Haberler

İş Dünyasından "Güven Ortamı" Çağrısı

20. Girişim ve İş Dünyası Zirvesinde konuşan Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu ve Batı Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (BASİFED) Yönetim Kurulu Başkanı Levent Akgerman, ekonominin güçlenmesi için önce güven...

20. Girişim ve İş Dünyası Zirvesinde konuşan Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu ve Batı Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (BASİFED) Yönetim Kurulu Başkanı Levent Akgerman, ekonominin güçlenmesi için önce güven ortamının oluşması gerektiğine dikkat çekti.

TÜRKONFED, BASİFED ortaklığı ile İzmir'de 20. Girişim ve İş Dünyası Zirvesi düzenledi. İki günlük zirvede, Ticaret Köprüsü oluşturularak TÜRKONFED üyeleri tarafından ikili görüşmeler yapıldı, federasyon ve dernek başkanları siyasi ve ekonomik gündemle ilgili görüşlerini aktardı. Zirvede konuşan TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu ve BASİFED Yönetim Kurulu Başkanı Levent Akgerman, iş dünyası olarak güvensizlik ortamının bir an önce bitirilmesi için çağrıda bulundu.

"Güven ortamı olmazsa yatırım olmaz"

Türkiye'nin dünya ile entegre olan bir ülke olduğunu kaydeden Kadooğlu, "Türkiye olarak 80 yılda yaşanacakları ne yazık ki 1 yılda yaşadık. 15 Temmuz hain kalkışmanın sonrasında ülkede birlik ve beraberlik mesajları verildi ancak süreç içerisinde dünyadaki sıkıntılar, konjoktürel problemler, yanı başımızdaki ülkelerin durumu, içerideki PKK, DAEŞ, FETÖ problemi nedeniyle haliyle güvensizlik ortamı oluşturmuş durumda. İş dünyası olarak bu güvensizlik ortamının bir an önce bitirilmesi konusunda çağrıda bulunuyoruz. Güven ortamı olmadığı zaman ülkede yatırım olması mümkün değil. Bunca sıkıntıya rağmen iş dünyası elini değil gövdesini taşın altına koymuş durumda. Buna mecburuz. Bu ülkenin kalkınması için bizim de sadece kar amacıyla bakmamamız gerektiğini düşünüyorum. İş dünyasına, siyasetçilere, 79 milyon insana görevler düşüyor. Birlik ve beraberlik içerisinde bu sıkıntıları beraber aşacağımıza inanıyoruz" dedi.

Huzur ve güven ortamı vurgusu

BASİFED Yönetim Kurulu Başkanı Levent Akgerman ise, "İş dünyasının özellikle reform konusunda büyük beklentileri var. Geldiğimiz noktada tartışmamız gereken şey sadece teşvik meselesi değil. Teşvikler her zaman verilir, artırılır ancak güven unsuru çok önemli. Güven ortamının sağlanması için global olarak huzurun sağlanması, barış ortamına dönülmesi gerekiyor. İç barışı ve huzuru sağladığımız sürece, birbirimize sarıldığımız sürece, sevgi ve saygıyı birbirimize gösterdiğimiz müddetçe Türkiye her türlü badireyi atlatacak güce sahiptir" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Batı Anadolu Kadooğlu Tarkan İzmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title