Haberler

İş Bankası 2014 İlk Çeyrekte 815 Milyon TL Net Kar Elde Etti

Türkiye İş Bankası'nın 2014 yılının ilk üç aylık dönemi sonunda aktif büyüklüğü 213 milyar 22 milyon TL'ye ulaştı, net karı ise 815 milyon TL düzeyinde gerçekleşti.

Türkiye İş Bankası'nın 2014 yılının ilk üç aylık dönemi sonunda aktif büyüklüğü 213 milyar 22 milyon TL'ye ulaştı, net karı ise 815 milyon TL düzeyinde gerçekleşti. İş Bankası'nın mevduat hacmi 2014 yılının birinci çeyreğinde yılsonuna göre yüzde 4 oranında büyüdü ve 126 milyar 294 milyon TL seviyesine ulaştı.

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, 2014 yılının ilk üç aylık dönemine ilişkin olarak yaptığı değerlendirmede, "Aktif toplamının yüzde 63,5'i kredilerden oluşan İş Bankası, piyasalardaki dalgalanmaların yarattığı olumsuz koşullara rağmen, sorunsuz ve sürdürülebilir büyüme politikası çerçevesinde 2014 yılının ilk üç aylık döneminde bankacılık sektöründeki lider konumunu korumuştur" dedi. Adnan Bali mali sonuçlarla ilgili olarak, 135 milyar 244 milyon TL tutarındaki nakdi kredilerinin yüzde 72'sinin ticari kredilerin oluşturduğu, gayri nakdi kredi hacminin ise 39 milyar 755 milyon TL düzeyine ulaştığı dikkate alındığında, İş Bankası'nın ülke ekonomisine 175 milyar TL ile en büyük desteği sağlayan banka olarak bu misyonunu 2014 yılının ilk çeyreğinde de aynı kararlılıkla sürdürdüğünü belirtti. Genel Müdür Adnan Bali, Bankanın yılın ilk çeyreğinde risklerini etkin bir şekilde yönetmeye devam ettiğini vurgulayarak, "Sorunlu krediler oranının yüzde 1,8 gibi düşük bir seviyede ve sektör ortalamasının oldukça altında oluşması, İş Bankası'nın sorunsuz büyüme politikasını başarıyla sürdürebildiğine işaret etmiştir" ifadelerini kullandı.

-ŞUBE SAYISI BİN 319' A ÇIKTI-

Bankadan yapılan açıklamada, "Sektördeki güçlü konumu, yaygın şube ağı, alternatif dağıtım kanalları ve zengin ürün yelpazesi ile mevduat sahiplerinin öncelikli tercihi olmaya devam eden İş Bankası, özel bankalar arasında Türk Lirası mevduat, yabancı para mevduat ve vadesiz mevduat büyüklükleri itibarıyla en yüksek pazar payına sahip banka oldu. Ayrıca, İş Bankası, kaynak maliyetini azaltmak ve kaynak yapısını çeşitlendirmek amacıyla hem yurt içinde hem de uluslararası piyasalarda menkul kıymet ihraç etmeye devam etti. 2014 yılının ilk üç aylık döneminde, yurt içinden menkul kıymet ihracı suretiyle 2 milyar 464 milyon TL tutarında, yurt dışından ise kredi temini ve menkul kıymet ihracı gibi finansman yöntemleriyle 917 milyon ABD dolarını aşan kaynak sağlandı" denildi.

Verilen bilgiye göre, 2014 yılında da hizmet ağını genişletmeye devam eden İş Bankası şube sayısını bin 319'a, bankamatiklerini ise 5 bin 800'e yükseltti. Açıklamada, İş Bankası'nın internet bankacılığını kullanan 2 milyonu aşkın, mobil bankacılığı kullanan 1 milyona yakın ve Bankamatikten sunulan hizmetleri kullanan 8 milyonun üzerindeki müşterisi ile birçok alanda olduğu gibi dijital bankacılık alanında da liderliğini sürdürdüğü belirtilerek, "Sektördeki mobil bankacılık hizmetlerini kullanan her 5 kişiden birinin İş Bankası müşterisi olması ve Türkiye'de yapılan her 3 mobil bankacılık işleminden birinin İşCep'ten yapılması bankanın dijital bankacılık alanındaki gücünü ve kapasitesini gösteriyor" ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Adnan Bali İş Bankası Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title