Haberler

"İş'te Engel Yok" Projesi

Güncelleme:

"İş'te Engel Yok" Projesi ile özürlü gençlere iş dünyasının kapıları açılacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Özürlüler Müdürlüğü (İSÖM), İstanbul Kalkınma Ajansının (İSTKA) desteklediği "İş'te Engel Yok" Özürlü Gençler İstihdam Projesi'ni uygulamaya geçiriyor.

İş'te Engel Yok-Özürlü Gençler İstihdam Projesi, İstanbul'da yaşayan özürlü gençlerin bilgi, beceri, yapabilirlik ve farkındalıklarını arttırarak toplumsal hayata aktif katılım sağlayan bireyler olmalarını ve eğitimsizlik, engellilik, zor yaşam çevreleri ve yoksulluk gibi nedenlerle ortaya çıkan dezavantajlılığın azaltılmasını amaçlıyor.

Proje, özürlü gençlerin eğitim, kültür, sanat, spor gibi sosyal hizmetlere erişiminin arttırılarak eşit fırsatlar sunulmasına ve sağlıklı bir toplum inşa edilmesine katkı sağlamayı hedefliyor.

İş'te Engel Yok-Özürlü Gençler İstihdam Projesi, özürlü gençlerin kimseye muhtaç olmadan yaşamlarını sürdürebilmelerini ve toplumla bütünleşmelerini sağlamak ve istihdam olanaklarını artırmayı amaçlıyor.

Özürlüler Bağımsız Yaşam Akademisi ve Sosyal Gelişim Merkezi Kuruluyor

İBB Özürlüler Müdürü Bekir KÖKSAL "Özürlü bireylere yönelik uzman kadrolarımızla 1994 yılından bu güne hizmet veriyoruz. Daha önce özürlü bireylerle ilgili birçok projeyi hayata geçirdik. İş'te Engel Yok Projesi de özürlü gençlerin iş dünyasına hazırlanmaları ile ilgili bir gençlik projesidir. Proje dâhilinde özürlü bireylere mesleki kurslar ve kişisel gelişim kursları verilecektir ve bu çalışmaların organize edilmesi amacıyla Florya'da Özürlüler Bağımsız Yaşam Akademisi ve Sosyal Gelişim Merkezi kurulacaktır" dedi.

Kurslar Milli Eğitim Bakanlığı Çıraklık Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü Sertifika Programı Modül İçerikleri ile oluşturulacak ve özürlü bireyler en fazla 1 mesleki kursa katılım sağlayabilecek.

Özürlü bireylere ayrıca, Bilgisayar Kullanımı, Web Tasarım, E-Ticaret/Sosyal Medya Tasarımı ve Takibi, Yönetici Asistanlığı, Görme Özürlüler İçin Bilgisayar Kullanımı, Bilgisayar Destekli Muhasebe, Çağrı Merkezi Operatörlüğü, Bilgisayar Destekli Reklam ve Tasarım, Telemarketing, Housekeeping Eğitimi, Aşçı Çırağı, Garsonluk, Reyon Görevlisi, Kasiyerlik, Kuaförlük, İpek Halıcılık, Kitre Bebek Yapımı, Dış Ticaret Ofis Hizmetleri ve Bahcıvanlık gibi mesleki eğitim kursları verilecektir.

770 Özürlü Kursiyer Eğitim Alacak

Mesleki kurslardan eğitim alması planlanan toplam özürlü kursiyer sayısı 770 kişidir. Özürlüler Müdürlüğü (İSÖM), Özürlüler Bağımsız Yaşam Akademisi ve Sosyal Gelişim Merkezi'nde eğitimini tamamlayan 770 kişiyi istihdam edilmek üzere reel sektörde faaliyet gösteren firmalara yönlendirecektir. İSÖM, yine proje dahilinde özürlü bireylerin sosyal yaşama katılımına destek olmak, rehabilite olmalarına yardımcı olmak ve iş yaşamında meslek edinmenin yanı sıra rekabet halinde oldukları diğer bireylerden bir adım önde olmalarını sağlayacak iş yaşamını destekleyici entelektüel ve sanatsal bilgi ve beceriyi kazandırmak amaçlarıyla Kişisel Gelişim Eğitim Kursları da düzenlenecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title