Haberler

İşadamlarından Bölgesel İşbirliği Kararı

Güney İlleri Sanayici ve İşadamları Dernekleri Bölgesel Toplantısı, Adana'da gerçekleşti.

Çukurova Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (ÇUKUROVA SİFED) ve Adana Sanayici ve İşadamları Derneği (ADSİAD) Başkanı Süleyman Sönmez ve Yönetim Kurulu'nun ev sahipliğinde ADSİAD dernek merkezinde yapılan toplantıda bölgesel işbirliği kararı alındı.

Toplantıya katılan Hatay Sanayici ve İşadamları Derneği (HASİAD) Başkanı Tahsin Kabaali, Mersin Sanayici ve İşadamları Derneği (MESİAD) Başkanı Mehmet Deniz ve Yönetim Kurulu üyeleri, bölgenin gelişimine katkı koymanın işbirliğinden geçeceğine işaret etti.

Bölgesel toplantıya ev sahipliği yapmaktan duyduğu mutluluğu paylaşan ÇUKUROVA SİFED ve ADSİAD Başkanı Süleyman Sönmez ise, Çukurova'nın bir bütün olarak değerlendirilmesi gerektiğini, tarım, sanayi, enerji ve insan gücüne dayalı altyapısıyla bölgenin sadece Türkiye'de değil dünya genelinde de öne çıkacak özelliklere sahip olduğunu vurguladı.

Tüm dünyada artık bölgelerin birleştirici unsurlarla hareket ettiğine işaret eden Sönmez, "Adana, Hatay ve Mersin sosyo-ekonomik, kültürel ve ekonomik alanda benzer özellikler taşıyor. Gücümüzü birleştirdiğimiz takdirde makro projelerin hayata geçmesine olanak sağlayabiliriz. Merkezi idareden talep edeceğimiz konularda hemfikir olmamız, bölgeyi ilgilendiren konuları aynı dosyada toplamamız gerekiyor" diye konuştu.

Sönmez, toplantıya katılan HASİAD ve MESİAD başkan ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Süleyman Sönmez Çukurova Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title