Haberler

Türk-İş Genel Başkanı Atalay'dan Yatağan İşçilerine Destek

Güncelleme:

Türk-iş Genel Başkanı Ergün Atalay, Özelleştirme İdaresine bağlanan Yatağan Termik Santrali ve kömür ocaklarında çalışan enerji ve maden işçilerini direniş çadırında ziyaret etti. Buradaki konuşmasında Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e yüklenip, 'Kendilerini beyaz Türkler gibi anıyorlar. Sanki ayrıcalıklı, sanki babalarının paralarını veriyorlarö dedi.

Türk-iş Genel Başkanı Ergün Atalay bu gün öğlen saatlerinde Yatağan'a gelerek Tes-iş ve Maden-iş Sendikalarını ziyaret etti. Beraberinde Maden-İş Sendikası Genel Başkanı Nurettin Akçul ve Türk-iş Genel Merkez Yöneticileri ve İl Temsilcileri ile birlikte Yatağan Termik Santrali önünde 39 gün önce kurulan Özelleştirme karşıtı direniş çadırını ziyaret eden Atalay'ı enerji ve maden işçileri sloganlar ve alkışlarla karşıladı. Direniş çadırı önünde toplanan yaklaşık 500 işçiye konuşan Atalay, 'Bu bölge Yatağan Termik Santrali ile anılıyor, nasıl Zonguldak denilince kömürden başka bir şey akla gelmiyorsa Yatağan da öyle anılıyor. Türk İş'in geçmişine de sevabına günahına da ortağım, bundan sonra yapılacakların başındayız. Ayın üçünde görev değişikliği oldu, dördünde göreve geldik. İlk ziyaretimizi ayın dokuzunda Zonguldak'a yaptık, madene indim. Sendikacı, siyasetçi oralara girip bir silkilmek durumunda. O alın terinin o emeğin o nasıl zor şartlarda olduğunu görmek durumunda. Bu ülkeyi idare edenler, Ali Babacan'la Maliye bakanını da buraya getirmek lazım. Sebebi şu bizim Maliye ile Hazine, tabirimi mazur görün onlar kendilerini beyaz Türkler gibi anıyorlar. Sanki ayrıcalıklı, sanki babalarının paralarını veriyorlar. Yani işçinin maaşından işçinin hak edişini verirken sanki canları çıkıyor. Böyle bir bakış var, bu dün de vardı, bugün de devam ediyor. Çalışma meclisinde 15 gün evvel Ali Babacan'a 'Hiç inmeden madeni konuşursanız yanlış yaparsınız. Yatağan'ı görmeden burayı birilerine satmaya, birilerine pazarlamaya kalkarsanız bu yükün altında kalırsınız. Kul da sorar, Allah ta sorar.' dedimö dedi.

7-8 sene öncesine kadar bu bölgenin zehir kustuğunu hatırlatan Atalay, 'Çoluğu çocuğu bedel ödedi. Evini barkını arsalarını verdiler. Arıtma oldu, baca sistemi geldi, buraları kar eden kuruluşlar oldu. Şimdi, 'Gelin buraları birilerine verelim' diyorlar. Bu ülkede hiçbir özel sektör zarar eden hiçbir yeri almazö diye konuştu.

Atalay konuşmasının ardından beraberindekiler daha sonra Maden-iş Sendikası Toplantı salonuna geçip, CHP'li Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık, demokratik kitle Örgütü temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, siyasi parti ve dernek oda temsilcilerinden oluşan yaklaşık 60 kişi ile bir araya gelerek özelleştirme süreci değerlendirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yatağan Termik Santrali Ergün Atalay Ali Babacan Türk İş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kara Ağaç Destanı nerede çekiliyor, setleri nerede? Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title