Haberler

İş Sağlığı Ve Güvenliği, Viko'nun En Önemli Önceliği…

Güncelleme:

İş sağlığı ve güvenliğinin önemini tüm insanlara duyurmak amacıyla 1987 yılından bu yana her yıl Mayıs ayının ilk haftasında İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası etkinlikleri düzenleniyor.

Hemen her alanda olduğu gibi iş sağlığı ve güvenliği konusunda da örnek uygulamalara sahip olan VİKO, gerçekleştirdiği birçok aktivite ile İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası'na en fazla değer veren kuruluşlar arasında yer alıyor. Bu yılki etkinliklerde Uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği Konferansı'na davet edilen VİKO, "Meslek Eğitimine Destek, Aydınlık Geleceğe Destek" projesine dahil olan öğrencilere de iş güvenliği ile ilgili bir seminer verdi.

VİKO, Uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği Konferansı'nda…

Uluslararası Çalışma Örgütü'nün rakamlarına göre her 15 saniyede 1, her gün ise yaklaşık 6 bin işçi, iş kazaları ya da meslek hastalıkları nedeniyle hayatını kaybediyor. Bu kapsamda 2014 yılının teması ise "İş Yerlerinde İş Sağlığı ve Güvenliğinin Geliştirilmesi" olarak belirlendi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından 5-7 Mayıs 2014 tarihlerinde İstanbul'daki Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen, Uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği Konferansı'na VİKO da davet edildi. Çalışma hayatı içerisindeki tüm paydaşların, uzmanların ve öğrencilerin yoğun katılım gösterdiği konferansta VİKO Stratejik Planlama ve Yönetim Sistemleri Direktörü Mutlu Kutlu, kapsamlı bir sunum gerçekleştirdi. Kutlu "OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemine sahip olan VİKO'da iş sağlığı ve güvenliği konularındaki bilincin artırılması büyük değer verilen konuların başında geliyor. İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası'nda da bu alandaki farkındalığı maksimum seviyeye çıkarmak için birçok çalışma gerçekleştiriyoruz. Hafta kapsamında çalışanlarımızın iş sağlığı ve güvenliği konusunda geri bildirim vermesini sağlıyoruz. Çalışanlarımız, çalışma alanlarında buldukları risk ve uygunsuzlukları kırmızı kartlarla tanımlıyor. Toplanan bu kartlar, İSG uzmanımız tarafından değerlendiriliyor ve önlem alınması gereken konularda iyileştirmeler gerçekleştiriliyor." dedi.

VİKO'dan meslek lisesi öğrencilerine seminer…

VİKO, kurumsal sosyal sorumluluk uygulamaları kapsamında yürüttüğü "Meslek Eğitimine Destek, Aydınlık Geleceğe Destek" projesi koçluk programı sürecine dahil olan öğrencilere İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası kapsamında bir seminer gerçekleştirdi. Samandıra ve Kartal Atalar Meslek Liselerinden yaklaşık 40 öğrencinin katılım gösterdiği sunumda, meslek liseli öğrencilerin okul ve iş hayatlarında faydalanabilmeleri için iş sağlığı ve güvenliği konularında önemli bilgiler aktarıldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Viko Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title