Haberler

İş Dünyasından Twitter'ın Kapatılmasına Sert Tepki

Güncelleme:

Twitter'a erişimin mahkeme kararıyla engellenmesinin ardından iş dünyasından da tepkiler gelmeye başladı.

Dün gece  Twitter'ın kapatılmasının ardından iş dünyasından da bu kapatma kararına sert tepkiler gelmeye başladı.

Kimileri tepkilerini Twitter üzerinden duyururken, Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) ise yazılı açıklama yapan ilk kurum oldu.

TÜGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yücelen, Türkiye'de twitter uygulamasının kapatılmasının, hem ulusal düzeyde anayasal haklar bağlamında; hem de küresel dünya gerçekleri bağlamında kabul edilmesinin olanaksız olduğunu belirterek uygulamaya karşı çıktı.

AKIL VE MANTIK DIŞI

"Twitter, facebook gibi popüler sosyal mecraların dışında mıvitır diye bir uygulama başlarsa o da dahil olmak üzere, herhangi bir yasağın ve ifade özgürlüğünün önüne koyulacak her engelin karşısında olduğumuzu hatırlatmak isterim. Biz parti kapatmalara da karşı olduk...  

Geçmişte protesto hakkını kullanan gençlerimize, bütün protestolarında hukuk zemininde mücadele etmelerini, sabır ve tahammül göstermelerini tavsiye etmiştik; bugün bu  tavsiyemizi, hükümetimiz için de  üzülerek yineliyoruz. İfade özgürlüğünü kısıtlama hukuk dışı olduğu gibi akıl ve mantık dışıdır da....  

Nasıl kimse iletişim özgürlüğünü kötüye kullanarak başkalarına zarar verme hakkına sahip değil ise, hiç bir siyasi otorite de yetkilerini kullanarak yasaklamacı,dayatmacı olarak iletişim hakkını engelleme hakkında sahip değildir."

TWİTTER'DAN TEPKİLER

İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyoncuları İhracatçıları Birliği Başkanı Hikmet Tanrıverdi 'Mobil twitter'a girebilmek için GooglePlay ya da Apple Store'dan Hotspot Shield programını indiriniz" deyip ekran görüntüsünü paylaştı.

Densa Holdinge Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hacı Sabancı ise "Gene karanlık bir sabaha uyandık... Günaydın Türkiye..." derken ardından da "Yasakken daha bir tatlı oluyor" twitini paylaştı.

"BOŞVERMEMEK LAZIM"

Markafoni'nin ortaklarından Sina Afra, "Twitter'ın engellenmesi özgürlüğün engellenmesi. 1960'ta ordu nasıl radyo istasyonuna el koyuyordu, işte aynısı. Bugünün demokrasi kavgası kavgası hukusal olduğu kadar teknolojik, o yüzden boşvermemek lazım" dedi. 

Yemeksepeti'nin kurucusu Nevzat Aydın, "Olay twitter'ı kapatma aşamasına geldiyse yaklaşan seçimlerin şaibesiz olma ihtimali yok. Çok acayip bir tape veya video düşecek olmalı" twitini paylaştı.

Krea CEO’su Hakan Kodal: Ali Babacan'ı dinlerken.. Tüm salon Twitter'a erişebilmek adına VPN ayarlarını yapıyor!!!

Kaynak: Hürriyet

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Ali Yücelen Türkiye Twitter Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 19 Nisan Cuma 2024? Survivor kim kazandı? 19 Nisan Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 19 Nisan Cuma TV8 Survivor HD izleme linki! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Gaddar CANLI izle! Fox TV Gaddar 13. Bölüm tek parça HD izle 19 Nisan Cuma! Kızılcık Şerbeti 59. Bölüm Canlı İzle! Show TV'de Neler Oldu? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Yalı Çapkını CANLI İZLE! 19 Nisan Yalı Çapkını 66. bölüm CANLI YAYIN! Yalı Çapkını FULL İZLE! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title