Haberler

İşçi Olarak Çalıştığı Ülkeye İhracat Yapıyor

Güncelleme:

Balıkesir'in Kepsut ilçesinde 1996'dan bu yana zincir üretimi yapan 48 yaşındaki Kirlioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1988'de Almanya'ya gittiğini ve burada gemi zinciri fabrikasında çalıştığını söyledi. Yaklaşık 5 yılın ardından memleketine döndüğünü anlatan Kirlioğlu, 1994'te birikimleriyle şirket kurduğunu, iki yıl sonra da zincir üretimine girdiğini ifade etti.

20 KİŞİYE EKMEK VERİYOR

Küçük çaplı başladığı üretimini zamanla artırdığını ve yurt dışına açıldığını anlatan Kirlioğlu, "Yirmi kişi istihdam ediyoruz. 3 milimden, 52 milime kadar yılda 2 bin ton zincir üretiyoruz. Çalıştığımız sektörler, gemi sanayi, maden ocakları, gübre fabrikaları, termik santraller, çimento fabrikaları yani genelde ağır sanayi.

Ayrıca aracı firmalara verdiğimiz ürünlerin Türk Silahlı Kuvvetleri envanterindeki gemilerde kullanıldığını biliyoruz. Özellikle Almanya ve Fransa'da büyük maden ocaklarında bizim ürünlerimiz tercih ediliyor."

20 ÜLKEYE İHRACAT YAPIYOR

Kirlioğlu, ihracatlarının önemli bölümünü Almanya ve Fransa'ya gerçekleştirdiklerini belirterek, "Özellikle Almanya'da öğrendiğim zinciri, yine bu ülkeye gönderiyor olmak çok büyük mutluluk. Almanya ve Fransa dışında Tunus, Cezayir, Kanada gibi 20 ülkeye ihracat yapıyoruz. Türkiye'nin gemi zinciri ihracatının yüzde 20'sini biz gerçekleştiriyoruz." diye konuştu.

TÜRKİYE'DEKİ 4 FABRİKADAN BİRİ

Türkiye'de gemi zinciri üreten 4 fabrikadan biri olduklarını ifade eden Kirlioğlu, üretimlerini 2016'da 3 bin tona çıkarmayı ve 20 kişiye daha istihdam yaratmayı hedeflediklerini söyledi.

Kirlioğlu, yaptıkları yatırımla fabrikaya yeni makineler kazandırdıklarını anlatarak, üretimlerinin artmasıyla hem ihracat miktarını hem de ülke sayısını yükselteceklerini kaydetti.



Kaynak: AA / Ekonomi

Almanya Türkiye Fransa Kepsut Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (9)

BirBilenAdam:

Helal olsun be, birçok okumuş yazmış eli açık devletten iş beklerken, işi bizzat kurup da başkasına ekmek vermek harika bir olay. Bu ve benzeri kişilere devlet sahip çıkmalı bir şekilde onore etmeli.

67
0
yanıtYanıtla
Busra kirlioglu:

Emek vermeden bir seye ulasmak hayalperestlikten baska birsey degildir diyerek calisan babami cani gonulden kutluyorum.

30
0
yanıtYanıtla
Blk:

Değerli Balıkesirli hemşehrimizi tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

23
0
yanıtYanıtla
Rahime:

Simdi ogluma okudum haberi gurur duyduk boyle basarili insanlar var sukur genclere hem ornek olacak hemde genclerin hayallerinin pesinden gitmelerine vesile olur insallah

16
0
yanıtYanıtla
UĞUR KARAOĞLAN:

İskender abim başarılarının devamını dilerim..

16
0
yanıtYanıtla
MesaiMobil-IOS:

Helal olsun başarılarınızın devamını dilerim

8
0
yanıtYanıtla
Hsynyv:

Mashallah .inshallah en kisa zamanda yerli milli bir otomobil uretiriz

3
0
yanıtYanıtla
YilmazMobil-IOS:

Para kazanmanin yollari okulu olmasi lazim ben ne yapicam ? Sorusuna cevap veren okul olmasi lazim zaten bizim ogretmenler iyi bilseydi kendi zengin olmasi lazimdi degilmi Ogrenmisler matematik sistem oyle abiii

1
2
yanıtYanıtla
aa:

işte çalışkan azimli bir kardeşimiz üretken olmak ne kadar guzel takdır ettım onun emsalleri kahve köselerinde dedi kodu yapıyorlar cok goruyorum eğitim bilgi cesaret eşittir üretim ülkemize dahı kazanc sağlayan güzel bir hareket kutluyorum

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title