Haberler

İsabeyli'de Kapalı Pazar Yeri Hizmete Açıldı

Aydın'ın Nazilli ilçesinde belediye tarafından yaptırılan İsabeyli Kapalı Pazar Yeri hizmete açıldı.

Nazilli Belediyesi tarafından bir süre önce İsabeyli Mahallesi'nde yapımına başlanan kapalı pazar yeri inşaatı tamamlandı. Pazar yerinin açılış törenine; AK Parti Aydın Milletvekili Abdurrahman Öz, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, yeni göreve başlayan AK Parti ilçe Başkanı Avukat İsa Bedil ve parti yönetimi, MHP İlçe Başkanı Kürşat Engin Özcan, Ziraat Odası Başkanı Nevzat İzgü, İsabeyli Muhtarı Birkan Çelik ve çok sayıda vatandaş katıldı.Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan programda belediye mehteran ekibi konser verdi. Açılışta vatandaşlara keşkek ikram edildi.

Nazilli'de göreve geldikleri günden bu yana değişim başlattıklarını söyleyen Belediye Başkanı Haluk Alıcık, en ücra mahallelere de hizmet götürdüklerini anlattı. İsabeyli'nin büyük bir ihtiyacının giderildiğine dikkat çeken Alıcık, "Nazilli Belediyesi olarak verdiğimiz sözleri yerine getiriyoruz. En uzak mahalleye de hizmeti taşıyoruz. İsabeyli'de kapalı Pazar yeri inşaatına daha önce başlamıştık, 600 bin TL'ye mal olan projemiz tamamlandı ve hizmete açtık" dedi.

BÜYÜKŞEHİR'E YÜKLENDİ

Açılış konuşmasında Büyükşehir yasasından kaynaklanan sorunlara da değinen Haluk Alıcık, "Projelerimizin gerçekleşmesi için gerçekten büyük mücadele veriyoruz. Hükümet kanadından herkes bizlere yardımcı oluyor. Bende elimden geldiğince takip ederek, ikili ilişkiler kurarak koşturuyorum. Belediye Başkanıyım diyerek makamda oturursak, hiçbir şey yapamayız. Bunu çok iyi biliyorum. Bu yüzden çalışmak, uğraşmak ve takip etmek zorundayız. Siz belediye başkanı oldum diye oturursanız, hiçbir şey yapamazsınız. Çalışmak, uğraşmak zorundasınız. Yolları aşındırmak zorundasınız. Su hayat demek, su olmadığı zaman hiç bir şey yapamıyorsunuz. Mesela koşturduğumuz en önemli işlerden biri de Dandalaz barajı. Taa başından itibaren Dandalaz projesine dahil olmamız büyük bir başarıdır. Dandalaz Barajı konusunda herkese iş düşüyor özellikle siz basın mensuplarına daha çok iş düşüyor. Dandalaz Barajı sulama suyu, Nazilli Belediyesi İçme Suyu diye geçiyor. Bu tarihtir. Ben bunun 2014'ten önce protokolünü de yapmıştım. Zaten suyu parayla satıyorsunuz. Suyunuz da olmasa parayla satacak bir şeyimiz olmayacak. Büyükşehir Yasası çıktıktan sonra bu olay Büyükşehir'e kaldı. İrsaliye hattı için devletin harcayacağı para 96 trilyon lira. İhale yapılma aşamasında. Fakat bir tek Büyükşehir'in imzalayıp da protokol yapmamasından dolayı duruyor. Ben şunu söyledim, önce Allah'a güveniyorum, sonra bakana güveniyorum. İnşallah bu işi başaracağız. Herkes güzel şeyler söylüyor, güzel şeyler oluyor göstermek istiyor. Ama kaçırdığınız bir nokta var, suyunuz olmazsa hayatınız olmaz. Fakat Nazilli Belediyesi olarak benim işim bu değil esasında. Biz Nazilli'yi karşılıksız sevdiğimiz için kendimize iş edindik. Nazilli'de makamları farklı şeyler için kullanmadık. Bunlar Nazilli'nin en az 50 yıllık planları. Biz planlarımızı şimdi için değil uzun yıllar sürdürmek için yapıyoruz. Ben her şeyi göze aldım. Makam mevkii ihtiras diye bir şey yok. Her kapıyı çalıyorum. Bize bizim kapı çaldığımız kadar karşılık versinler yeter. İnsanlar yaptıkları eserlerle, icraatlarla anılacak" diye konuştu.

Belediye Başkanı Alıcık'ın ardından kürsüye davet edilen AK Parti Aydın Milletvekili Abdurrahman Öz ise yapılan hizmetlerden dolayı mutlu olduğunu kaydetti. Büyükşehir Yasası'ndan doğan bazı sorunlar olduğunu söyleyen Öz, Aydın'ın Adnan Menderes'in memleketi olduğunu ve SOL ideolojide olmadığını savundu. Büyükşehir Belediyesi'nin CHP'li yöneticiler tarafından yönetildiğini hatırlatan Milletvekili Öz, Özlem Çerçioğlu için ise beceriksiz bir yönetici ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından okunan dua ile birlikte protokol üyeleri açılış kurdelesini birlikte kesti. Törenin sonunda ise İsabeylili vatandaşlar adına yaptırılan plaket ve çiçeği, mahalle muhtarı Birkan Çelik, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık'a takdim etti. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Abdurrahman Öz İsabeyli Nazilli Aydın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title