Haberler

İş Sanat, Sezonu Üç Dev İsmi İle Açıyor

Güncelleme:

Bu sezon 15. yılını kutlayan İş Sanat, 1 Kasım günü gerçekleşecek açılış konserinde şef Alpaslan Ertüngealp yönetimindeki BİFO'yu ve piyanist Hüseyin Sermet'i ağırlıyor

İş Sanat 15. sezonda seyircisini, Türkiye'nin önde gelen orkestralarından biri olan Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası'nın (BİFO) konseri ile selamlıyor. Klasik müzikseverler, dünyanın en saygın klasik müzik festivallerinden BBC Proms'a Türkiye'den davet edilen ilk topluluk olma ayrıcalığını taşıyan BİFO'nun nefes kesen performansını 1 Kasım'da gerçekleşecek konserle İş Sanat sahnesinde izleyebilecek.

Adını Avrupa'nın en iyi senfonik toplulukları arasına yazdırmayı hedefleyen orkestra, Rimsky-Korsakov, Balakirev, Erkin ve Ippolitov-Ivanov yapıtlarından oluşan üçüncü CD'si ile başarısını perçinledi. Topluluğun ilk iki albüm kaydında olduğu gibi ONYX etiketiyle yayımlanan 3. albümü, BBC Music Magazine tarafından 5 yıldızla değerlendirildi. Otuz yılı aşan sanat hayatında uluslararası klasik müzik dünyasında da başarılı olan usta orkestra şefi Alpaslan Ertüngealp'in batonu altında sahne alacak BİFO'ya konserde piyanist Hüseyin Sermet eşlik edecek. Yorum gücüyle dünyanın en seçkin orkestralarının tercih ettiği solistlerden biri olan sanatçı, Diapason d'Or ve MIDEM Classical Award gibi pek çok ödüllü kayda da imza attı. İcracı kimliğinin yanı sıra besteciliğiyle de saygın bir yer edinen sanatçı, çok yönlülüğü, geniş vizyonu ve kusursuz tekniğiyle de dikkat çekiyor. BİFO ve Hüseyin Sermet'in Haydn ve Mozart'tan Mahler'e uzanan geniş bir repertuvarı seslendirecekleri konser 1 Kasım 2014 Cumartesi akşamı saat 20.00'de gerçekleşecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Alpaslan Ertüngealp Hüseyin Sermet Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title