Haberler

İş-Uğraş Atölyeleri" ile Engelliler Topluma Kazandırılıyor

Antalya'daki engelli vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan "İş-Uğraş Atölyeleri" ile hem üretim yapıyor hem de yeteneklerini keşfederek iletişim becerileri kazanıyor.

Antalya'daki engelli vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan "İş-Uğraş Atölyeleri" ile hem üretim yapıyor hem de yeteneklerini keşfederek iletişim becerileri kazanıyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Döşemealtı ilçesi Çıplaklı Mahallesi'nde 13 bin metrekare alan üzerine kurulu Büyükşehir Belediyesi Özel Eğitim Okulu ve Rehabilitasyon Merkezi, eğitim ve öğretimin yanı sıra engelli bireylere meslek kazandırma çalışmaları da yapıyor.

Engellilerin üretime katkı sunmalarına yardımcı olabilmek için oluşturulan İş-Uğraş Atölyelerinde öğrenciler, becerilerini keşfediyor, üretime katkı sunuyor ve topluma kazandırılıyor. Tekstil, drama, el sanatları, yaşam atölyesi, müzik, seramik, koku-mum-taş, görsel sanatlar, turistik ve hediyelik eşya, turizm, ahşap, spor, tarım ve hayvancık atölyelerinde eğitimlerini sürdüren öğrenciler, üretimde yer almanın mutluluğunu yaşıyor.

Atölyeler hakkında bilgi veren Engelli Hizmetleri Koordinatörü Niyazi Arşın, temel hedeflerinin engelli ailelerinin üzerindeki yükü hafifleterek, engellileri ilgi, beceri ve iletişim yönleriyle ele alıp topluma kazandırmak olduğunu bildirdi. Engellilerin de potansiyelleri, kişilik özellikleri, ilgi alanları ve yetenekleri bulunduğuna dikkati çeken Arşın, "Bu yetenekleri en üst seviyeye çıkararak, onları beceri alanına yönlendirmek bizim görevimiz." dedi.

Toplamda 613 engelliye hizmet verdiklerini vurgulayan Arşın, şunları kaydetti:

"Bu atölyelerin her birinde değişik programlarla, değişik gruplarla, değişik engel türleri ile çalışma yapılıyor. Amacımız burada çocuğumuzu tek bir atölyeye almak değil, bütün kazanımlarını diğer atölyelerde de gerçekleştirebilecek bir program oluşturabilmek. 2014 yılında devraldığımız zaman sadece 3 atölyemiz vardı, diğer 10 atölyeyi biz burada yeniden inşa ettik. Burada yapılan ürünleri kermeslerle, sergilerle tüm Antalya'ya ulaştırıyoruz."

Arşın, atölyelerde başarılı olan 35 engellinin belediye bünyesinde iş sahibi olduğunu da kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Döşemealtı Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title