Haberler

İş Sanat 14. Sezonuna "Yıl Boyu Sanat, Yıl Boyu Festival" Yaklaşımıyla 2 Kasım'da Başlıyor

Yeni sezonunda da İş Sanat "yıl boyu sanat, yıl boyu festival" yaklaşımıyla dünyaca ünlü sanatçıları ağırlayacak.

Yeni sezonunda da İş Sanat "yıl boyu sanat, yıl boyu festival" yaklaşımıyla dünyaca ünlü sanatçıları ağırlayacak. İş Sanat'ın 2013'ün Kasım ayında başlayıp Mayıs 2014'te sona erecek 14. sezonunda 15 klasik müzik, 5 caz, 6 dünya müziği, 5 yerli proje, 2 dans gösterisi, 5 şiir dinletisi, 4 Parlayan Yıldızlar konseri ve çocuk gösterileri yer alıyor. Kibele Sanat Galerisi ise 4 önemli sergiye ev sahipliği yapacak.

İSTANBUL konseri ile açacak. Karizmatik şef Sascha Goetzel'in yönetimindeki BİFO, çok sayıda uluslararası ödül kazanmış, genç kuşak piyanistlerinden Özgür Aydın'a eşlik edecek.Klasik müzikte sıra dışı tarzıyla dikkat çeken İngiliz Barok topluluğu Red Priest ile Sir Neville Marriner'in ardından topluluğun müzik direktörü olarak atanan ve "kemanın şairi" olarak adlandırılan Joshua Bell yönetimindeki Academy of St Martin in the Fields sezonun öne çıkan konserleri arasında yer alacak. İş Sanat'ın Virtuoso serisinde ise keman virtüözü Shlomo Mintz, dünyanın en seçkin orkestralarıyla birlikte düzenli olarak konserler veren piyanist Itamar Golan ve çellist Dmitry Yablonsky üçlüsü sanatseverlerle buluşacak.

-MAXİM VENGEROV YÖNETİMİNDEKİ POLONYA ODA ORKESTRASI-

Son yıllarda şef olarak adından sıkça söz ettiren kemanın büyük ustası Maxim Vengerov yönetimindeki Polonya Oda Orkestrası, geçen sezon İş Sanat'ta verdiği muhteşem resitalle akıllarda yer eden, bu sezon da günümüzün en önemli şeflerinden Paavo Järvi yönetimindeki Frankfurt Radyo Senfoni Orkestrası ile sahneyi paylaşacak olan Hilary Hahn ve Türkiye'de ilk kez İş Sanat'ta konser verecek olan kemancı Baiba Skride sezonun heyecan veren isimleri arasında yer alacak. Patricia Kopatchinskaja'nın kemanına Bavyera Radyo Oda Orkestrası'nın yanı sıra, Flamenko'nun genç yıldızı Fuensanta "La Moneta"izleyenlerin hayranlıkla seyrettiği danslarıyla eşlik edecek.

-GELENEKSEL "YILBAŞI KONSERİ"NDE VİENNA CLASSİCAL PLAYERS SAHNE ALACAK-

İş Sanat'ın gelenekselleşen Yılbaşı Konseri bu sezonda Vienna Classical Playersile gerçekleşecek. Şef Martin Kerschbaum tarafından kurulan Vienna Classical Players'a soprano Birgitta Wetzl, bariton Benno Schollum ve Viyana Balesi'nin dansçıları eşlik edecek.Dünyanın en iyi keman virtüözleri arasında yer alan Gidon Kremer'in 1997 yılında müzik dünyasına tanıttığı Kremerata Baltica, tarzlarındaki coşku, enerji ve neşeyi İş Sanat seyircisiyle paylaşmaya hazırlanıyor. Genç ve dinamik orkestrayı henüz 14 yaşındayken Macaristan Ulusal Trompet yarışmasını kazanan ve gecenin solisti olarak da yer alacak trompet virtüözü Gabor Boldoczki yönetecek.Avrupa'nın en gözde oda orkestralarından biri olan Basel Oda Orkestrası da İş Sanat'ta sahne alacak.

-CAZIN USTA İSİMLERİ GELİYOR-

İş Sanat, yeni sezonunda da caz ve dünya müziği severleri mutlu edecek bir program hazırladı. Müzikteki ustalığı kadar yenilikçi çalışmaları ile adından sıkça söz ettiren John McLaughlin ve uluslararası bir fenomen olan tabla sanatçısı Zakir Hussain hem arkadaşlıklarının hem de müzikal işbirliklerinin 40'ıncı yılını "Remember Shakti" projesiyle kutluyor. Grammy ödüllü Esperanza Spalding, New York Times'ın "caz tarihinin en iyi müzisyenlerinden biri' olarak nitelendirdiği saksafon devi Joe Lovano ve Spalding'in sadık partneri Arjantinli piyanist Leo Genovese'den oluşan "The Spring Quartet" konseri İş Sanat'ta caz severleri büyüleyecek bir konser olmaya aday gösteriliyor.Time Dergisi'nin "Yılın en heyecan verici vokali' olarak nitelendirdiği caz vokalisti Madeleine Peyroux The Blue Room isimli son albümünün en beğenilen parçalarını İş Sanat sahnesinde seslendirecek. Bu sezon İş Sanat'ın diğer bir konuğu caz müzik dünyasının yükselen yıldızı, son albümü There's A Flower in My Bedroom'da Jamie Cullum ile bir düetin de yer aldığı Luisa Sobral olacak. Caz programının son performansını ise günümüzün en yenilikçi caz müzisyenlerinden biri olan Ravi Coltrane sergileyecek.

-DÜNYA MÜZİĞİNİN DİVALARI-

Dünya müziği serisinin bu yılki ilk konuğu Flamenko ve elektronik müziği en iyi harmanlayan grup olarak gösterilen Chambao. Usta yönetmen Wim Wenders'ın Lisbon Story filmindeki olağanüstü performansıyla akıllarda yer eden kadife sesli fado vokalisti Teresa Salgueiro da bu kapsamda konser verecek bir diğer önemli dünya müziği sanatçısı olacak. Unutulmayan Evita performansının sahibi, Latin pop müziğinin divası Paloma San Basilio da "Farewell" konserinde İş Sanat seyircisi ile buluşacak. Dünya müziği programının son konuğu ise Down On My Knees şarkısıyla ciddi bir hayran kitlesine ulaşan, folk soul ve reggae türlerindeki şarkılarıyla önümüzdeki yıllarda da adından sıkça söz ettirecek olan Ayo.Aralarında aktivist yönüyle de tanınan, Meksika asıllı sanatçı Lila Downs ve Pedro Almadovar filmlerinin Flamenko sesi olarak da hafızalardan silinmeyen Estrella Morente'nin bulunduğu isimler Dünya müziği serisinde İş Sanat'a konuk olacak.Öte yandan,her sezon modern dansın en önemli topluluklarını ağırlayan İş Sanat, dansın uluslararası üne sahip önemli gruplarından birini daha dans severlerle buluşturacak. Dramatik ifadeleri, teknik ustalıkları ve coşkun hareketleriyle sahneye çıktıkları her ülkede izleyicilerine eşsiz deneyimler yaşatan Amerika'nın köklü dans topluluğu Limón Dance Company iki gösteriyle bu sezon İş Sanat'ta olacak.

-YERLİ İSİMLER ÖZEL PROJELERLE SAHNE ALACAK-

İş Sanat alanlarında en iyi yerli isimleri de sahnesinde ağırlayacak. Alternatif rock müziğin melankolik yorumcusu Emre Aydın akustik konseri ile Şevval Sam ise yeni albümü Tangoile 14. sezon programında yerini alacak. Vefatından önceki son konserlerinden birini İş Sanat'ta veren Bozkırın Tezenesi Neşet Ertaş ise sanatçı dostlarının sesleriyle İş Sanat'ta anılacak. Volkan Konak ve Sunay Akın da Karadeniz temalı özel bir konserde bir araya gelecek. Müzikseverler Türk sanat müziğinin eserlerini Türk Sanat Müziği Projesi ile Funda Arar'ın sesinden dinleyecek.

-MERİÇ SOYLU ÖDÜLÜ-

İş Sanat'ın 14.sezonundaki bazı etkinlikler, erken yaşta hayatını yitiren İş Sanat'ın Sanat Yönetmeni Meriç Soylu'nun imzasını taşıyor. Kültür ve sanat dünyasının sevgi ve saygı ile andığı Meriç Soylu'nun adını yaşatmak ve genç yetenekleri sanat hayatındaki ilk adımlarında teşvik etmek amacıyla, Soylu ailesi bu yıl itibari ile Parlayan Yıldızlar serisinde sezonun en parlak yıldızına "Meriç Soylu Ödülü" verecek.

-BİLETLER 1 EKİM'DE SATIŞA ÇIKIYOR-

İş Sanat'ın Kasım ayı etkinlikleri ve "Klasik, Caz, Dans" broşüründe yer alan toplam 22 etkinliğin biletleri 1 Ekim'de satışa çıkıyor. İş Sanat, sezonun tüm klasik müzik, caz konserleri ve dans gösterilerini indirimli olarak satışa sunuyor.Verilen bilgiye göre, bu kapsamda 5 etkinliğe bilet alan izleyiciler yüzde 10, 10 etkinliğe bilet alan izleyiciler yüzde 15 ve 15 etkinliğe bilet alan izleyiciler de yüzde 20 indirim fırsatı elde edebilecek. - İstanbul

Kaynak: ANKA / Güncel

Emre Aydın İstanbul Meriç Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title