Haberler

İş Kurmak İsteyenlere Kredi Olanağı

Bingöl'ün Solhan Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) gelir getirici projeler kapsamında iş kurmak isteyen girişimcilere kredi olanağı sağlıyor.

Bingöl'ün Solhan Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) gelir getirici projeler kapsamında iş kurmak isteyen girişimcilere kredi olanağı sağlıyor. Solhan SYDV, proje kapsamında 2 girişimciye 6 ay ertelemeli faizsiz 27 bin TL kredi verdi.

Solhan SYDV, sosyal güvenceden yoksun olan vatandaşlara yönelik gelir getirici çeşitli proje desteklerini sürdürerek vatandaşların iş sahibi olmasına imkan sunuyor. Gelir getirici projeler kapsamında iş kurma kredisiyle 2 kişi Solhan Küçük Sanayi Sitesi'nde mermer ve granit atölyesi açtı. Muhtesin Ayra ve Abdulmenaf Yöndeş isimli girişimcilerin iş kurma kredi talebinde bulunduklarını ve talepleri alındıktan sonra SYDV olarak piyasa araştırması yaptıklarını belirten SYDV Müdürü Recep Tan, "Yaptığımız piyasa araştırmasında böyle bir sektöre Solhan'ın ihtiyacı olduğunu, bu sektörde faaliyet gösteren iş yerleriyle yapılan görüşmelerde bu arkadaşların mesleklerini icra ettikleri ama makineleri olmadığından bunu yapamadıkları anlaşılmıştır. Yapılan araştırma sonucunda kredi talebi mütevelli heyeti tarafından kabul edilen Muhtesin Ayra ve Abdulmenaf Yöndeş'e 6 ay sonra ödemeli faizsiz 27 bin TL iş kredisi verildi" dedi.

"GİRİŞİMCİLERİ DESTEKLİYORUZ"

Solhan Kaymakamı Şeref Aydın ile Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız, aldıkları kredi ile sanayi sitesinde iş yeri açan girişimleri ziyaret etti. Kaymakam Aydın, vakıf eliyle girişimci insanların desteklediklerini söyledi. Aydın, "Yapılan müracaatlar sonrasında gerekli alan çalışması yapılıyor. Birine destek verilirken aynı mesleği icra eden bir başkasının da mağdur olmaması vakıf politikamızdır. Geçmiş dönemde yapılan bazı projelerin geri dönüşümü pek iyi olmadı. Bu projenin hayırlı olmasını diliyorum. Biz kaymakamlık olarak girişimcileri destekliyoruz" şeklinde konuştu

Açılan iş yerinin hayırlı olmasını dileyen Solhan Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız ise, sanayi esnafı sorunlarından kendileri ile ilgili olanlarla alakadar olacaklarını belirterek, dışarıda bulunan meslek grupları ile ilgili de yapılması gereken çalışmalarda üzerlerine düşeni yapacaklarını kaydetti. - BİNGÖL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Abdulhakim Yıldız Şeref Aydın Bingöl Solhan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title