Haberler

İş Adamları Çalışma Hayatında Milli Seferberlik ile İlgili Bilgilendirildi

Kırşehir Valiliği ve İş-Kur İl Müdürlüğü tarafında organize edilen programda iş adamları 687 sayılı kanun hükmünde kararname hakkında bilgilendirildi.

Ahi Evran Üniversitesi kampüsünde gerçekleşen toplantıda konuşan Vali Necati Şentürk, 15 Temmuz'da hain darbe girişimini halkın iradesi ile atlattığımızı ve Sevr'i dayatan güçlerin topyekun girişimde bulunduğunu söyledi.

Türkiye'nin bölünmekten kurtulduğunu ve birçok planın ise bozulduğunu anlatan Vali Necati Şentürk, "Oyunları bozuldu. Türkiye üzerinde herkesin bir emeli var. Onlar taktik değiştirse bile Türkiye bir cephe savaşı veriyor. 7 düvele karşı farklı cephelerde savaşıyoruz. Esas niyetleri İslam'a diz çöktürmek olacaktı. Sünni İslam'ın temsilcisi Türkiye. Ümmeti perişan ederek hepimizin umutlarını kıracaklardı. "dedi.

"Olağan üstü bir dönemden geçiyoruz. Herkes fedakarlık yapmalı"

Olağan üstü bir dönemden geçildiğini ve herkesin kendi nispetince fedakarlık yapması gerektiğini anlatan Vali Necati Şentürk, iş adamlarına yaptığı konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Cumhurbaşkanı çalışma hayatında 'Milli Seferberlik' ilan etti. Seferberlik normal dönemlerde ilan edilmez. Ciddi bir sıkıntı görülüyor ki onun için bunun adına seferberlik diyoruz. Bütün hainler bir olmuşlar onlara karşı da seferberiz. Çalışma hayatında ilan edilen seferberlik hakkında açıklamalarda bulunuldu. İş hayatında patronlara Cumhurbaşkanı şöyle seslendi, 'Her işveren bir kişiyi istihdam etse işsizlik oranımız' düşer dedi.

Belirli yasalarda değişikli yapıldı. Yasa da yapılan değişiklikle ilave bir iş gücü çalıştırıyorsa o iş verene devlet katkıda bulunuyor."

Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ise iş adamları toplantısında yaptığı konuşmasında Türkiye'yi ekonomik olarak etkilemek isteyenlere karşı güçlü şekilde omuz omuza olmamız gerektiğini iş adamlarının devlette bir arada olmasının ve toplantıya katılım oranının da yüksek olmasının kendisini mutlu ettiğini belirtti.

Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, "Türkiye zor bir dönemden geçiyor. Darbe girişimini milletin gayreti ile atlattık. Ciddi bir de mücadele verilmekte organize hazırlanmış bir yapıyı deşifre etmekte çok zor. En zor devletimizin işi, bu yapının çözülmesinde de tüm kurumlarımızın destek sunması gerekir. 15 Temmuzda başarılı olamayan yapı Türkiye'yi ekonomik olarak etkileme gayreti içerisinde geleceğimiz için ise bizlerin omuz omuza olması gerekir. Siyasi kaygılardan arınarak hepimiz bir karar vereceğiz. Organize sanayi bölgesi için ise yeni başvurular var. Bizlerde yatırımcılara destek sunmaya çalışıyoruz. Yatırımcının istediği kriterleri de oluşturma gayreti içerisinde çalışmalar yapmaktayız. Sizler gibi bizlerde bir istihdam kurumuyuz. Esnafımız açısından da zor bir dönemden geçmekteyiz. İstikrarın devam etmesi ve işimizi büyütme ve ekonomik katkıların arttırılması sürecini hep birlikte aşacağız. Her şeyin temelinde ekonomi var. Bizlerde sizlerin daima yanındayız. Ticaret ve Sanayi Odası tarafından hazırlanan fuar merkezi projesini de destekliyoruz. Ticaret Fuar Merkezini de Kırşehir'e kazandıracağız."diye konuştu.

Yayınlanan kanun hükmünde kararnamenin detaylarını ise iş adamlarına Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Metin Ülgen Kaya sunum eşliğinde anlattı. - KIRŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kırşehir Valiliği Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title