Haberler

İş Dünyasına "Afrika Çağrısı"

Güney Afrika Cumhuriyeti İzmir Fahri Başkonsolosu ve DEİK Türkiye-Afrika İş Konseyleri Koordinatör Başkanı Tamer Taşkın, ekonomisi ithalata dayalı Afrika'nın Türk iş dünyası için büyük bir potansiyel pazar olduğunu, bu kıtanın ihmal edilmemesi gerektiğini belirtti.

Güney Afrika Cumhuriyeti İzmir Fahri Başkonsolosu ve DEİK Türkiye-Afrika İş Konseyleri Koordinatör Başkanı Tamer Taşkın, ekonomisi ithalata dayalı Afrika'nın Türk iş dünyası için büyük bir potansiyel pazar olduğunu, bu kıtanın ihmal edilmemesi gerektiğini belirtti.

Taşkın, Ege Sanayicileri ve İşadamları Derneği'nde düzenlenen toplantıda, "Afrika Pazarı: Fırsatlar, Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar" konulu bir sunum yaptı. Taşkın, nüfusu 1,5 milyara yaklaşan Afrika kıtasıyla ilgili, sömürgeci ülkeler tarafından bilinçli olarak açlık, kıtlık ve salgın hastalıklar olduğu algısının oluşturulduğunu söyledi.

Tamer Taşkın, gelişen teknoloji ve ulaşım imkanları sayesinde Afrika'nın bilinirliğinin arttığını, filmler ve haberlere konu olan olayların da abartıldığı gibi olmadığının anlaşıldığını anlattı.

Özellikle Afrika'da iş yapmak isteyen iş insanlarına şirket bünyelerinde mutlaka Afrika kökenli personel çalıştırmalarını öğütleyen Taşkın, şunları kaydetti:

"Türkiye 4 bin Afrikalı öğrenciye burs veriyor. Bunların hepsi bir hazine, kimse farkında değil. Bu arkadaşları daha okulları bitmeden kendi şirketlerimizde staj programıyla başlatmakta fayda görüyorum. Okul sonrasında ise onları işe alarak, Afrika'daki hareket kabiliyetimizi artırabiliriz. Afrikalı müşteriler görüşmelerde kendilerinden birisini görmekten hoşlanıyorlar."

Türk mallarının itibarı yüksek

Taşkın, Türk mallarının, Avrupa kalitesinde ve Asya fiyatları seviyesinde oluşu nedeniyle Afrika'da çok itibar gördüğünü dile getirdi. Ekonomisi ithalata dayalı Afrika'nın Türk iş dünyası için büyük bir potansiyel pazar olduğunu belirten Taşkın, bu kıtanın ihmal edilmemesi gerektiğini söyledi.

Afrika ülkelerinde açılan 40 Türk büyükelçiliğinin ve THY'nin Afrika'da 40 şehre uçmasının büyük bir başarı hikayesi olduğunu ifade eden Taşkın, bu durumun Türk bankacılık sisteminin de Afrika'ya girişiyle desteklenmesi gerektiğini kaydetti.

Taşkın, Afrika'ya sadece mal satmaya gidilmemesi gerektiğini, doğru iş ortaklarının bulunmasıyla yatırımcı da olunabileceğini anlattı.

İş adamlarına, Afrika'ya giderken "ne satarım" diye bir düşüncede olunmamasını tavsiye eden Taşkın, "Kim ne isterse satabilir. Afrika'nın bizim için en büyük şansı katma değerli üretimler gerçekleştirememesi. Pazarda üstün durumda olan Çin ve Hindistan ile mücadele edemeyiz, fakat Afrika'ya ihracat yapan diğer Avrupa ülkeleriyle her zaman yarışabiliriz. Önemli olan burada kuracağımız iyi ilişkiler." dedi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Tamer Taşkın Güney Afrika Türkiye İzmir Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title