Haberler

İş Adamlarının Hükümetten Beklentisi

Samsun Ticaret ve sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, “Bizim hükümetten beklentimiz, iş dünyası 1 yıldır elini cebine atmıyor veya eli cebinde hep hazır yiyor ve hazır çalışıyor.

Samsun Ticaret ve sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, "Bizim hükümetten beklentimiz, iş dünyası 1 yıldır elini cebine atmıyor veya eli cebinde hep hazır yiyor ve hazır çalışıyor. Artık o kaybettiğimiz zamanın toparlama zamanı var" dedi.

Samsun TSO Kasım ayı olağan meclis toplantısını Meclis Başkanı Muharrem Durmuşoğlu başkanlığında Davut Altan Meclis Toplantı Salonu'nda yaptı.

KOMİSYON ÖNERİSİ

Gündem maddeleri öncesi gündem dışı söz alan TSO Meclis Üyesi Ergin Yazıcıoğlu, Samsun'a 'Proje ve Vizyon Samsun Komisyonu'nun kurulması yönünde öneri sundu. Yazıcıoğlu, "İlimizle ilgili acil ihtiyaçlarımızın, ticari, lojistik, kültürel beklentilerimizin ve geleceğe yönelik talep ve planlarımızın, temsilcimiz olan milletvekillerimize hazırlanacak olan dosyalarla iletilmesi ve takip edilmesi şehrimize olan karşılıklı sorumluluğumuzun bir gereği olduğunu düşünüyorum. Bu kapsamda odamız bünyesinde bir proje ve geliştirme komisyonu kurularak Samsun'la ilgili acil ihtiyaçlarımızın, ticari, lojistik, kültürel beklentilerimizin ve geleceğe yönelik talep ve planlarımızın, raporlar halinde iktidar ve ana muhalefet vekillerimize sunulması, seçimden seçime değil görev süreleri boyunca karşılıklı ve periyodik interaktif bir iletişimin kurulmasını, ülkemiz genelindeki yatırımların ilimize maksimum düzeyde kanalize edilmesini sağlayacak çalışmalara Samsun TSO olarak katkıda bulunmanın doğru ve anlamlı bir çalışma olacağını düşünüyorum. Bu kapsamda 'Proje ve Vizyon Samsun Komisyonu'nun kurulmasını öneriyorum" ifadelerini kullandı.

İŞ ADAMLARININ BEKLENTİSİ

Meclis üyelerinin gündem dışı konuşmalarının ardından gündem maddeleri okunarak oy birliği ile onaylandı. Gündem maddelerinin onaylanmasının ardından TSO'nun 1 aylık faaliyetlerini anlatmak üzere kürsüye çıkan Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, yeni kabine de yeniden görev alan Akif Çağatay Kılıç'ı tebrik etti. Murzioğlu, "Dün yeni kabine açıklandı. Yeni kabinede Samsun'un milletvekili Akif Çağatay Kılıç, Gençlik ve Spor Bakanlığı görevine devam edecek. Kendisini tebrik ediyoruz. Yeni hükümet hepimiz için hayırlı olur. Bizim hükümetten beklentimiz, iş dünyası 1 yıldır elini cebine atmıyor veya eli cebinde hep hazır yiyor ve hazır çalışıyor. Artık o kaybettiğimiz zamanın toparlama zamanı var" diye konuştu.

TSO Meclis Üyesi Ergin Yazıcıoğlu'nun önerisine destek vereceğini belirten Murzioğlu, "Yeni başkan olduğum zaman bana sekreteryamız 'siyasileri ziyaret edelim' dedi. Benim de yaşantımda hiç siyaset olmadı. Daha sonra biz de Samsun'un makro projelerini koltuğumuzun altına aldık ve TBMM'ye gittik. Ondan sonra da 3 tane hükümet kuruldu. Birebir ilişkilerde ben bu arkadaşlarımdan faydalandım. Ama global olarak böyle bir şey yaptırdığımızda pek etkili olmuyor. Komisyon kurulması gerekiyorsa komisyonu kurarız. Samsun için yapılması gerekenleri yaparız" şeklinde konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Salih Zeki Murzioğlu Akif Çağatay Kılıç Samsun Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title