Haberler

İşadamı ve Yatırımcılar Elazığ'ın Turizm Merkezlerini Gezdiler

İstanbul'dan Elazığ'a gelen işadamları, programlarının son gününde önce Hayır Çarşısı'nı, ardından da şehrin turizm merkezleri Hazarbaba Kayak Merkezi, Keban ve Sivrice ilçelerini ziyaret ettiler.

Cazibe Merkezleri Programı kapsamında yatırım yapma amacıyla Elazığ'a gelen Platform 23 üyesi işadamları, programlarının ilk gününde ETSO, Elazığ Organize Sanayi Bölgesi, Elazığ Ticaret Borsası'nı ziyaret ederken, aynı günün akşamında da Kültür Park Mamurat'ül Aziz Salonun'da düzenlenen geniş katılımlı istişare toplantısında, Valilik Proje Ofisi ve Fırat Kalkınma Ajansı uzmanları tarafından yapılan sunumlarla şehrin ekonomik yapısı ve potansiyelleri hakkında bilgilendirildiler.

İŞADAMLARINDAN HAYIR ÇARŞISI'NA ANLAMLI DESTEK

Platform 23 Başkanı Harun Altunbaş ve beraberindeki işadamları programlarının son gününde Elazığ Belediyesi Hayır Çarşısı'nı ziyaret ederek, 20 ton gıda yardımıyla şehrin kardeşlik köprüsüne destek sağladılar. Altunbaş, Elazığ'da ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek sağlanan Hayır Çarşısı'nın şehre kazandırılmasından dolayı Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz'a teşekkür etti.

Hayır Çarşısı'nın en çok önemsedikleri çalışmalardan biri olduğunu ifade eden Başkan Yanılmaz, "Hayır Çarşımızda veren el ile alan el arasında bir köprü vazifesi görüyoruz. Tam bir hayır ve dua merkezi. Burayı açarken Elazığ'da ben bu akşam evime ekmek götüremedim diyen kimse kalmasın istedik. Gelen yardımları gerçekten ihtiyacı olan kişilere ulaştırmak için Sosyal Araştırma Komisyonu kurduk. Hayır Çarşımıza sağladıkları destekten dolayı işadamlarımıza teşekkür ediyoruz." diye konuştu. Başkan Yanılmaz daha sonra işadamlarıyla birlikte Hayır Çarşısını gezerek, işleyişi hakkında bilgi verdi.

İŞADAMLARI HAZARBABA KAYAK MERKEZİ'NDE

Heyet üyeleri daha sonra Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ile birlikte kış turizminde gelecek vadeden beyazla mavinin eşsiz buluşması Hazarbaba Kayak merkezine geçtiler.
Konuklar Türkiye'nin en büyük tektonik göllerinden olan ve dünyanın en güzel yakamozunun izlendiği Sivrice Gölü manzarası eşliğinde son derece keyifli vakit geçirdiler. Heyete Hazarbaba kayak merkezi hakkında bilgi veren Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, kış turizmi açısından çok önemli bir yere sahip olan Hazarbaba Kayak Merkezi'nde yapılacak konaklama tesisleriyle şehre turizm açısından önemli katkılar sağlanacağını kaydetti. Sivrice Belediye Başkanı Ebubekir Irmak ise yatırımcıları Sivrice'ye davet ederek, "Özel sektör ilçemize geldiğinde altyapısı hazır olarak, yanlarında ve destekçileri olacağız. Yatırımcı kardeşlerimizi Sivrice'ye davet ediyorum" dedi.

PLATFORM 23 ÜYELERİNDEN HAZARBABA'NIN TANITIMINA DESTEK

Platform 23 Başkanı Harun Altunbaş da Sivrice'ye ikinci gelişi olduğunu ifade ederek, "Hazarbaba Kayak Merkezi tesis anlamında turizme hazır. Sadece, konaklama ve tanıtım noktasında desteklenmesi gerekiyor. Biz Platform 23 olarak tanıtımı üstleniyoruz. İlk toplantımızda, Elazığlı her bir üyemiz, Elazığlı olmayan bir kişiyi Hazarbaba'ya davet edecek ve masrafları da biz üstleneceğiz. Sivrice'miz ve Elazığ'ımızın kazanmasını istiyoruz" diye konuştu.
İşadamları da Sivrice Gölü ile bütünleşen Hazarbaba'nın tam bir doğa harikası olduğunu belirterek, bu güzelliğin hak ettiği noktaya taşınması gerektiğini belirttiler.

BAŞKAN YANILMAZ'DAN KAYAK SEVERLERE DAVET

2016-2017 kayak sezonunun Hazarbaba Kayak Merkezi'nde açıldığını anlatan Başkan Yanılmaz, "Hazarbaba yılın 12 ayı turizme açık olan bir alan. Özellikle kış aylarında insanların aileleriyle birlikte kaliteli zaman geçirecekleri çok özel bir merkez. Tüm kayak severleri Hazarbaba Kayak Merkezine davet ediyorum" dedi. Başkan Yanılmaz ve konuklar daha sonra büyüleyici manzarasıyla Hazarbaba Kayak Merkezi'nde kayak yaparak, karın tadını çıkardılar.

Elazığ Belediyesi'nin önemli çevresel yatırımları arasında yer alan Çöpten Enerji Üretim Tesisi'ni ziyaret ederek, tesis hakkında bilgi alan konuklar daha sonra Keban ilçesine geçerek, Türkiye'nin en büyük alabalık üretim merkezi olan Keban ilçesinin güzellikleriyle buluştular. Konuklar, Keban Belediye Başkanı Fetiye Atlı tarafından Türkiye'nin doğal en genç şelalesi olan Çırçır Şelalesi'nde ağırlandılar. Keban Belediye Başkanı Fetiye Atlı
Cazibe Merkezleri Programı kapsamında yer alan Elazığ'ın yapılacak yatırımlarla çok önemli aşamalar kat edeceğine inandığını kaydetti.

Platform 23 Başkanı Harun Altunbaş ise Keban ilçesinin turizme açık olduğunu anlatarak, yapılacak yatırımlarla bir adım öteye taşınacağına inandığını söyledi .

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mücahit Yanılmaz Sivrice Elazığ Keban Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title