Haberler

İşbir İşçilerinin Direniş Çadırından Hırsızlık

Balıkesir'de, sendikaya üye oldukları gerekçesiyle işten çıkartılan İşbir Sentetik Dokuma Sanayi Fabrikası işçilerinin kurduğu 'Direniş çadırı'ndaki pankart, döviz, masa sandalye, piknik tüpü ve çaydanlıklar çalındı.

Balıkesir'de, sendikaya üye oldukları gerekçesiyle işten çıkartılan İşbir Sentetik Dokuma Sanayi Fabrikası işçilerinin kurduğu 'Direniş çadırı'ndaki pankart, döviz, masa sandalye, piknik tüpü ve çaydanlıklar çalındı. Türkiye Tekstil, Örme ve Giyim Sanayii İşçileri Sendikası (TEKSİF) Balıkesir Şube başkanı Hüseyin Akyüz, yasal yönden direnişlerine son veremeyenlerin bu tür yollara başvurduklarını ileri sürdü.

İşbir Sentetik Dokuma Sanayi Fabrikası'nda çalışan 75 işçi, TEKSİF'e üye oldukları gerekçesiyle 524 gün önce işten çıkartıldı. 44 işçi işe iadeleri için dava açıp, direnişe başladı. İşçiler, Balıkesir-Bigadiç Karayolu üzerindeki fabrikanın önünde 'Direniş çadırı' kurarken, günün önemli bölümünde burada kalmaya başladı. İşçiler, baskılara rağmen çadırı kaldırmadı. Fabrika yetkilileri, çadırın yoldan görünmemesi için etrafını tankerle kapattı.

PANKART VE DÖVİZLERİ ÇALDILAR

Ancak, dün sabah grev çadına gelen işçiler, gördükleri karşısında şaşkına döndü. Çadıra brandasını keserek giren hırsız veya hırsızların pankart, döviz ve çaydanlıkları çaldığı belirlendi. Hırsızların çadırdaki kamera ve radyoyu almaması dikkati çekti. İşçiler durumu, jandarma ve TEKSİF Balıkesir Şube Başkanı Hüseyin Akyüz'e bildirdi. Jandarma, çadırda parmak izi incelemesi yapıp, hırsızların yakalanması için çalışma başlattı. hırsızların kullandığı falçata da çadırın yanında bulundu.

TEKSİF Balıkesir Şube Başkanı Hüseyin Akyüz, Türk-iş Balıkesir Temsilcisi ve Harb-iş Sendikası Balıkesir Şube Başkanı Ahmet Demirer, Yol-İş Sendikası 1 Nolu Şube Temsilcisi Hakan Ay, Türk Metal-iş Sendikası Başkanı Nedim Veske, 'direniş çadırında' basın açıklaması yaparak, olayı kınadı. Teksif Balıkesir Şube Başkanı Akyüz, çadıra girenlerin olaya hırsızlık görüntüsü vermeye çalıştıklarını ileri sürdü. Akyüz, şöyle dedi:

"Hırsız girmiş olsa radyo, kamera ve diğer 'işe yarar' şeyleri çalardı. Çadıra giren kişi ya da kişiler sadece TEKSiF flamalarını, pankartları, tüp, çaydanlık, masa ve sandalyeleri almış. Bu yapılan saldırı ilk değil. Daha önce de buna benzer iki olay yaşandı. Hatta İşbir A.Ş.'ye ait bir tanker ile çadırımız yıkılmaya çalışıldı. Olay ayyuka çıkınca 'Mala zarar verme' suçundan bir kişi hakkında hapis kararı çıktı. Daha sonra ceza paraya çevrildi. Buradaki asıl amaç; bizi buradan göndermek. Direnişimize yasal yollardan son veremeyenler şimdi de bu tür yöntemlere başvuruyor. Herşeye rağmen direnişimize devam edeceğiz." - Balıkesir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İşbir Sentetik Dokuma Balıkesir Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

CUMARTESİ- PAZAR KAFELERE GİTMEYİN! Sosyal medyada başlatılan boykot ne? Kafeler neden boykot edilecek? Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Sevgilisi kim? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Bilsem sınavını geçmek için kaç puan almak gerekir? BİLSEM sınavlarına nasıl bakılır? Patnos Belediyesi hangi parti? Patnos Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bursluluk sınavı ne zaman? 2024 İOKBS bursluluk sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? 2024 GUY SINAVI BAŞVURU EKRANI: GUY sınavı başvuruları başladı mı, GUY sınavı başvuruları nereden, nasıl yapılır? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI 2024! BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı! Karne günü ne zaman 2024? Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Survivor'da dün kim elendi? Survivor 2024 adaya kim veda etti? 17 Nisan Survivor elenen isim! 2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title