Haberler

"İş'le Buluşmalar" Toplantısı

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, "İktisadi bakımdan geri dönüşümü sağlam olmayan, hem kullanan hem finansör için problem yaratan işler yapmış olsak kısa dönem için kısa dönemli mutluluklar ya...

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, "İktisadi bakımdan geri dönüşümü sağlam olmayan, hem kullanan hem finansör için problem yaratan işler yapmış olsak kısa dönem için kısa dönemli mutluluklar yaratabiliriz, ama bu ülke için doğru işler yapmamış oluruz" dedi.

İş Bankası tarafından, Anemon Otel'de düzenlenen "İş'le Buluşmalar" Toplantısı'nın Moderatörlüğünü Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ yaptı.

Toplantının açılışında konuşan Genel Müdür Bali, Karadeniz Bölgesi'nin en yüksek kredi hacmine sahip kentinin Samsun olduğunu söyledi.

İş Bankası'nın Türkiye'de eksik bıraktığı bir alan olmadan, çok büyük bir sorumlulukla çalıştığını vurgulayan Bali, "Cumhuriyet'in kuruluşundan sadece 1 yıl sonra kurulmuş bir banka olarak, bugün 200 milyar Türk lirasını aşkın aktif büyüklüğüyle, 23 milyar Türk lirasının üzerinde en büyük öz kayanağa sahip bir banka olarak ve 132 milyar liraya erişmiş kredilerle Türkiye ekonomisine hizmet veriyoruz" dedi.

132 milyarın bilançoları içinde yüzde 65'lik paya sahip olduğunu, bu bilançonun sektörün üzerinde olduğunu ifade eden Bali, şunları kaydetti:

"Bilançomuzun hakiki bir bilanço. Aş, iş, üretim, istihdama dahil bir bilanço olduğunu söylemiş olurum. Bu kredilerin de yüzde 72'si ticari kredidir. Bizim lideri olmadığımız yegane alanlar bireysel bankacılık alanlarıdır. Oysa ticari bankacılık alanında açık ara liderlik pozisyonunu uzunca bir süreden beri sürdürüyoruz. Bu bankanın çalışma prensibiyle ve sorumluluk anlayışıyla çok yakından ilişkili bir durum. Aslında sosyal paydayı gözetmeden yaptığımız hiçbir iş yok. Her işimiz bu memleketin genel çıkarlarının doğrusuna hizmet etmek amacıyla paralel yönetiliyor."

- "Kredide sıkıyız ama açık ara da lideriz"

"Sıklıkla söylenir, 'İş Bankası kredide biraz sıkıdır' diye. Doğru sıkıyız. Sıkıyız ama açık ara da lideriz" diyen Bali, hem sıkı olup hem lider olmanın, 'bu ülkenin kaynaklarını heba etkmeksizin, bugün sektörün 1 puan daha altında sorunlu krediler oranına sahip olmak' anlamına geldiğini açıkladı.

Banka olarak kaynak tahsisinden sorumlu olduklarını anlatan Bali, "Bu ülkenin tasarruf fazlasını kullanıyoruz. Ne adına kullanıyoruz? Bize emanet edenlerin aslında verdiği vekalete dayanarak yapıyoruz. İktisadi bakımdan geri dönüşümü sağlam olmayan, hem kullanan hem finansör için problem yaratan işler yapmış olsak kısa dönem için kısa dönemli mutluluklar yaratabiliriz, ama bu ülke için doğru işler yapmamış oluruz" ifadelerini kullandı.

"İçinde bulunduğumuz dönemi de çok iyi yönetmemiz gerekiyor" uyarısında bulunan Bali, şöyle devam etti:

"Bir miktar işin rengi değişti. Yani uluslararası konjonktürde değişiklikler var. Bildiğiniz üzere ABD'de beklenenden önce bir ekonomik hareketlilik başladı. Bu da para arzını çok genişletici politikalardan erken çıkılması olgusunu yarattı. Avrupa ekonomilerine bakıldığında, orada da formal olarak resesyondan çıkış süreci yaşandı. Yine Japonya'da mesela büyümeye ilişkin bekleyişler yukarı yönde revize ediliyor. Bütün bunları bir araya getirdiğimizde, gelişmiş ülkelerle gelişmekte olan ülkeler arasındaki büyüme makası daralmaya başladı. Öyle olunca da hem parasal genişlemenin bir miktar geri alınması hem de mevcut likiditenin hem eski bolluğunda olmayarak hem de gelişmekte olan ülkelerden gelişmiş ülkelere doğru kayması olgusu yaşanıyor. Bu da dışarıdan kaynak kullanan Türkiye gibi ülkelerde çok ciddi finansal dalgalanmalara, kur dalgalanmalarına yol açıyor. Bu dönemi iyi yönetmek zorundayız."

Toplantıya, Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Canik Başarı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Bekdemir, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası meclis Başkanı Muharrem Durmuşoğlu ve diğer protokol üyeleri katıldı.

-adnan bali

Kaynak: AA / Ekonomi

İş Bankası Adnan Bali Türkiye Samsun Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title