Haberler

İş Yerinde İş Güvenliğiniz Tam mı?

Güncelleme:

Her ölçekteki işyerinin güvenlik ve iş sağlığı malzemesi ihtiyacına yanıt veren Avansas.com'un zengin ürün gamında iş eldiveninden uyarı levhalarına, toz maskesinden bilek destekli mousepad ve ekran yükselticilerine ihtiyaç duyulan en önemli koruyucu ürünleri bulmak mümkün.

Günümüzde iş sağlığı ve güvenliği, 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası'nın da getirdiği zorunlulukla şirketlerin en önem verdiği konuların başında yer alıyor. Yasal zorunluluğun yanı sıra risklerin azaltılarak, daha sağlıklı ve güvenli çalışma ortamları hazırlanması çalışanların verimini ve başarısını da doğrudan etkiliyor. İş güvenliği denildiğinde akla ilk olarak baret, eldiven, maske, gözlük gibi koruyucu ürünler geliyor. İşyerinin alışveriş yeri Avansas.com da, iş sağlığı ve güvenliğine yönelik zengin ürün yelpazesiyle şirketlerin ihtiyaçlarına yanıt veriyor.

Avansas.com'un "İş Güvenliği" kategorisinde uyarı levhaları, toz maskesi, ikaz yeleği, koruyucu gözlük, kulak tıkacı, baret, çelik burunlu iş ayakkabısı, iş eldiveni, ilk yardım seti gibi birçok ürün yer alıyor. Sektöründe lider tedarikçi şirketlerle işbirliği yapan Avansas.com, her üründe olduğu gibi iş güvenliği kategorisinde de en iyi markaları en uygun fiyatlarla sunuyor.

Her birinin sınıfı var

Toz maskeleri özellikle tozun yoğun olduğu tekstil, boya, maden gibi sektörlerde çalışanların sağlıklarını korumaya yardımcı oluyor. Neredeyse tüm sektörlerde kullanılan koruyucu gözlükler ise kullanıldığı iş koluna göre kaynak, atölye, toz gözlüğü gibi sınıflara ayrılıyor. Ağırlıklı olarak inşaat, madencilik, metal ve metalurji sanayinde kullanılan baretler, renklerine göre sınıflandırılıyor. Beyaz baretler yöneticiler ve ziyaretçiler tarafından kullanılırken, mühendisler ve teknik elemanlar mavi, işçiler sarı, ustabaşılar ise turuncu baret takıyor. Gürültünün şiddeti 80 desibeli geçtiği bütün işyerlerinde kullanılması zorunlu olan kulak tıkaçlarının ise hem gürültü şiddetini gerekli ve güvenli düzeye indirebilecek hem de rahat kullanılabilecek kalitede olması gerekiyor.


Doğru aydınlatma şart

İş güvenliği için gerekli koruyucu ürünleri kullanmak ve önlem almak kadar işyeri şartlarını iyileştirmek de büyük önem taşıyor. Bu açıdan sağlıklı ve doğru bir aydınlatma, daha uygun bir çalışma ortamı sağlanmasına ve dolayısıyla iş kazalarının önlenmesine yardımcı oluyor. Avansas.com'un zengin ürün portföyünde de LED ışıldaktan kafa fenerine, masa lambasından kalem el fenerine aydınlatmaya dair birçok ürün yer alıyor.

Ofiste ergonomiye dikkat


Avansas.com ofiste iş sağlığının önemini de unutmuyor. Özellikle gününün büyük çoğunluğunu masa başında oturarak geçiren ofis çalışanları boyun, bel, bilek ağrıları gibi kas ve iskelet sorunları yaşıyor. Bir ofis çalışanının ortalama 8 saat oturarak çalıştığı düşünüldüğünde bu problemi önlemenin yolu ofiste ergonominin desteklenmesinden geçiyor. Avansas.com'un "Ortopedik Ofis Ürünleri" kategorisinde sunduğu Avansas markalı bel ve ayak destekleri başta olmak üzere ekran yükselticiler, bilek destekli mousepad ve klavyeler, boyun yastıkları, evrak tutucu stantlar, ekran filtreleri daha sağlıklı bir çalışma ortamı için destek sağlıyor. Evrak tutucu stantlar göz ve boyun yorgunluğunu önlerken, bel ve ayak destekleriyle uzun süre oturmaktan kaynaklanan problemleri ortadan kaldırıyor. Bilek destekli mousepad ve klavyeler, basıncın eşit olarak dağılmasını sağlayarak uzun süreli kullanımlarda bilekte oluşabilecek sorunların önüne geçiyor. Ekran filtreleri ise bilgisayar ekranının parlamasının önüne geçerek gözlerin daha az yorulmasını sağlıyor. Ayrıca ürün radyasyon yayılımını da azaltmaya yardımcı oluyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title