Haberler

İş Bankası'nın "Karneni Göster Kitabı Al" Kampanyası 7.yılında 8 Milyonun Üzerinde Kitaba Ulaştı

Türkiye İş Bankası'nın 2007-2008 eğitim öğretim yılının sonunda başlattığı ve bugüne kadar gerçekleştirilmiş en büyük kitap kampanyalarından biri olarak gösterilen "Karneni Göster, Kitabını Al" kampanyası kapsamında, bu eğitim öğretim dönemi ile birlikte yedi yılda toplam 8 milyonun üzerinde kitap dağıtılmış olacak.

Türkiye İş Bankası'nın 2007-2008 eğitim öğretim yılının sonunda başlattığı ve bugüne kadar gerçekleştirilmiş en büyük kitap kampanyalarından biri olarak gösterilen "Karneni Göster, Kitabını Al" kampanyası kapsamında, bu eğitim öğretim dönemi ile birlikte yedi yılda toplam 8 milyonun üzerinde kitap dağıtılmış olacak. İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, kampanyanın başladığı yıl dünyaya gelen çocukların bu eğitim öğretim yılı sonunda ilk karnelerini alacaklarını belirterek, "Bu da bize yedinci yılımızda ayrı bir heyecan veriyor" dedi. Genel Müdürü Adnan Bali düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada yedinci yılını tamamlayan kampanya ile çocukların küçük yaşta kitap okuma alışkanlığı edinmesini, daha çok çocuğun nitelikli kitapla buluşmasını ve öğrenciler için fırsat eşitliğinin oluşmasına katkıda bulunmayı amaçladıklarını belirterek, Türkiye'nin yanı sıra 11 ülkeyi kapsayan kampanya ile toplam 1 milyon 200 bine yakın ilk ve orta öğretim öğrencisine kitap armağan edeceklerini söyledi.

-İŞ BANKASI ŞUBESİ OLAN 11 ÜLKEDE DE,KAMPANYA GEÇERLİ-

Kampanya kapsamında İş Bankası'nın Almanya, Bulgaristan, Fransa, Gürcistan, Hollanda, Irak, İngiltere, İsviçre, KKTC, Kosova ve Rusya'daki şubelerinde de karnesini getiren öğrenciler hediye kitaplarını alabilecekler. Adnan Bali düzenlenen konuşmasında İş Bankası olarak Atatürk'ün belirlediği kuruluş misyonuna uygun olarak ana faaliyet konusunun yanında Türkiye'nin ekonomik ve sınai kalkınmasıyla birlikte kültürel ve sosyal gelişimine de doğrudan katkıda bulunmayı görev bildiklerini belirterek, Karneni Göster Kitabını Al kampanyasının da bu görev bilincinin neticelerinden biri olduğunu ifade etti.

-"PROJEMİZ DEVAM EDECEK"-

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, aralarında Yaşar Kemal, Adnan Binyazar, Necati Tosuner, Mehmet Zaman Saçlıoğlu'nun da bulunduğu yazarların da katıldığı basın toplantısındaki konuşmasında şunları söyledi:

"İş Bankası olarak sosyal sorumluluk projelerimizle ülkemizin toplumsal refahına yapabildiğimiz her katkıyı çok önemsiyoruz. Ülkemiz son 20 yılda diğer pek çok alanda olduğu gibi eğitim alanında da gelişme kaydetmiştir. Nicelik olarak hepimizi mutlu eden bu kazanımlarımızı nitelik olarak daha da geliştirip korumak hepimizin ödevidir kanaatindeyim. Bu projeyi istikrarla sürdürerek, çocuklarımıza ve ülkemizin geleceğine katkıda bulunmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğumuzu İş Bankası'nın tüm çalışanları adına bir kez daha belirtmek isterim. Okulların kapandığı gün sınıflarda, okul bahçelerinde yaşanan tatlı heyecanı tüm Şubelerimizde hissediyor, çocuklarımızın tatil sevincine hediye ettiğimiz kitaplarla küçük bir katkı sağladığımıza inanıyoruz."

-FARKLI YAZARLARDAN ÖYKÜLER-

İş Bankası'nın bu yılki karne hediyesi ise Türk edebiyatının usta isimlerinin öykülerinden derlenen ve Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları tarafından hazırlanan "Yazarlarımızdan Öyküler" isimli kitap olacak. İlk ve orta öğretim öğrencileri; Sait Faik Abasıyanık, Halide Edip Adıvar, Adnan Binyazar, Sabahattin Ali, Muharrem Buhara, Feyza Hepçilingirler, Rıfat Ilgaz, Yaşar Kemal, Fikret Otyam, Mehmet Zaman Saçlıoğlu, Ömer Seyfettin, Mine Soysal ve Necati Tosuner'in öykülerinin yer aldığı kitaplarını 2013-2014 eğitim öğretim yılının sona erdiği 13 Haziran'dan itibaren herhangi bir İş Bankası şubesinden alabilecekler. Kitabın önsözü yazan Doğan Hızlan da toplantıda yaptığın konuşmada bu yıl çoklu yazar yöntemiyle seçki bir kitap hazırlandığını belirterek " Bir zaman sonra çocuklar bu kitapların da sayesinde kendi küçük kütüphanelerini de oluşturmuş olacaklar. Farklı yazarlardan farklı öyküler okuyarak hayata bakışlarını şekillendirecekler. Ayrıca hangi yazarlar hoşuna gittiyse bundan sonraki okuma serüvenleri için de bir seçim yapma şansı bulacaklar" dedi.

-GÖRME ENGELLİLER İÇİN DE KÜTÜPHANELERE GÖNDERİLECEK-

Genel Müdür Bali, geçen yıllarda olduğu gibi, bu yıl da belirli sayıda kitabın görme engelli çocuklar için Braille alfabesiyle basılarak görme engelli öğrencilere eğitim veren okulların kütüphanelerine ulaştırılacağını hatırlattı. Ayrıca Yatılı Bölge Ortaokullarında öğrenim gören öğrenciler ile Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne bağlı Sevgi Evleri'nde kalan çocuklara da "Yazarlarımızdan Öyküler" kitabı hediye edilecek.

Karneni Göster Kitabı Al kampanyasının basın toplantısına kitapta öyküleri yer alan yazarlar ve kitabın önsözünü yazan Doğan Hızlan katılarak kampanyayla ilgili birer konuşma yaptı.

Verilen bilgiye göre, İş Bankası, Karneni Göster Kitabını Al kampanyası ile çocuklara 2008 yılında "Alice Harikalar Diyarında", 2009'da "Yazarlarımızdan Masallar ve Öyküler", 2010'da "Yazarlarımızdan Öyküler", 2011'de "Halime Kaptan" ve "Küçük Mavi Gezegen", 2012'de "Sait Faik'ten Çocuklara Hikâyeler", 2013'te ise "Aziz Nesin'den Çocuklara En Güzel Öyküler" kitaplarını dağıtmıştı.

Kaynak: ANKA / Ekonomi

iş bankası adnan bali türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title