Haberler

İş Bankası'nın 6 Aylık Net Karı 1,82 Milyar

İş Bankası, yılın ilk 6 ayında 1 milyar 820 milyon TL net kar elde etti.

İş Bankası, yılın ilk 6 ayında 1 milyar 820 milyon TL net kar elde etti.

Türkiye İş Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre, bankanın toplam nakdi kredileri 2014 yılı sonuna göre yüzde 12,3 artışla yılın ilk yarısında 175,1 milyar TL'ye ulaştı. Özkaynak büyüklüğü 28,8 milyar TL seviyesinde gerçekleşen İş Bankası'nın ilk 6 aylık net dönem karı 1 milyar 820 milyon TL oldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, "İş Bankası yılın 2. çeyreğinde de sorunsuz ve istikrarlı büyüme politikasını başarıyla uygulamış ve aktif büyüklüğünü 268,3 milyar TL'ye yükselterek Türkiye'nin en büyük özel bankası olmaya devam etmiştir" ifadesini kullandı.

İş Bankası'nın kredilendirme süreçlerini mesleğin gerektirdiği özen ile yönettiklerini belirten Bali, banka olarak nakdi ve gayrinakdi kredilerle ekonomiye sağladıkları toplam kaynağın 225,9 milyar TL seviyesine ulaştığını bildirdi. Bali, şunları kaydetti:

"Nakdi kredilerimizin bilançomuzdaki payı yüzde 65,3 seviyesinde gerçekleşirken, ticari kredilerimiz toplam nakdi kredilerimizin yüzde 73,4'ünü oluşturdu. Sorunsuz büyüme politikasından taviz vermeyen İş Bankası'nın takipteki kredilerinin toplam kredilere oranı yüzde 1,6 gibi oldukça düşük bir seviyede gerçekleşerek sektör ortalamasının altında kalmaya devam etti. Yurt içindeki bin 342 şubesi ve işlem hacmi her geçen gün artan alternatif dağıtım kanalları ile geniş bir müşteri kitlesine hizmet eden İş Bankası'nın toplam mevduat hacmi geçtiğimiz yıl sonuna göre yüzde 13,7 büyüyerek 151,9 milyar TL düzeyinde gerçekleşti.

Fon kaynaklarını çeşitlendirmek ve vadesini uzatmak maksadıyla etkin ve proaktif bir bilanço yönetim politikası izleyen bankamız, yılın ilk yarısında yurt içi ve yurt dışı piyasalarda menkul kıymet ihraç etmeye devam etti. Bunun yanı sıra, mayıs ayı içerisinde 14 ülkeden 43 bankanın katılımıyla, 334 milyon dolar ve 919 milyon avro tutarında olmak üzere iki dilimli 1 yıl vadeli sendikasyon kredisi temin eden İş Bankası, geçtiğimiz yılın aynı dönemindeki sendikasyon işlemini yüzde 118,2 oranında yenileyerek uluslararası piyasalarda kendisine duyulan güveni bir kez daha tescil etmiş oldu."

-"İş Bankası, sektörüne öncülük etmeye devam edecek"

Saygın ekonomi yayınları arasında yer alan The Banker dergisinin ana sermaye büyüklüğüne göre yaptığı "Dünyanın En Büyük 1000 Bankası" sıralamasında İş Bankası'nın birçok Avrupa ve Türk bankasını geride bırakarak 96. sırada yer aldığını hatırlatan Bali, güçlü sermaye yapısı ve karlılıkla bu yıl da Türk bankaları arasındaki güçlü ve öncü konumlarını sürdüreceklerini dile getirdi. Bali, "Cumhuriyet'ten bir yıl sonra kurulmuş bir müessese olarak 91. kuruluş yıl dönümünü kutlamaya hazırlanan İş Bankası, çalışanlarından, müşterilerinden ve hissedarlarından aldığı güçle, sürdürülebilir büyüme politikasından ödün vermeksizin sektörüne öncülük etmeye ve ülkemize değer katmaya devam edecektir" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Adnan Bali İş Bankası Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

VAPUR SEFERLERİ İPTAL Mİ? 18 Nisan İstanbul'da vapur seferleri iptal mi edildi? Yeşim Akıncı kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Yeşim Akıncı kaç yaşında, nereli? Yeşim Akıncı biyografisi! Metin Akpınar'ın kızı kim? Duygu Nebioğlu kimdir, kaç yaşında? Duygu Nebioğlu'nun ablası ve annesi kim? Uraz Kaygılaroğlu olayı nedir? Kaygılaroğlu neden linç edildi? Açıklama yaptı mı? RÖNESANS GAYRİMENKUL HALKA ARZ: Rönesans Gayrimenkul katılım endeksine uygun mu, kaç lot verir? Hastane randevusu alıp gitmeyenlerin cezası ne olacak? Fahrettin Koca açıklama yaptı mı? ABD Başkanı Biden'dan skandal açıklama! | Biden ne söyledi? Biden amcasının yendiğini mi söyledi? Zeynep Bastık hasta mı? Zeynep Bastık'ın sağlık durumu nasıl? Zeynep Bastık neden ameliyat oluyor? Azra Akın'ın çocuğu mu oldu? Azra Akın'ın çocuğunun cinsiyeti ne? Azra Akın'ın kaç çocuğu var? Terör örgütü sözde sorumlusu Fehmi Oral Meşe yakalandı mı? Fehmi Oral Meşe kimdir? İstanbul'da bugün hava nasıl olacak? AKOM uyardı! İstanbul'da sağanak yağış mı bekleniyor? Kabine'de değişim olacak mı? Ömer Çelik sorulara ne cevap verdi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı şifresiz mi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı hangi kanalda, ücretsiz mi, bedava mı olacak? Meliha Akyol kimdir? AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol kaç yaşında, nereli? Kahramanmaraş'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! Kahramanmaraş'ta kaç şiddetinde ve büyüklüğünde deprem oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title