Haberler

İş Kazası Sonucu Felç Olan İşçiye Rekor Tazminat

Güncelleme:

Kocaeli'ndeki bir tersane inşaatında çalışırken yaşadığı kaza sonucu felç olan Şaban Öztürk, verdiği hukuk mücadelesini kazanarak toplam 1 milyon 650 TL tazminat kazandı.

Yaklaşık 8 yıl önce geçirdiği iş kazası sonrası bacakları felç olan ve vücudunun yüzde 80'inde engel oluşan Şaban Öztürk, 2006 yılından bu yana sürdürdüğü hukuk mücadelesini kazandı. Davanın görüldüğü Kocaeli İş Mahkemesi tarafından verilen kararda, Öztürk'e çalıştığı şirket tarafından faizleriyle birlikte toplam 1 milyon 650 bin TL tazminat ödenmesine hükmedildi. Kazandığı dava ile rekor bir tazminat alan Şaban Öztürk, "Almış olduğum bu tazminat benim sağlığımı geri getirmeyecektir" dedi.
ÖZTÜRK, KAZANIN NASIL OLDUĞUNU ANLATTI
Bir basın toplantısı düzenleyerek geçirdiği iş kazası hakkında açıklama yapan Şaban Öztürk, şöyle konuştu: "İzmit'te bulunan Um Deniz Tersanesi'nde taşeron firmanın işçisi olarak çalışırken 13 Mayıs 2006 tarihinde, tersane inşaatına beton getiren firmanın beton pompası hortumunun patlaması nedeniyle 7 metre yüksekliğindeki inşaattan düştüm. Geçirdiğim iş kazası sonucu omuriliğim kırıldı ve belimden aşağısı felç kaldı. Bacaklarımdan sakat kaldım. İki bacağımı kullanamıyorum. Kaza geçirdiğim tarihte 26 yaşındaydım, şimdi 34 yaşındayım ve 2006 yılından beri özürlüyüm."
FAİZLERİYLE BİRLİKTE 1 MİLYON 650 TL TAZMİNAT KAZANDI

Kazandığı dava hakkında da konuşan Öztürk, şunları söyledi: "Geçirdiğim kaza dolayısıyla Kocaeli'deki avukatım tarafından işverenler aleyhine maddi ve manevi tazminat davası açıldı. Yapmış olduğum bu hukuk mücadelesi sonucu mahkeme tarafından 725 bin TL maddi tazminat ve 100 bin TL manevi tazminat olmak üzere bana toplam 825 bin TL tazminat ödenmesine karar verildi. Mahkeme tarafından verilen bu karar Yargıtay tarafından onandı. Yargıtay'ın onama kararından sonra dava açtığım Nuh Beton firması tarafından faizleri ile birlikte tarafıma toplam 1 milyon 650 bin TL tazminat ödendi. Almış olduğum bu tazminat benim sağlığımı geri getirmeyecektir. Ancak, bundan sonraki yaşamımı kolaylaştırmaya katkı sağlayacaktır. Uzun süredir vermiş olduğum hukuk mücadelesi sonucunda almış olduğum tazminattan dolayı çok sevinçliyim."
İŞVERENLERE UYARIDA BULUNDU

Kendisi gibi zor şartlar altında çalışan işçilere de seslenen Şaban Öztürk, sözlerini şöyle tamamladı: "Kaza olmaması, işçilerin ölmemesi ve özürlü olmamaları için işverenlerin daha dikkatli olmaları gerekir. İşverenlerin sırf maliyetinin fazlalığı nedeniyle iş güvenliği önlemlerini almaktan kaçınmamaları gerekir. Aksi takdirde işverenler dava sonunda daha fazla tazminatla karşı karşıya kalabilirler."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Şaban Öztürk Yargıtay Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (13)

müslüman:

derlerki kaza eh işte 825bin tl hakkın diyelim tmm kabul ya diğer yarısı(FAİZ)onu neden istedin lan denyo hak tan hukuktan bahsedersiniz allah c. c hak kitapta hz muhammet veda hutbesinde diyorki faizin her türlüsü kaldırılmıştır . . . . . . ne diyorsun şimdi söyle bakalım hakmı adaletmi

5
22
yanıtYanıtla
mehmet:

sen neyin kafasındasın be kardesım muslumanssan dogru yorum yaz oyle denyo falan muslumana yakısmıyo

yanıt0
yanıt0
müslüman:

turuncular yaranıza bastık galiba . . . . faizsiz evmi kaldı bu zamanda değilmi haklısınız

yanıt0
yanıt0
SS:

MÜSLÜMAN. . . . SEN MÜSLÜMANSAN BAŞLARIM SENİN ÖYLE MÜSLÜMANLIĞINA. . . ŞEREFSİZ. . NOLDU GÜCÜNE Mİ GİTTİ ARKADAŞIN MADUR DURUMDAN HAKLI ÇIKMASI. . . .

yanıt0
yanıt0
acinacak halimiz:

Abi memlekete bakin ya bunu haber diye yazmayin kaldirin ab ulkelerinde bunu okusslar ne dusunurler hakimizda. sekiz yil suren davami olur arkadas pes vallahi pes. suren derken sonuclanmayan demekbistedim. . .

16
1
yanıtYanıtla
dadaş:

Bu alçak işverenlere 1. 650 milyon tl tazminat az bile. Gencecik yaşta hayatını karartmışlar. Bunların malını mülkünü elinden alıp öldürdükleri sakat bıraktıkları insanlara vereceksin. Gerçek adalet o zaman olur.

15
0
yanıtYanıtla
x:

alçaklık işverendeki işyeri açtığı için

yanıt0
yanıt0
Mehmet nizipMobil-ANDROID:

Oncelikle allah Şifa versin Rabbim den geleni sabırla karşılamak lazım allah yardimcin olsun. tazminat içinde umarım bundan sonra is güvenliği konusunda işverenler sadece kendilerini düşünmekle kalmayıp işçileri de düşünerek hareket edecek derecede caydırıcı olur.

14
1
yanıtYanıtla
haydi hep birlikte türkiyem:

vallahi helal olsun sana ve avukatına

12
0
yanıtYanıtla
nurMobil-ANDROID:

adam gb adam arkandayiz

7
0
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title