Haberler

İş'te Kadın Ödül Töreni

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, her alanda daha iyi şartlara ulaşılacaksa, bunun kadın ve erkeklerle birlikte başarılacağını belirterek, “Kapsayıcı, kuşatıcı, insan odaklı bir kalkınma kadınsız düşünülemez” dedi.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, her alanda daha iyi şartlara ulaşılacaksa, bunun kadın ve erkeklerle birlikte başarılacağını belirterek, "Kapsayıcı, kuşatıcı, insan odaklı bir kalkınma kadınsız düşünülemez" dedi.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Kadın Yönetici ve Kadın Çalışanlar Derneği'nin (KAYÇAD) 5. kuruluş yıl dönümünde düzenlediği İş'te Kadın Ödül Töreni'ne katıldı. Bakan Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, sadece kamuyla bu tür sorunlarla baş edilemeyeceğini, sivil toplumla birlikte hareket etmeye ihtiyaç olduğunu belirterek, "Kapsayıcı, kuşatıcı, insan odaklı bir kalkınma kadınsız düşünülemez" dedi.

Yılmaz, her alanda daha iyi şartlara ulaşılacaksa, bunun kadın ve erkeklerle birlikte başarılacağını belirterek, hükümet olarak kız çocuklarına ve kadınlara yönelik önemli çalışmalar yaptıklarını anlattı. Genç kızların eğitimine büyük önem verdiklerini ifade eden Yılmaz, üniversite mezunu kadınlarda iş gücüne katılma oranının yüzde 70'in üzerinde olduğuna dikkat çekti. Bakan Yılmaz, eğitim seviyesi yükseldikçe sosyal ve ekonomik hayata katılımın kolaylaştığını vurguladı.

İstihdamda önemli adımlar attıklarını anlatan Yılmaz, istihdam teşvikleri kapsamında araştırmacılar, gençler, engelliler ve kadınlara özel önem verdiklerini dile getirdi. Bakan Yılmaz, eğitim ve teşviklerin kadınların istihdama katılıma ve istihdam edilme oranlarının olumlu etkilediğini kaydederek, küresel ekonomik kriz ortamında Türkiye'de 5 milyon insanın yeni iş sahibi olduğunu, bunun yarısına yakınını da kadınların oluşturduğunu söyledi.

Önümüzdeki dönemde de bu politikalara devam edeceklerini dile getiren Bakan Yılmaz, 10. Kalkınma Planı ve bölgesel kalkınma programlarında da kadınlara özel önem verdiklerini kaydetti. Bakan Yılmaz, Türkiye'nin Cumhuriyet'in 100. yılında büyük hedefleri olduğunu, ne kadar çok kesim bu sürece katılırsa 2023 vizyonuna o derece kolay ulaşılacağını ifade etti.

KAYÇAD ve Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Yadigar Gökalp İlhan da, kadınların ekonomik ve sosyal faaliyetlere katılımının henüz istenen seviyeye ulaşamadığını dile getirdi. Bu konuda bütün tarafların birlikte hareket etmelerine ihtiyaç olduğunu vurgulayan İlhan, kadın yönetici sayısının sınırlı olduğunu söyledi. Özel sektörde kadın yönetici oranının yüzde 22, kamuda yüzde 12 civarında olduğunu belirten İlhan, dernek olarak kadınların istihdama katılımının ve kadın yönetici oranının artırılması için çaba göstermeyi sürdürecekleri ifade etti.

Törende, aralarında Parlamentolararası Birlik Grubu Türk Grubu Başkanı ve AK Parti Erzurum Milletvekili Fazilet Dağcı Çığlık ve eski bakanlardan Güldal Akşit'in de bulunduğu kadınlara çeşitli dallarda "Yılın Kadını" ödülleri verildi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Cevdet Yılmaz Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title