Haberler

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali Açıklaması

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, bankanın 6 milyon kartının bugün itibariyle Müzekart'a dönüştüğünü söyledi.

İş Bankası ve TÜRSAB-MTM İş Ortaklığı'nın Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteği ile gerçekleştirdiği işbirliği sonucunda, Maximum özellikli İş Bankası kredi kartları Müzekart özelliği kazandı.

Buna göre Maximum özellikli İş Bankası kredi kartı sahipleri, Müzekart'la giriş yapılan Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı 300'ü aşkın müze ve ören yerini her yıl 1 ay boyunca ücretsiz ziyaret edebilecek.

Basın toplantısında konuşan İş Bankası Genel Müdürü Bali, banka olarak sadece finansman sağlamak ve olağan bankacılık hizmetleriyle meşgul olmak dışında, eğitim, kültür-sanat ve çevre konularında da bir bankadan beklenmeyecek projelere katkıda bulunduklarını söyledi.

Türkiye'nin desteklenmeye muhtaç bütün alanlarına kaynaklarını seferber ettiklerini belirten Bali, bu proje ile Maximum kartı sadece klasik bankacılık hizmetleri veren bir ödeme aracı dışında; yaşama keyif katan, zenginlik veren ve derinleştiren bir hüviyet kazandırmak istediklerini, bu bakımdan da bu işbirliğini çok fazla önemsediklerini dile getirdi.

Bu işbirliği ile İş Bankası'nın 6 milyon kartının bugün itibariyle Müzekart'a dönüştüğü bilgisini veren Bali, kart kullanıcılarının müzeleri dolaşmaları için herhangi bir ilave başvuru ya da işlem yapılmasının gerekli olmadığını ifade etti.

Maximum kart sahiplerinin turnike bulunan müzelerde, turnikeden kartlarını okutmak suretiyle; olmayan yerlerde ise POS cihazlarından geçirerek bu imkanı elde edeceklerini bildiren Bali, sözlerine şöyle devam etti:

"Diğer taraftan yabancı ziyaretçilerimizin müze ve ören yerlerini rahat gezmelerini sağlamak, konforlarını temin etmek, kendi para cinslerinden efektife ihtiyaç duyduklarında buna kolaylıkla erişebilmelerini mümkün kılmak için de en yoğun olan bölgedeki yerlerde efektif bozdurma imkanı olan bankamatik cihazlarımızı yerleştirmiş olacağız. Bunun özellikle ülkemizin tanıtımı açısından önemli bir katkı olduğunu düşünüyoruz."

-2012'de müzelerden 280 milyon 200 bin lira gelir elde edildi-

Kültür ve Turizm Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü (DÖSİMM) Merkez Müdürü Murat Usta ise 2012 yılında satılan Müzekart sayısının 843 bin olduğunu söyledi.

Müzekart sahiplerinin 2012'de 3,5 milyona yaklaşan kullanımla müzeleri ziyaret ettiği bilgisini veren Usta, 2002 yılında yalnızca 7 milyon ziyaretçi alan müzelerin 2012'de 28 milyon 700 bin kişiyi ağırladığını ifade etti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı 2002 yılında müzelerden yalnızca 26 milyon lira gelir elde ederken, bu rakamın geçen sene 280 milyon 200 bin liraya çıktığını kaydeden Usta, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"DÖSİMM'in 2008 yılında gelir bütçesi 155 milyon lira iken, 2012 yılında gerçekleşen gelir 335 milyon lira oldu. 2013 yılında da 390 milyon lira gelir bütçesi elde etmeyi düşünüyoruz. DÖSİMM, son 5 yılda 2,5 misline yaklaşan oranlarda büyümüştür. Müze gişesinden alınan bir gelir, tamamen Türkiye'nin kültürel ağlarına geri dönüyor. Ülkemizin yurt dışında tanıtılması için Bakanlığımızın yurt dışı bürolarına son 9 yılda aktarılan ödeme 51,5 milyon liradır. 2013 yılında da 60 milyon lira kaynak ayırabilecek duruma gelmiş bulunmaktayız."

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy da, TÜRSAB-MTM İş Ortaklığı olarak ihaleyi aldıklarını belirterek, "Bu Türkiye'nin en büyük ihalelerinden bir tanesidir. 25 yıla yayarsanız 1 milyar 41 milyon dolarlık bir ihaledir" dedi.

Müzelere girişin yüzde 42 arttığı bilgisini veren Ulusoy, ayrıca yüzde 18-19 civarında kaçak ve serbest girişlerinin de önlendiğini ifade etti.

Muhabir: Sümeyye Dalkılınç

Yayıncı: Ali Bayaslan - İSTANBUL

Kaynak: AA / Güncel

İş Bankası Adnan Bali Murat Usta Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title