Haberler

İş Dünyası Tcmb'nin Faiz İndirimini Değerlendirdi

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, "Güçlü kabine ve Merkez'in faiz indirimi ekonomiye güveni perçinledi.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, "Güçlü kabine ve Merkez'in faiz indirimi ekonomiye güveni perçinledi." dedi.

Çağlar, yazılı açıklamasında Merkez Bankasının faiz koridoru üst bandındaki 50 puanlık indirim kararı için, "Güçlü kabine ve Merkez Bankasının faiz indirimi ekonomiye güveni perçinledi." ifadesini kullandı.

Çağlar, şunları kaydetti:

"Faizlerde indirim ve güçlü bir ekonomi yönetimi, reel sektörün arzu ettiği gerçek güven çıpası olacak. Merkez'in süregelen faiz indirimlerinin kısa sürede bankalar tarafından da algılanarak, yatırımlar için yeni imkanlar ortaya çıkacağına inanıyoruz. Ayrıca iş dünyasının üretim maliyetlerini düşürecek tedbirlere ihtiyacı var. Böyle olunca hep birlikte göreceğiz ki, istihdam sorunları çok daha kolay aşılacaktır."

"Faiz indirimi ekonomiye ciddi katkı yapacak"

İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi ise, faiz indiriminin bekledikleri bir sonuç olduğunu belirterek, "İstikrarlı bir şekilde sürdürülen faiz indiriminin ülke ekonomisine ciddi katkılar yapacağına inanıyoruz. Bu vesileyle yatırım ve ihracatın konuşulduğu günleri sabırsızlıkla bekliyoruz. Faiz indirimindeki bu seyrin, gelecek aylarda da sürmesini umut ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Ekonomi

İbrahim Çağlar Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title