Haberler

İscehisar'dan Kısa Kısa

Afyonkarahisar'ın İscehisar İlçesinde ulusal çaplı satranç turnuvası başladı.

Afyonkarahisar'ın İscehisar İlçesinde ulusal çaplı satranç turnuvası başladı.

Turnuvaya yurt dışından 3 sporcu ile toplamda 140 sporcu katıldı.

İscehisar Kaymakamlığı ve İscehisar Satranç ilçe Temsilciliği'nin organizasyonunda başlayan turnuvada Kaymakam Ali Altınkaynak katılımcılara başarılar diledi.

Altınkaynak, "Bu yıl üçüncüsünü yaptığımız bu turnuvada dünyanın ve Türkiye'nin çeşitli yerlerinden gelen değerli misafirlerimizle tanışma kaynaşma imkanı bulduk. İscehisar'ı tanıtma fırsatımız oldu. Satrançın en güzel tarafı 10 yasındaki bir delikanlı ile 50 yasındaki bir beyefendinin kafalarının yarıştığı bir spordur santranç, kavgasız gürültüsüz, mütevazi bir spor olan santranç ile ilçemiz İscehisar'ı tanıtma amacındayız." dedi.

Giresunlular Şehitliği'ne ziyaret

Giresun Yağlıdere İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü "Gençlik Ecdadı ile Buluşuyor " projesi kapsamında ortaokul ve lise öğrencilerinden oluşan 50 kişilik öğrenci grubu ve öğretmenleriyle Afyonkarahisar'ın İscehisar ilçesindeki Giresunlular Şehitliği'ni ziyaret etti.

Giresun'dan gelen ekibe İscehisar Kaymakamı Ali Altınkaynak, Belediye Başkanı Mustafa Çibik, İlçe Milli Eğitim Müdürü Turgut Karakış ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hayati Duman eşlik etti.

Şehitlikte konuşan Kaymakam Altınkaynak, Türkiye'nin başka bir yerinde Giresunlulara ait böyle Giresunlular şehitliği olmadığını söyledi.

Altınkaynak, "Giresunlular her yıl atalarını, şehitlerini anmak için 29 Ağustos'ta buraya gelerek şehitlerimizle birlikte vakit geçiriyor dua ediyor onları yad ediyor. Şehitlerimizin din için, milletimiz için yaptığı işlerdeki hisseleri Allah katında farklıdır. Bizlerin her şeyimizle şehitlerimize ve şehitliğimize sahip çıkarak görevimizi en iyi yapmanın peşinde olmamız gerekir." dedi.

Öğrencilere ve misafirlere Belediye Başkanı Mustafa Çibik de ilçeyi tanıtıcı kitap ve mermer ürünler hediye etti.

Kaynak: AA / Güncel

Ali Altınkaynak Giresun Türkiye Politika Güncel Haberler

title