Haberler

İşaret Dili Kursu Sona Erdi

Antalya'nın Manavgat İlçe Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu’nun talimatları doğrultusunda Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Manavgat Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Engelliler Koordinatörlüğü tarafından Kamu Kurum ve kuruluşlarında görev yapanlara yönelik olarak açılan "İşaret Dili Kursu" sona erdi.

Antalya'nın Manavgat İlçe Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu'nun talimatları doğrultusunda Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Manavgat Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Engelliler Koordinatörlüğü tarafından Kamu Kurum ve kuruluşlarında görev yapanlara yönelik olarak açılan "İşaret Dili Kursu" sona erdi.

İşitme engelli vatandaşların kamu kurum ve kuruluşlarında karşılaştığı sorunların ortadan kaldırılması amacıyla "Okullar Hayat Olsun Projesi" kapsamında Yunus Emre İlköğretim Okulu'nda Ocak ayında başlayan ve 3 ay devam eden kurs tamamlandı. Manavgat Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Engelliler Koordinatörlüğü'nde görevli İşitme Engelli Tercümanı Guddusi Aydın, açılan kurs sayesinde Manavgat'ta yaşayan işitme engellilerin Kamu Kurum ve kuruluşlarında işlemlerini daha kolay yaptırabileceklerini belirtti.

Aydın, "Başka kursun açılmasını sağlayan Kaymakamımız Emir Osman Bulgurlu olmak üzere Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüze, Yunus Emre İlköğretim Okulu'na ve en önemlisi de tem amaçları işitme engelli vatandaşlarımıza yardım olan kursiyerlerimize ve kurs öğretmenimiz Vesil Bacı'ya teşekkür ediyorum. Kursumuza yoğun bir talep var. En kısa zamanda yeni kursumuzu başlatacağız" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Osman Bulgurlu Manavgat Antalya Aydın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title