıllarda yapılacak büyük bir fuar alanıyla bu yıl sergileme yapma olanağı bulamayan bütün kuruluşlar fuarda yer bulacak."

SİLİVRİ'DE İŞSİZLİK YOK

Silivri Sanayici ve İşadamları Derneği (SİAD) Başkanı Hakan Kocabaş ise Silivri'de sanayici ve işadamları ile tüm kamu kurum ve kuruluşlarının uyum içinde çalıştığını vurguladı. Bu uyumun Türkiye'nin gelişmesi için çok önemli olduğunu söyleyen Kocabaş, bu birlikteliğin bizi ileriye taşıyacağını ifade etti.

SİAD Başkanı fuar hakkındaki görüşlerini şöyle açıkladı: " Türkiye'de işsizlik rakamları dolanıyor ama bu rakamların Silivri'de gerçeklik payı yok. Bizim burada işsizlik değil, aksine işçi bulma sorunumuz var. EXPO'yu yapmaktaki amacımız hem halkımız EXPO'dan yararlansın hem sanayicilerimizi tanısınlar hem de buradaki sanayici ve işadamlarımızı bir araya getirelim ve buradaki birliğimizi, dirliğimizi tüm Türkiye'ye gösterelim. Çünkü biz burada hem belediyemizle hem kamu kuruluşlarımızla Türkiye genelindeki tüm odalarımızla birlikte olduğumuzu göstermek istiyoruz."

Fuarın açılışında Silivrili gençlerden oluşan özel bir orkestra yapı malzemelerinden oluşturdukları çalgılarıyla bir dinleti gerçekleştirerek izleyenlere keyifli dakikalar yaşattı. Fuara katılan vatandaşlar ise fuarı çok yararlı bulduklarını ve her sene düzenlenmesini istediklerini ifade etti.

- İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Türkiye Silivri Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli? Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı ne zaman? Cübbeli Ahmet hangi partiler için oy vermek caiz değildir dedi? Cübbeli'ye göre hangi partiye oy vermek caiz değil? Kadir İnanır'ın sağlık durumu nasıl? Kadir İnanır'ın son durum ne? Can Aslan kimdir? Memleket Partisi Erzincan Altınbaşak Belediye Başkan Adayı Can Aslan Kaç yaşında, nereli? Bayram tatili ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün, 9 gün mü? 2024 Bayram tatili hangi günler? Burak Gürel kimdir? Memleket Partisi Çanakkale Ayvacık Belediye Başkan Adayı Burak Gürel Kaç yaşında, nereli? Talat Halefoğlu kimdir? Memleket Partisi Bilecik Bozüyük Belediye Başkan Adayı Talat Halefoğlu Kaç yaşında, nereli? Büyükçekmece Belediyesi hangi parti? Büyükçekmece Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Kızılcık Şerbeti Giray kim, gerçek adı ne? Kaan Taşaner kimdir, kaç yaşında? Yekta Faik Yılmaz kimdir? Memleket Partisi Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Yekta Faik Yılmaz Kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title