Haberler

İşadamı Atasay Kamer Doğduğu Toprakları Unutmuyor

Güncelleme:

Kuyumculuk sektörünün duayeni olarak kabul edilen 70 yaşındaki işadamı Atasay Kamer, doğduğu Denizli'nin Çivril ilçesini ihya ediyor.

14 yaşında okulu bırakmak zorunda kalan ve hemen ticaret hayatına atılan Atasay Kamer, eğitimini tamamlayamamanın acısını okul yaptırarak çıkartıyor. Bugüne kadar memleketi Çivril ilçesine bir lise, iki anaokulu, bir imam hatip anadolu lisesi, dört öğrenci yurdu, bir meslek yüksekokulu yaptıran Atasay Kamer, bu yıl da üç okul birden yaptıracak. İmam Hatip Ortaokulu ile iki anaokulunun inşaatına başlandığını söyleyen Denizli Valisi Abdülkadir Demir, "İstanbul'da hayatını sürdüren ünlü kuyumcu Atasay Kamer Bey, çok mütevazi bir insan. Memleketinin ne zaman okul ihtiyacı olsa, karşıladı. Aynı ilçeden Kadir Kameroğlu da bugüne kadar 7 okul yaptırdı. Hayırseverlerimiz sayesine Çivril ilçesinde eğitim ve sağlık alanında herhangi bir sorun yaşanmıyor. Atasay Bey, son olarak yaptırmaya başladığı okullar için bizimle protokol bile yapmadı. İhtiyacımız olduğunu söyledik, yer gösterildi, hemen yapımına başlandı. Denizli, hayırseverleri ile ne kadar gurur duysa azdır" dedi.

Atasay Kamer'in 1989 yılında kurduğu Atasay Kuyumculuk, 20 ton üretim kapasitesi ile sektörün dünyadaki ilk 10 firması arasında yer alıyor. Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Atasay Kamer'in şu ana kadar eğitim için Çivril ilçesinde 27 milyon liranın üzerinde harcama yaptığını, yeni yapılacak olan okullarla birlikte bu rakamın 30 milyon lirayı bulacağını sözlerine ekledi. - Denizli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Atasay Kamer Denizli Çivril Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title