Haberler

İş Mahkemesi Grevin Durdurulması Kararı Verdi

Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi’nin (DEDAŞ) yüklenici firması olan Akdeniz’e bağlı olarak çalışan arıza onarım ve bakım işçilerinin 5 gündür sürdürdüğü grevin, yasalara aykırı olduğu gerekçesiyle Diyarbakır 2. İş Mahkemesi tarafından durdurulmasına karar verildi.

Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi'nin (DEDAŞ) yüklenici firması olan Akdeniz'e bağlı olarak çalışan arıza onarım ve bakım işçilerinin 5 gündür sürdürdüğü grevin, yasalara aykırı olduğu gerekçesiyle Diyarbakır 2. İş Mahkemesi tarafından durdurulmasına karar verildi.

DEDAŞ'ta arıza bakım ve onarım işçisi statüsünde yüklenici firma elemanı olarak çalışan işçilerin yemek ve yol parasının yanı sıra, iş güvenliği malzemeleri ile giysilerinin olmamasını gerekçe göstererek başlattıkları grev, 5 gündür sürüyor. Grevci işçilerin bağlı bulunduğu Akdeniz firmasından alınan bilgilere göre, işçilerin imzaladığı sözleşmelerde ayrıca bir yemek ve yol parası bulunmazken, bir işçinin ayda bin 430 lira, teknikerin ise bin 700 lirayı aldığı belirtildi. İşçiler bu firmaya geçmeden önceki geçmiş dönemlere ait yemek, yol ve fazla çalışmalarının karşılığını alamadıkları gerekçesiyle dava açtı. Davada, işçilere yemek ve yol parasının ödenmesi yönünde hüküm verildi. Böyle olunca da işçilerin hesabına hafta başında toplam bir milyon 670 bin lira aktarıldı.

Grevdeki işçilerin, kasıtlı olarak trafolardan değişik mahalle veya sokakların elektriğini kestiği, buralara ait anahtarları ise sakladıkları iddia edildi. Bakım ve onarım işçilerinin grevi nedeniyle acil ve büyük arızaları gidermek için birim yöneticilerinin göreve çıktığı öğrenilirken, grevci işçilerin bu ekipleri de kurumdan çıkışlarını engelleyerek veya araçların lastiklerini patlatarak engelledikleri bildirildi. Bu şekilde 8 arıza aracının lastiğinin bıçakla patlatıldığı, bununla ilgili adli soruşturma başlatıldığı öğrenildi. Yaşananlar, şehir esnafı ile halkın mağdur olmasına yol açarken, firma yetkilileri tarafından yapılan suç duyurusunda bulundu. Türkiye'de uzun yıllardan bu yana enerji sektöründe çalışanların sendikalar kanunu gereğince grev yapmasının yasak olduğunu hatırlatan firma yetkilileri, yasadışı bir grevin söz konusu olduğunu ve bu nedenle hukukçular aracılığı ile ilgili yerlere suç duyurusunda ve tespit talebinde bulundu. Grevin yasadışı olduğu gerekçesiyle mahkemeye yapılan başvuru kabul edildi. Diyarbakır 2. İş Mahkemesi grev ile ilgili suç duyurusunu değerlendirip, 'Grevin tedbiren durdurulması' yönünde karar verdi. Mahkeme tarafından verilen kararın grevdeki işçilere tebliğ edildiği belirtildi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Dicle Elektrik Dağıtım Diyarbakır Akdeniz Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500

Yorumlar (1)

erosseross21_1980@hotmail.com:

nalet olsun bu düzene anlatılanlar tamamiyle yalan ve gerçeklerele örtüşmüyor mahkeme direk karar veriyor araştırmadan soruşturmadan yazık değilmi bunca emekçininin hakı gasp ediliyo. mahkeme sanki taraflı davranıyor. herzaman işveren haklı zaten. emekçi ölsün nasıl olsa iş yok güç yok mecburiyet var. biri gider gelir birisi. nalet olsun bu düzene ve bu düzeni menfatleri için kulanan zihniyete allah hakınızı bırakmasın...

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title