Haberler

İş-Kur Müdürü Selahattin Bayram Ayakta Alkışlanmalı

Güncelleme:

Çalışma ve İş Kurumu (İŞ-KUR) Diyarbakır İl Müdürü Selahattin Bayram, iş başvurusunda bulunan mağdurları evlerinde ziyaret etti.

Çalışma ve İş Kur Diyarbakır İl Müdürü Selahattin Bayram, iş-kur tarihinde bir ilki gerçekleştirdi. Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında iş başvurusu yapan evleri ziyaret ederek, durumlarını yerinde gören Bayram, mağdur evlerdeki görüntüler ve hayat hikayeleri karşısında hayli duygulandı.

Çalışma ve İş Kurumu Diyarbakır İl Müdürü Selahattin Bayram, Türkiye'de bir ilke imza atarak, iş başvurusunda bulunan mağdurları evlerinde ziyaret etti. Ziyaret ettiği evlerde gördüğü manzara karşısında duygulanan Bayram, işsizliğin bitirilmesi için daha yoğun bir çaba içerisine girmeyi ve daha fazla mesai harcayacaklarını söyledi. Bayram'ın bu hizmeti (ev ziyareti ile 'helal olsun' dedirtti.

52 YAŞINDA EŞİ KALP HASTASI 7 ÇOCUĞUNA BAKMAK İÇİN İŞ İSTEDİ

İş Kur Müdürü Bayram, ilk olarak Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinin en yoksul mahallelerinden biri olan Kaynartepe'de oturan 52 yaşındaki Kıymet Tarhan'ı ziyaret etti. Çat kapı yapan Bayram, ziyaretinde iş başvurusunda bulunan Tarhan ile evlerinin kapısını süpürürken karşılaştı. Karşısında İş-Kur Müdürü Bayram'ı görünce şaşıran Kıymet Tarhan, Bayram'ı evine davet etti. Burada sıkıntılarını aktaran Tarhan, "Ben 7 çocuğuma bakıyorum. Üniversite okuyan bir çocuğum var. Eşim kalp hastası olduğu için çalışamıyor. Herhangi bir sosyal güvencemiz de yok. Ben bu yaşımda sosyal güvence ve evime çocuklarıma bir lokma ekmek getirebilmek adına iş başvurusunda bulundum. Beni işe alırsanız mağduriyetimiz biraz olsun giderilmiş olacaktır" dedi.
Tarhan'ın anlattıklarını dinleyen İş Kur Müdürü Bayram, ellerinden gelen tüm imkanları mağdur olan vatandaş için harcadıklarını belirtti.

"ÇOCUKLARI İÇİN SABAH KAHVALTISINDA ANCAK UN KIZARTABİLDİ"

Bayram'ın ikinci durağı ise Bağlar ilçesi Fatih mahallesinde, eşi cezaevinde olan kendisine ve 3 çocuğuna komşu ve esnafın yardımıyla ayakta durmaya çalışan 48 yaşındaki Şengül Kurkan oldu. İŞ kur Müdürü Bayram'ı kapıda gördüğünde gözyaşlarına boğulan Kurkan, Bayram'ı evine davet etti. Eve girdiğinde gördüğü manzara karşısında hayli duygulanan İş Kur Müdürü Bayram, Kurkan'ı dinledi. Evinde yiyecek bir şey bulunmadığını anlatan Kurkan, çocukları için Sabah kahvaltısında ancak un kızartabildiğini gözyaşları arasında ifade etti. Durum karşısında Kurkan'a iş başı yapacağını müjdeleyen Bayram, üzüntüsünü biraz olsun dindirmeyi başardı. Elektrik ve su faturalarını da gösteren Kurkan, yaklaşık 4 aydan beri kirasını da ödeyemediğini veya esnafların yardımıyla yarım Yamalak ödediğini söyledi.

"KAPIMIZA KADAR GELİP BİZİ İŞE ALIYORLAR ALLAH RAZI OLSUN"

Kurkan ailesine iş müjdesini verdikten sonra oradan Şengül Kurkan'ın dualarıyla ayrılan Bayram, Akciğer kanseri babasıyla yaşayan biri erkek 5 kardeşin yaşadığı Bağlar ilçesinin Kaynartepe Mahallesinde oturan Ezer ailesi ziyaret edildi.

İş kur'a iş başvurusunda bulunan 36 yaşındaki Hilal Ezer, çalışmak istemesindeki tek amacının ailesine bakmak olduğunu ifade ederek, "Bir erkek kardeşim var o gündelik işlerden çalışıp ta getirdikleriyle yaşamaya çalışıyoruz. Babam Akciğer kanseri ve onun çalışması imkansız. Biz geri kalan kızlarda çalışmak istiyoruz ama iş bulmakta zorlanıyoruz. İş-Kur'un işsizlere iş bulduğunu öğrenir öğrenmez başvurumuzu yaptık. Bu hizmetleri gerçekten çok güzel Allah devletten razı olsun. Mağdur insanların yardımına koşmaları, kapımıza kadar gelip bizi işe almaları takdir edilmesi gereken bir davranıştır" şeklinde duygularını ifade etti.

İş-Kur İl Müdürü Selahattin Bayram ise, Akciğer kanseri olan 68 yaşındaki baba Naim Ezer'e şifalar diledi. İmkanlar nispetinde yardımcı olacaklarını dile getiren Bayram, mağdur durumdaki vatandaşların durumlarının kendilerini inanılmaz ölçüde üzdüğünü ifade etti.

BİR KANEPESİ VARDI ONUDA KIRIP ISINMAK İÇİN SOBAYA ATTI

Ezer ailesine veda edip hemen birkaç yapı ötede oturan 42 yaşındaki Selahattin Bukay ziyaret edildi. Bayram'ı ile evlerinin bina girişinde karşılaşan Bukay, sevincine denecek yoktu. Mutluluğu gözlerinden okunan Bukay'ın evine gidildi.

Ev durumuna bakarken üzerinde oturacak bir şeyin bulunmaması karşısında şaşıran bir o kadar da üzülen Bayram, Bukay ile birlikte odanın ortasına konan halının üzerine oturarak sohbet etti. Daha önce hep geçici işlerde çalıştığını ev kirasını ödeyemediğini belirten Bukay, "Allah razı olsun Diyarbakırlı İstanbul'da oturan ev sahibim dünyanın en iyi insanı çıktı. Benim kiram 350 TL. Bazı aylar kiramın yarısını bazı aylar hiç veremiyorum ama ev sahibim buna aldırış etmiyor. Allah iki cihanda da ondan razı olsun o olmazsa belki dışarda veya çadırda kalırdık. Ben ve eşim yalnız yaşıyoruz. Çocuğumuz olmuyor eşimin rahatsızlığından belki bir umut ışığı vardır ama maddi imkansızlıklardan eşimin tedavisini bile yaptıramıyorum. Kahroluyorum ama elimden bir şey gelmiyor" dedi.

Yaşamak istediklerini anlatan Bukay, "Geçici bile olsa evime ekmek getirebileceğim bir iş istiyorum. Geçtiğimiz günlerde İş-Kur İl Müdürü Selahattin Bayram'ı ziyaret ettim. Orada da uzun uzun konuştuk. Bana sabırlı olmamı söyledi. Kısa süre sonra kendisini evime ziyaret ederken görmek hem mutlu etti hem de şaşırttı" dedi. Bukay, üzerinde oturacak herhangi bir eşyalarının bulunmamasının sorulması üzerine, "Hayırseverlerin verdiği bir kanepem vardı onu da bu kış donmamak için kırdım ve yaktık" şeklinde konuştu.

YATALAK DEDE VE 4'Ü ÜNİVERSİTE OKUYAN 9 KARDEŞ

Bir sonraki adres ise yine Bağlar ilçesin Mevlana Halit Mahallesinde oturan 33 yaşındaki Eylem Çaçan'ın evi oldu. Yıllar önce anneleri vefat eden Çaçan ailesinin babası çocuklarına bakması için yeniden evlendi. Üvey annenin kendilerine bakmaması üzerine 9 kardeş evden ayrılma kararı alarak babalarını ve üvey annelerini terk etti. Köylerinin ve evlerinin yakılması ile terör tazminatı ile satın aldıkları 90 metre karelik evde 9 kardeş ve yatalak dede ile birlikte yaşayan Çaçan ailesinin büyük kızı Eylem Çaçan, çalışıp ailesini ayakta tutmak istediği için iş başvurusunda bulunmuş. Şimdiye kadar dedenin bakım ücreti ile geçinmeye çalışan Çeçen'lerin 4 üniversite öğrencisi bulunuyor. Dilenmek ve kimseye muhtaç olmak istemediklerini kaydeden Eylem Çeçen, İş-Kur Müdürü Bayram'ın kendisine verdiği müjde üzerine adeta sevinçten havalara uçtu. Bayram'a dualar eden Çeçen, İş-Kur'dan mağdur ailelerin evlerini tek tek ziyaretlerini de çok olumlu bulduğunu ifade etti.

EŞİ VE ANNESİYLE NİNESİNİN EVİNE TAŞINMAK ZORUNDA KALDI

Öğle mesaisi öncesi ziyaret edilen son adreste ise deyim yerinde ise tam bir dram vardı. Seyrantepe'de bir gecekonduda oturduklarını 3-4 ay kirayı ödeyemedikleri için ev sahibinin kendilerini evden attığını kaydeden 38 yaşındaki Orhan Dilek, annesi ve eşini de alarak ninesinin evine taşınmak zorunda kaldıklarını anlattı. Ninesinin kendilerine bir oda tahsis ettiğini belirten Dilek, "Çalışarak para kazanmak eşimi ve annemi rahat ettirmek istiyorum. Benim bu isteğimi yerine getiren İş-Kur İl Müdürü Selahattin Bayram'dan Allah razı olsun. Belki işe başladıktan sonra biraz olsun benim ve ailemin yüzü güler çünkü yıllardır hep moralsiz yaşıyoruz" şeklinde konuştu.

"VATANDAŞLAR BU UYGULAMA VE PROJEMİZDEN SON DERECE MEMNUN OLDU"

Toplum Yararına Program kapsamında 1 Mart'ta iş başı yapacak 2 bin kişinin başvurularını aldıklarını kaydeden Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Selahattin Bayram, çok sayıda başvuru bulunduğunu söyledi.

Çok sayıda başvuru üzerine titiz bir inceleme yaptıklarını kaydeden Bayram, net olarak gerçek mağdurların öncelikli işbaşı yapmasının çok önemli olduğunu belirterek, "Çok mağdur olan ve çeşitli hikayeleri olan insanlara, iş başvurusunda bulunanlarla ilgili arkadaşlarımız dokümanlar çıkardı. Açık adresleri alarak ev ziyaretleri yaptık ve yerinde gördük ve işe yerleştirme yöntemini uygulamaya başladık. Bugünde ziyaretlerimize devam ettik. Vatandaşlarımız da bu uygulama ve projemizden son derece memnun olduklarını söylüyorlar. Bu uygulamamız İş Kurumu İl Müdürlükleri arasında ilk oldu. Bizde bu uygulamaya başlamaktan dolayı memnun ve mutluyuz. Ziyaret ettiğimiz aileleri kesinlikle işe yerleştireceğiz. Biz bir aile olacağız ve kendileriyle ilgilenmeye devam edeceğiz. Mağduriyetlerinin az da olsa giderilmesi konusunda üzerimize düşün her türlü gayret ve çabayı göstereceğiz. İnşallah hayırlı olur" dedi.

"MAĞDUR AİLELER İÇİN DAHA FAZLA MESAİ YAPACAĞIZ"

Ailelerin gerçekten mağdur olduğunu kaydeden Bayram, Sabah saatlerinde ziyaret ettiği ailelerdeki hikâye ve yaşantının kendisini duygulandırdığını ifade ederek, "Herhangi bir gelirleri, sosyal güvenceleri yok. Kış mevsimi çoğunun yakacak odunu kömürü olmadığın gördük. Hatta yere serecek sergileri yok. Üzerinde oturacak bir eşyaları bile yok. Bu tür aileleri gördüğünüzde insan olarak vicdanen bir duygusallığa kapılmamak elde değil. Bunlara yardımcı olmak içinde mesaimizi daha da artıracağımız duygusuna kapıldık o şevki elde ettik. Daha çok çalışmalıyız daha çok ev ziyaretleri yapmalıyız ve insanlara daha çok fayda sağlamak için tüm personel elimizden geleni yapmalıyız" şeklinde konuştu.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Selahattin Bayram Diyarbakır Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title