Haberler

İşadamı Nasır'dan Göztepe İçin 35 Bin Kişilik Stat Önerisi

Göztepeli işadamı ve Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır'dan, 35 bin kişilik yeni bir stat önerisi geldi.

Göztepeli işadamı ve Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır'dan, 35 bin kişilik yeni bir stat önerisi geldi. Nasır, Levent Marina'nın karşısında, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait Eshot Çakalburnu Otobüs Garajı'nın bulunduğu alana, Göztepe'ye yakışır 35 bin kişilik bir stat inşa edilmesinin doğru ve gerçekçi bir yaklaşım olacağını savundu.

Necip Nasır yaptığı açıklamada projeleri gündeme getirirken, kentin stat yapımı ve sonrasında görülebilecek trafik başta olmak üzere, tüm diğer olası sorunların titizlikle hesaplanması ve öngörülmesi gerektiğine dikkat çekti. Necip Nasır, "Levent Marina'nın karşısındaki alan gerek fiziki büyüklüğü, gerekse çevre yolu bağlantısı sayesinde hem artan seyirci potansiyelini karşılayabilecek hem de kentin giderek artan trafik yoğunluğuna yeni bir yük getirmeyecektir" diye konuştu.

Stat tartışmalarının başladığı ilk dönemlerde fizibl bir proje oluşturulmasının ve kentin ana aksındaki trafiği rahatlatacak bir çalışmanın yapılmasının önemine işaret etmeye çalıştığını kaydeden Nasır, şöyle devam etti;

"Stat yapıldıktan sonra ana arter ve bağlantı yollarıyla gerek tesise ulaşım, gerekse kentin mevcut trafik düzeninin bu projeden olumsuz etkilenmemesi gerekir. Göztepemize yakışır bir stad en az 35 bin kapasiteli olmalı ve bu noktada elverişli konumuyla Çakalburnu Otobüs Garajı'nın bulunduğu alan üzerinde durulmalıdır."

İzmir'in Süper Lig'de temsil edilmemesinin büyük eksiklik olduğunu da dile getiren Necip Nasır, bu durumun İzmir'in ekonomik ve sosyal yaşamından bağımsız düşünülemeyeceğini hatırlatarak sözlerine şöyle devam etti:

"Öncelikle ekonomik altyapı, tesis yatırımları, güçlü ve kapasiteli statların varlığı, İzmir olarak yıllardır özlemini çektiğimiz Süper Lig heyecanını yeniden yaşamamızı sağlayacaktır. Bu noktada sportif başarıların gelebilmesi için topyekün seferberlik içinde olunmalı, stat ve diğer makro projeler, 25 - 30 yıllık ihtiyaçları karşılayacak biçimde planlanmalıdır." - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Eshot Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title