Haberler

İş Arayan ile İşveren Gaziosmanpaşa'daki İstihdam Fuarı'nda Bir Araya Geldi

İş arayan ile işveren Gaziosmanpaşa'daki İstihdam Fuarı'nda bir araya geldi Gaziosmanpaşa'daki İstihdam Fuarı'nda yaklaşık 2 bin kişi iş imkanı bulacakİSTANBUL - Gaziosmanpaşa Belediyesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlatmış olduğu İstihdamda Milli Seferberlik kapsamında, İstihdam...

İş arayan ile işveren Gaziosmanpaşa'daki İstihdam Fuarı'nda bir araya geldi

Gaziosmanpaşa'daki İstihdam Fuarı'nda yaklaşık 2 bin kişi iş imkanı bulacak

İSTANBUL - Gaziosmanpaşa Belediyesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlatmış olduğu İstihdamda Milli Seferberlik kapsamında, İstihdam Fuarı düzenledi. Fuar kapsamında işveren 20 firma ile iş arayan binlerce kişi bir araya geldi. İş başvurularının yapıldığı fuarda, başvuruların değerlendirilmesi neticesinde yaklaşık 2 bin kişi iş imkanı bulabilecek.

Gaziosmanpaşa Belediyesi özel sektörde istihdam seferberliği başlatarak, iş sahibi olmak isteyen vatandaşlar için istihdam Fuarı organize etti. İşveren ile iş arayanın bir araya geldiği fuarda, yıllarca işsizlik yaşayan binlerce kişi iş başvurusunda bulundu. Hem işveren ve hem de iş arayan vatandaşların ihtiyacını karşılamak için organize edilen fuarda ön başvurularını yapan vatandaşlar kısa sürede yapılacak olan mülakatın ardından iş sahibi olabilecek. Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta da fuar alanına gelerek, iş başvurusunda bulunan vatandaşlara şans diledi.

"Bugün yaklaşık 200 kişiye istihdam sağlayacağız"

Gaziosmanpaşa'da işsizlik oranını en aza indirgemek için yoğun çaba sarf ettiklerini belirten Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, "Biz normalde istihdam ofisimizde bu talepleri alıyorduk. Ortalama her yıl bin 500 civarında vatandaşımıza istihdam sağlıyoruz. Ama bu proje farklı bir proje. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ülkede istihdam alanında milli seferberlik başlatınca, biz de bu milli istihdam seferberliği kapsamında bölgemizdeki bu işe gönüllü, ilgili iş adamlarımızı toplayarak, iş talebinde bulunan vatandaşlarımızla buluşturmak suretiyle bugün 20 tane firmamızla bu çalışmayı yapıyoruz. Yaklaşık 200 kişiye de bugün istihdam sağlayacağız. Bunu hem farkındalık oluşturmak hem bu projeye dahil olmayan iş adamlarımızı da buna ilgi duyacak şekle dönüştürmek, hem de bu vesileyle yoğun bir talepte bulunan iş arayan vatandaşlarımızı iş sahibi yapmak düşüncesiyle bu çalışmayı yapıyoruz" diye konuştu.

İş başvurusu için fuara katıldığını belirten Salih Dedecan, "Cerrahi yoğun bakım, ameliyathane alanında iş bakıyorum. Daha önce uzun yıllar çalıştığım için buradaki arkadaşlara iş başvurusunda bulundum. Arkadaşlar da sağ olsunlar güler yüzle karşıladılar beni" şeklinde konuştu. Sevil Süngü isimli vatandaş ise, "Daha önce yaptığım işler katibelikti. Halkla ilişkiler ve müşteri temsilciliği pozisyonlarında iş arıyorum. İşimden de daha yeni ayrıldım ama buradaki fuarı da değerlendirmek istedim. Bu buluşma çok faydalı çok olumlu bir şey. Hem işveren için istihdam sağlayacak hem de iş arayan için çok büyük bir destek" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Gaziosmanpaşa Belediyesi Recep Tayyip Erdoğan Hasan Tahsin Usta Genel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title