Haberler

İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası: “Henüz üzerinden 6 ay geçmeden bir kanunun uygulamada ortaya çıkan sorunların giderilmesi amacıyla durdurulmasının mantıklı hiçbir izahını yapmak mümkün değildir”

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İnşaat Mühendisleri Odası tarafından, İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası'nın uygulanmasının ertelenmesine yönelik taleplere ilişkin "Henüz üzerinden 6 ay geçmeden bir kanunun uygulamada ortaya çıkan sorunların giderilmesi amacıyla durdurulmasının mantıklı hiçbir izahını yapmak mümkün değildir" eleştirisinde bulunuldu.

İnşaat Mühendisleri Odası'ndan yapılan yazılı açıklamada, İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'nun uygulamasının durdurulmasına yönelik talepler olduğu anımsatıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Henüz üzerinden 6 ay geçmeden bir kanunun uygulamada ortaya çıkan sorunların giderilmesi amacıyla durdurulmasının mantıklı hiçbir izahını yapmak mümkün değildir. Kaldı ki kurumsal hazırlıklarının ve altyapısının büyük oranda tamamlandığı ve Kanunun 1 Temmuz 2013 tarihinde uygulamaya alınacak hükümlerinin bulunduğu düşünülürse, daha uygulanmadan sorunlara yol açacağını ileri sürmenin müneccimlikten başka bir anlamı bulunamayacaktır."

Muğla'nın Milas ilçesinde 7 işçinin iş kazasında hayatını kaybettiği anımsatılan açıklamada, "bilim dışı işler devam ettiği sürece yüzbinlerce çalışanın yaşam tehdidi altında çalışmaya devam edeceği" iddia edildi. Açıklamada, "İnşaat Mühendisleri Odası olarak siyasi iktidarı kanunun durdurulmasının gerçek nedenini kamuoyuna açıklamaya çağırıyoruz" ifadesine yer verildi. - Ankara

Kaynak: AA / Ekonomi

Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title