Haberler

İş Sanat'ta Patricia Kopatchinskaja Konseri

Moldovalı keman virtüözü Patricia Kopatchinskaja, İş Sanat sahnesine Bavyera Radyo Oda Orkestrası ile konuk oldu.

Moldovalı keman virtüözü Patricia Kopatchinskaja, İş Sanat sahnesine Bavyera Radyo Oda Orkestrası ile konuk oldu.

İş Sanat açıklamasına göre, geçen yıl Beethoven Keman Konçertosu yorumuyla seyircilerin karşısına çıkan Kopatchinskaja, bu kez Bavyera Radyo Oda Orkestrası'yla konser verdi.

Piyanist ve besteci Fazıl Say ile birlikte çalıştığı 2007 tarihli Say-Kopatchinskaja albümü ile "En İyi Oda Müziği" dalında Echo Ödülü alan sanatçıya, Fuensanta La Moneta ile perküsyon sanatçısı Agustin Diaserra da eşlik etti.

Gecede, İspanyol besteci Mauricio Sotelo'nun keman, Flamenko dansçısı ve perküsyon için yazdığı Luz sobre lienzo (Light on Canvas) isimli eserinin Türkiye prömiyeri gerçekleştirildi. Konserin ikinci yarısında ise Mozart'ın 4 numaralı Re Majör Keman Konçertosu'na ve Astor Piazzolla'nın Buenos Aires'in Dört Mevsimi eserlerine yer verildi.

İş Sanat, sezonun 13 Mayıs'taki son klasik müzik konserinde Stefan Vladar yönetimindeki Viyana Oda Orkestrası'nı ve Ukraynalı piyanist Valentina Lisitsa'yı ağırlayacak. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Beethoven Piyanist Bavyera Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title