Haberler

İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu Şırnak'ta Tanıtıldı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdür Yardımcısı Çetin: "Her gün meydana gelen iş kazalarında 4 kişi hayatını kaybediyor, 6 kişi de iş göremez hale düşüyor"

ŞIRNAK (AA) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Çetin, "Her gün meydana gelen iş kazalarında 4 kişi hayatını kaybediyor, 6 kişi de iş göremez hale düşüyor" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'nun tanıtımı amacıyla Şırnak'ta seminer düzenlendi.

Şehr-i Nuh Otel'de düzenlenen seminerin açılışında konuşan Çetin, Türkiye'de sanayi devriminden sonra iş yaşamının beraberinde getirdiği riskler için gereken tedbir alınmadığından insanların hayatını kaybettiğini belirtti.

İş kazalarında insanların sakat kaldığına, iş göremez duruma düştüğüne, ailelerin büyük mağduriyetler yaşadığına dikkati çeken Çetin, bunun toplum ve devlet adına son derece üzücü ve düşündürücü olduğunu söyledi.

"İnsan hayatının bizim inancımızda çok önemli yeri vardır" diyen Çetin, insana değer verilmesi ve insanın yaşatılması halinde değerlerin de yaşayacağını vurguladı.

Çetin, şöyle dedi:

"İnsanın bu kadar değerli olması inancımızdan kaynaklanıyor. Birbirimizi sevdiğimiz ve destek olduğumuzdan çalışma ortamı ve başka ortamlarda insana gelebilecek zararı ortadan kaldırmak için mücadele etme duygu ve düşüncesindeyiz. Her gün meydana gelen iş kazalarında 4 kişi hayatını kaybediyor, 6 kişi de iş göremez hale düşüyor."

Şırnak Vali Yardımcısı Deniz Zeyrek ise çalışanların hak ihlalinin kölelikten başlayan ancak günümüze kadar iyileşen uzun vadeli bir süreç olduğunu söyledi.

İnsanların köle olarak çalıştırıldığı 200 yıl önceki idare anlayışından bugünkü koşullara gelinmesinin memnuniyet verici olduğunu ifade eden Zeyrek, yeni kanunun ülke ekonomisinin yarısının kayıt dışı olduğu bir ülkede uygulanmasının oldukça zor olduğunu belirtti.

Zeyrek, kanunun başarılı bir şekilde uygulanması için vatandaşlar, işverenler ve çalışanlarda bilinç oluşturulması gerektiğini kaydederek, "Bakanlığımızca bu kanunun tanıtımı sadece Ankara'da değil taşrada da yapılıyor olması önemli. Bu kapsamda toplantının düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyoruz" dedi. - Şırnak

Kaynak: AA / Yerel

Türkiye Şırnak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title