Haberler

İş Yerinde Nasıl Giyinmeli?

Güncelleme:

Klasik iş kıyafetleriyle, yaratıcı elementler taşıyan giysileri bir arada kullanarak kişiliğinizi yansıtabilirsiniz. Bir tasarımcı, kıyafetlerinizin işle ev arasında göz alıcı ve profesyonel bir geçişe nasıl uyum sağlayacağını anlatıyor.

Harvard'da eğitim gören ve kariyer gardrobu tasarımcısı Jenny Cao-Wu, pratik ve modaya uygun bir görünüme nasıl sahip olabileceğiniz hakkında önemli ipuçları veriyor. Incorporate Moda adlı yaşam tarzı blogunun kurucusu ve Başarı için Giyinin: Bir Moda Uzmanından Şık Kariyer Rehberi (Dress for Success: A Fashionista's Guide to Chic Career Style) adlı kitabın yazarı olan Jenny, bir kadın profesyonelin hem zekice ve pratik hem de modaya uygun bir gardrobu nasıl oluşturacağını anlatıyor.

Zaman zaman kot ve t-shirt giymeyi özleyebilirsiniz, ancak profesyonel görünümünüz de size ait bir parçayı yansıtabilir rahatlıkla.

İş için doğru ve yanlış kıyafetler

Jenny, profesyonel kadınlar için tek bir standart modadan söz edilemeyeceğini, coğrafya, sektör, pozisyon ve işe bağlı olarak her kadının kendi tarzını oluşturabileceğini anlatıyor. Hangi iş yerinde ne giyilebileceği konusunda en iyi rehber ise yine sizsiniz. Çevrenizi, özellikle sizden daha kıdemli ve üst düzeyde çalışanları gözlemleyerek yolunuzu bulabilirsiniz. İş görüşmesi esnasında yapacağınız gözlemler de önemli olacaktır.

Pratik olsun

Sabahları doğru kıyafeti bulmanın en iyi yolu, her şeyi akşamdan hazırlamak. Önceden yapılan hazırlık hem zaman kaybını engeller hem de stresi azaltır. Özellikle çocuğunuz varsa ve onları da giydirmek zorundaysanız, her şeyi akşamdan hazırlamak en iyisi. Esnek olun ve bir iki alternatifi daha aklınızda bulundurun. Eğer çok uzun vadeli planlar yaparsanız, hava koşullarına, önemli toplantılara ve etkinliklere göre esneklik kabiliyetinizi yitirebilirsiniz. Tabii halet-i ruhiyenizi de hesaba katmalısınız giyinirken.

Kadın profesyonelin giysi dolabı

İşe dönmeye hazırlanan anneler, bolca gömlek ve bluz bulundurmalı, tabii etek ve pantolonlar da önemli. Bu giysiler farklı şekillerde kombine edilerek, yepyeni görünümler sağlayabilirler. Geniş paçalı pantolonlar özellikle bulundurulmalı. Çünkü üzerinize iyi oturan ceketlerle sizi olduğunuzdan çok daha zayıf gösterirler. Jenny, üzerinize yapışan kumaşlardan yapılmış giysileri pek tavsiye etmiyor. Giysileriniz gereğinden dar olmamalı. Çünkü ancak bu şekilde siz onları değil, onlar sizi görünür kılarsınız.

Saçlar

Jenny, bir kadın profesyonel için saç kesiminin ne kadar önemli olduğuna da dikkat çekiyor. Saçlarınız mutlaka zamanında kesilmeli. Saçlarınız uzunsa bile, 2-3 ayda bir uçlarını aldırarak bakımlı görünmelerini sağlamalısınız. Pek çok saç kesim tarzı iş yeri için de uygundur. Saçlarınızı zamanında boyamayı da ihmal etmemelisiniz. Eğer araya atılan renkler zamanından önce bozulursa, profesyonel ışıltınızı gölgeleyebilir. Tabii kökleri de kontrol altında bulundurmalısınız.

Tırnaklar

İşyerinizi iyice gözlemleyerek, nelerin uygun nelerin uygunsuz olduğunu iyice anlayın. İnsanlar geleneksel mi, yoksa şık mı giyiniyorlar? Aşırı parlak tırnaklar her işyerine uygun olmayabilir. Ancak tırnaklar her durumda bakımlı olmalıdır. Kısa kesin ve iyi törpüleyin. Cilalayıp cilalamayacağınıza ise iş yerinizdeki genel havaya bakarak karar verin. Aynı şey, ayak tırnakları için de geçerli. Eğer herkesin resmi kıyafetlerle çalıştığı bir iş yerindeyseniz sandallar pek uygun olmayacaktır. Yok herkes çok rahatsa ve sandal giyecekseniz, ayak tırnaklarınızı mutlaka ojeleyin.

Jenny, "Siz bir ürünsünüz, giysileriniz de sizin ambalajınız" diyor. En temel ve basit olanlardan başlayıp, tarzınızı iş yerinizde tecrübe edindikçe kıyafetlerinize yansıtın. Biraz sağduyu ve hazırlıkla, ev hayatından profesyonel hayata geçişi kendiniz için de zevkli ve kolay hale getirebilirsiniz. Zamanla iş yerinizde kullandığınız giysiler içinde de kendinizi kot ve t-shirt'le olduğu kadar rahat hissedeceksiniz.

Altın kural ise şu kadar basit: Giysileriniz yaptığınız işin önüne geçmemeli.

Kaynak: Haberler.Com / Kadın

Moda Kadın Moda Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title